avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
1.Avocatul poate castiga procesul si fara sa vina la proces.
Depinde de la caz la caz...
2.Problema cu avocatii este aceea ca sunt obligati sa ia cat mai multe procese pe bani putini.
Dupa parerea mea sunt mai vinovatii oamenii decat avocatii pentru acest lucru deoarece oamenii vor sa plateasca cat mai putin sau sa fie gratis daca se poate.
In aceste conditii majoritatea avocatilor s-au adaptat.
3.Ati avut probabil un avocat adaptat.
4.Ca sa aveti avocat care sa aiba timp sa va stea la termen probabil ca ar fi trebuit sa platiti mai mult de 5 ori decat v-a cerut ( ca sa nu zic mai mult).
3.In trecut avocatii aveau timp, astazi nu prea mai au timp.
Daca oamenii nu platesc suficient ( nu ma refer la cat va cere deoarece v-a cerut cat sa platiti) avocatii au nevoie de mai multe procese decat ar fi normal.
Oricum, una peste alta, a fost prezent la judecata si acesta este singurul aspect relevant referitor la tot ce ar avea relevanta sub aspect obiectiv.
5.Pentru ca avocatul sa mearga la alte institutii are nevoie de imputernicire avocatiala adica de alti bani.
Sumele pot diferi destul de mult si de multe ori avocatii nu merg pentru ca nu se plateste.
Nu exista avocat angajat pentru orice problema legata de un proces pe rol.6.Adica, in mod normal, fiecare convorbire telefonica ar trebui taxata ca si consultatie juridica.
De aceea, cred eu, unii avocati nici nu raspund la telefon.
Domnule avocat,
Mi-am permis sa punctez acolo unde nu aveti nici macar 10 gr. de adevar, si-anume:
1. avocatul poate castiga un proces fara sa fie prezent la instanta, doar mituind judecatorul si obtinand bani si de la partea adversa.
2.nu obliga nimeni un avocat sa ia un proces pe bani putini, fiecare avocat isi negociaza "pretul", iar pretul se reflecta in cat de bun sau de slab aparator poate fi, intr-o cauza sau alta ... pentru ca nici un avocat de pe lumea asta nu are IQ asa de ridicat incat sa poata apara orice cauza (avocatura se face pe specialitati, nu en-gros).
3.in trecut avocatii aveau frica de lege, care ii sanctiona drastic daca insela clientul, dar astazi, legea e trasa pe linie moarta, astfel incat aproape fiecare avocat poate lua banii clientilor si fara sa-i apere.
4.obligatia contractuala a unui avocat este sa-si reprezinte clientul in instanta, pana cand procesul ia sfarsit.
5.pentru a merge la taxe si impozite unde se plateste taxa de timbru, nu este nevoie de imputernicire avocatiala, ci doar de datele clientului, pe care le gaseste la dosar, sau in contractul de servicii avocat-client.
6.in mod normal ... fiecare convorbire telefonica ar trebui ascultata si sanctionata, in speta pe care ati spus-o.
Cu stima,