avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum combat sustinerile dintr-o intampinare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum combat sustinerile dintr-o intampinare?

buna ziua, sunt la al 3 lea termen si incriminatii au facut preantampinare aducand inscrisuri false si nerelevante...ce pot face eu? o preintampinare la preintampinare? unde sa scriu si sa dovedesc netemeinicia inscrisurilor....sau pur si simplu scriu ce consider, o fac in 3 exemplare o duc la grefier si astept termenul sa vad ce se mai intampla...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:56, 24 Aprilie 2012
Ca instanta sa aiba timp sa citeasca ...depuneti cu ceva timp inainte de termen.
Cu rare exceptii, graba reclamantului de a depune "raspuns la intampinare" mi-a servit mie (parat) exact asa cum mi-ar fi servit daca jucam poker, eu cu cartile ascunse si el cu cartile pe fata.

Raspunsul la intampinare (sau cum vreti sa-l botezati) are sens in masura in care combateti in scris EXCEPTIILE invocate de parat prin intampinare, tinzand la respingerea lor (ca sa nu vi se respinga dvs. reclamant actiunea "de pe scaun" /ca urmare a admiterii unei exceptii).

Altminteri este ABERANT sa va avertizati adversarul.
Cunoasteti vreun comandant de oşti care sa fi castigat vreun razboi dupa ce i-a dezvaluit adversarului strategia de atac?

De ce sa-mi avertizez adversarul ca o proba de a lui nu sta in picioare nici cat o şandrama?
Il las sa creada ca ţine, ma concentrez pe PROBELE şi apararile pe care le am eu de facut si la sfarsit ii servesc bombona de pe coliva - in concluziile verbale si scrise. (cand nu mai are loc de-ntors pentru ca s-au sfarsit dezbaterile).

Ehei, procesul nu e o treaba chiar asa de simpla. Tata mi-a "prezis" ca voi fi avocat pentru ca vorbeam mult, iar din avocatura am invatat ca in proces e mai important sa stii cand sa TACI ori sa vorbesti cu zgarcenie, pentru ca excesul de precizare duce la confuzii. (asta e una din ciudateniile logicii).
Ultima modificare: Sâmbătă, 21 Aprilie 2012
romascanu, moderator
o poti depune in sedinta. Formula de adresare sunt oricare din cele enuntate de anyevorbitorii mei. Toate cele ce veti redacta, este bine ca acestea sa fie la obiect, cu referire la actele din dosar, sause pot depune acte accesorii anexe la notele de sedinta sau oricum o veti numi (note scrise, raspuns la intimpinare, etc)
Unde si cand trebuie depuse concluziile scrise daca dezbaterile s-au sfarsit si s-a dat termen de solutionare? Multumesc!

P.S. In cazul in care nu se depun concluziile scrise (din varii motive), insa la dosar exista toate probele exista vreo problema, vreun risc in aprecierea cauzei de catre instanta? Cat de importante sunt aceste concluzii?
Ultima modificare: Duminică, 22 Aprilie 2012
Ayaz, utilizator
Daca probele nu sustin si nu dovedesc actiunea reclamantului concluziile nu au nicio importanta.
Daca probele arata ceva in sensul sustinerii si dovedirii actiunii la un mod interpretabil...atunci concluziile au mare importanta.
Adica prin concluzii se poate crea un dubiu ca urmare a unor explicatii, a unor aparari argumentate, in conditiile in care probele sunt indoielnice.

Daca probele reclamantului sunt certe, concluziile paratului nu prea pot ajuta in lipsa administrarii unor probe in aparare, in sensul de a se combate.

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare sau note si concluzii? Marius M Marius M Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... ... (vezi toată discuția)
Note scrise Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G cu cat timp inainte de termen se pod depune notele scrise? am auzit ca inainte cu 3 zile dosarul ajunge la judecator si nu se mai poate!? (vezi toată discuția)
Concluzii scrise, discutie procedurala calin_andrei calin_andrei Salut, vreau sa va intreb urmatoarea chestie: Am avut primul termen, debitoarea mi-a depus intampinare, eu am depus o expertiza contabila simpla ... (vezi toată discuția)