eumarian a scris:
Pe mine m-ar fi interesat parerea despre chestiune a "unei eleve" care vad ca a urmarit discutia.
:)Da, am urmarit discutia, dar nu am reusit sa inteleg chiar totul din amestecul acesta de postari.:sorry: Citind mesajul Dvs. mi-am dat seama ca ati "vazut" mesajul offtopic postat de mine.:rolleyes: Nu voiam sa mai postez aici, insa m-am razgandit. Ii multumesc si lui
u.b.i.k. cu aceasta ocazie.:bow:
Ce am inteles eu din teoria evolutionismului? Ca nu are legatura cu teoria creationismului.
Eventual, inclin sa cred ca ar putea avea legatura cu ateismul. Originea speciilor contravine cu siguranta teoriei dezvoltate de biserica si anume ca Dumnezeu este Creatorul. Dar religia nu respinge stiinta. Nici nu ar avea cum. Nu se pot exclude una pe cealalta. Crearea lumii de catre Dumnezeu este identica cu teoriile stiintifice despre aparitia vietii.
Inainte de teoria lui Darwin, John Frere a descoperit fosile de animale. Aceasta a sustinut in anul 1797 o conferinta unde a declarat ca descoperirile sale provin dintr-o etapa anterioara aparitiei vietii conform cronologiei biblice.
Omul a avut o evolutie proprie, iar la originea aparitiei noastre pe Pamant sta o anumita specie de maimuta antropomorfa. Ce am mai invatat la scoala? Ca speciile nu se pot transforma din una in alta. Sau nu pot evolua, nu stiu daca m-am exprimat chiar corect. Si atunci chiar si aceste doua teorii stiintifice se bat cap in cap, nu-i asa?
Fiecare dintre noi, chiar daca la scoala studiem ambele teorii trebuie sa le separam cumva, sa le intelegem si sa luam din fiecare ceea ce consideram ca este mai bun sau mai aproape de adevar. Sau asa consideram noi a fi. Chiar si in Biblie scrie ceva de genul ....cercetati toate lucrurile si alegeti doar ce este mai bun. Pana la urma exista destule mijloace prin care putem sa cunostem aceste teorii. Nu trebuie respinse, sunt sigura ca intre cele doua exista o stransa legatura pe care in timp o voi intelege mai bine.
Daca am inteles gresit, va rog frumos sa ma corectati si sa ma luminati:-/.