avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Cum combat sustinerile dintr-o intampinare?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Cum combat sustinerile dintr-o intampinare?

buna ziua, sunt la al 3 lea termen si incriminatii au facut preantampinare aducand inscrisuri false si nerelevante...ce pot face eu? o preintampinare la preintampinare? unde sa scriu si sa dovedesc netemeinicia inscrisurilor....sau pur si simplu scriu ce consider, o fac in 3 exemplare o duc la grefier si astept termenul sa vad ce se mai intampla...
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:56, 24 Aprilie 2012
Concluziile scrise trebuiau inaintate instantei in momentul in care instanta a spus ca ramane in pronuntare, dar daca instanta a dispus depunerea concluziilor scrise dupa dezbaterea cauzei, acestea trebuiau depuse in aceeasi zi sau a doua zi, la registratura instantei.
Daca procesul a fost la tribunal, atunci concluziile scrise se depuneau la registratura acestei institutii.
Ayaz a scris:

concluziile scrise ... sunt deja intocmite ...instanta ramanand in pronuntare - termen 27.04.2012 si dispunand avocatului reclamantului sa depuna concluziile scrise,

Daca instanta a amanat pronuntarea pe 27, insemna ca ultimul termen de judecata a fost pe 20.
Daca avocatul dvs. avea DEJA concluziile scrise, dar nu le-a depus imediat ce a terminat de vorbit ...presupun ca stia el de ce.

Orice avocat care se respecta are DEJA concluziile pregatite chiar inainte de ultimul termen. (daca este o cauza complexa)

Dar, in functie de probele care s-au administrat la ultimul temen, in functie de ceea ce s-a discutat etc. si daca instanta a amanat pronuntarea (uneori chiar avocatii cer acesta amanare de pronuntare), poate ca a simtit nevoia sa aduca ceva completari concluziilor scrise pe care le avea DEJA.

Mi-e greu sa cred ca a muncit la ele doar ca sa aiba cu ce sa-si umple sertarele de la birou.

Eu cred ca ar trebui sa discutati cu avocatul dvs. si nu cu noi. Si probabil veti afla ca le-a depus (azi, maine).

Ultima modificare: Luni, 23 Aprilie 2012
romascanu, moderator
Concluziile scrise le-a primit deja facute, nu a muncit integral la ele,dar nu le avea la el deoarece nu le modelase de aceea nu le-a depus, este genul care face lucrurile pe ultima suta de metri, nu raspunde la telefoane si nu confera siguranta ca va face acest lucru. Deci problema este cum va sti reclamantul daca aceste concluzii au fost sau nu depuse si daca da, atunci daca au fost depuse in timp util.

Aveti dreptate in ceea ce spuneti dv., asa trebuie sa fie sau ar trebui sa fie, insa, din pacate, nu toti sunt asa, cum spuneam, face lucrurile pe ultima suta de metri asa cum a facut si cu declararea recursului in ultima zi, desi stia de la inceput acest lucru, ca va urma un recurs adica inainte de comunicare.
Daca nu raspunde intotdeauna la telefon, puteti sa ii trimiteti un mesaj cu intrebarea: " in ce data ati depus concluziile scrise?" si incheiati cu: " astept raspuns din partea dvs."
Multumesc frumos pt raspuns, asa voi face, mai frumos ar fi insa ca aceste concluzii chiar sa fie depuse si nu stiu cum sa am aceasta certitudine chiar de-as primi un raspuns afirmativ din partea domniei sale.
Cu stima, Ayaz.

Alte discuții în legătură

Raspuns la intampinare sau note si concluzii? Marius M Marius M Un prieten a chemat in judecata Casa de pensii pentru recalcularea pensiei, aratand in cerere ca aceasta institutie trebuia sa aplice din oficiu o majorare... ... (vezi toată discuția)
Note scrise Gheorgheni Alina G Gheorgheni Alina G cu cat timp inainte de termen se pod depune notele scrise? am auzit ca inainte cu 3 zile dosarul ajunge la judecator si nu se mai poate!? (vezi toată discuția)
Concluzii scrise, discutie procedurala calin_andrei calin_andrei Salut, vreau sa va intreb urmatoarea chestie: Am avut primul termen, debitoarea mi-a depus intampinare, eu am depus o expertiza contabila simpla ... (vezi toată discuția)