Buna ziua,
Reiterez pe scurt povestea mea.
In data de 03.05.2012 la sf. programului am priit un telefon de la administratorul firmei a merg in birou lu ca are ca sa imi comunice. Comunicarea a fost ca sunt data afar pe motive economice, am ramas uimt pentu ca stiu ca firma o duce mai bine mai ales ca face si export.
Nu am vrut sa semnez nimic am plecat cu nervi trantind usa, am detinut un telefon mobil de la ei( fiind asistent comercial). M-a sunat dupa ce am plecat din firma ca sa maintorc si sa semnez actul de demitere, ceea ce am i facut-o.
Mentionez ca pe teefonul mobil erau mesaje de la sotia patronului care ma hartuia aproap noapte de noapte, si de fiecare data spuna sa sterg mesajele.
In momentul i care am semnat acest lucru, adminisratorul a spus ca e maine adica dindata de 04.05.2012 nu mai am ce cauta la locul de unca, el imi plateste o luna si daa veau potsa merg in somaj.
Eu nu am vrut niciuna nicialta, in sensul incare nu doream decat sa lucrez la ei( am avut si alte oferte, insa am fost loial pana la capat).
Cateva zile din luna mi nu am lucrat, insa exact dupa decizia luat legatura cu concrenta,eu afladu-main preaviz in momentul acela care m-a primit cu bratele deschise( ei mai ma ofertasera in iarna, dar nu am vrut sa merg).
Aici m fostintr-o perioada de probaunde din capul meu mi-am adus minte de o parte din clienti, pe care i-am si contactat. Unii au comadat de la firma concurenta altii nu.si ma acuza c am facut transfer de mail-uri de de clinti de pe adresa demail unde aveamun cont si parola ta decatre el. Cu aceasta parola puteam accesa mail-urile firmei de pe orice calculator.
Ei bine de aici incepe totul...m-a chemat intr-o zi de duminica sa imi ofere doua posibilitati.
Prima posibilitate: Ma da in judecata pentru ce am facut sau a doua imi reifiintaza postul, dar sa nu vin doua zile la lucru( luni si marti) ...luni nu am mers, insa am mers marti iar cand a aflat ca am incalcat "pactul de duminica" a inceput sa urle la mine si sa ma ameninte si savb urat si a zis sa plec acasa intr-o forma atipica.
Nu am mai mers la el, si dupa cateva zile a zis samaintorc la locul de munca, am mers insa nu am facut ce trebuia sa fac, am fost restriciona de caculator si telefon o vreme, apoi am primit si calculator si telefon, neavand accces la internet( ca sunt un tradator, asa a spus) dar am facut cu totul altceva decat era cazul.
In acest moment era preavizul meu, car conform demiterii mele era valabil pana in data de 31.05.2012.
El tot facea presiuni sa semnez si sa dau in scris e am facut, dar am spus asta ca nu o sa o fac.
A facut o comisie disciplinara ilegala zic eu, pentru ca nu am fost instiintat legal si ormal in acesta privinta, m-a sunat doar si a spus sa vin la firma, unde a inceut ierogatoriu. In acest interogatoriu erau implicati trei colgi care m-au vrut afaradin firma, administratorul si pe alocuri nevasalui( cea cu mesajele si complimentele in fiecare zi)
In jurul dtei de 23 mai 2012 ma tot presa sa semnez o alta comisie de disciplina care va avea loc in data de 08.06.2012 s un referat redatat din prima comisie ilegala si nestatutara.
Nu am semnat nimic, nu am luat la cunostnta nimic.
In jurul datei de 24 mai a inceract printr-un intermediar al firmei sa emnez reinfiintarea postului( care evidet a fost redactat de catre un avocat) , nu am avut ce face si am semnat acesta comunicare, iar a doua zi pe baza acesti comnucari si pe baza primei comunicari de demintere mi-am dat demisia, precizez ca m bazz pe prima hartie, nu pe a doua cu reinfiintarea postului.
Data demiterii mele a fost 03.05.2012, iar data demisiei mele a fost in dtade 25.05.2012.
Preavizul este de20 de zile lucratoare.
L-am anuntat ca din data de 01.062012 eu nu mai vin la lucru tat verbal cat si printro notificre scrisa.
Am plecat asa pentru ca intal am vrut sa stau pana in data de 22 iune atat cat era preavizul al doilea, insa eu m-am bazat pe primul, neavand voie sa reinfiinteze pstu cam dupa doua trei saptamani, brusc u crscut vnzarile si firm ma poate accepta
Eu cred c nu a inregistrat nimic la ITM, au fost doar hartii interne.
mai revin cu cateva detalii:
In data de 3.05.2012 am primit notificarea cu numarul 553 in care se precizeaza ca incepand cu data de 01.06.2012 contractul meu urmeaza a fi incetat pentru motive care nu tin de persoana salariatului conform art.65 al.1 din Codul Muncii.
In perioad preavizului vi se acorda sa absentati patru ore pe zi de la programul unitatii, pentru a va cauta un loc de munca sau de un numar de zile cumulate fara ca acesta sa afecteze salariul si celelalte drepturi salariale....
In repunerea mea in functie reda cateva aspecte:
Nota de informare nr E4621/23.05.2012
Societatea..... a decis revocarea masurii desfintarii postului de asistent comercial masur care a fost luata anterior
Postul de asistent comercial ocupat de catre dvs se mentine in organigrama
Sociateatea nu va mai proceda la emiterea unei decizii de concediere individuala pentru motive economice, contractul dumneavoastra individual de munca urmand sa isi produca efectele in continuare.
Apoi ma instiinteaza ca trebuie sa merg la lucru iar in caz contrar abatere disciplinara si urmeaza a fi sanctionata conform legii.
Apoi eu mi-am dat demisia si urma sa stau in od normal 20 de zile lucratoare, insa la presiuniile si stresul pe care l-a provocat atat mie cat si celor apropiati am luat decizia pe o nota informativa a mea ca din data de 1.06.2012 sa nu mai pasesc in acesta societate.
Am fost la lucru pana in data de 31.05.2012, am efectuat programul meu( dar nu in exactitate, adica nu ce scri in fisa postului) si apoi nu m-am mai prezentat.
Intre timp m-a amenintat cu procesul, cu rapoarte ,cu convocarea la comisie( dupa ce a efectuat comisia netemeinic) iar ieri, am mers la posta pentru ca am primit o recomandata( sunt cam 10 pagini in care are o alta decizie de concediere cu numarul 586/08.06.2012 cu detalii despre faptele mele precum si un proces vebal al comisiei care a adoptat in lipa mea( eu nu am participat la sedinta disciplinara, el m-a informat pe mine...a trimis si curier, a trimis si pe mail dar nu am dat curs acestor lucruri decizia urmatoare:
tinand seama de procesul verbal( si este datat) si avand in vedere decizia de concediere( data) in temeiul prevederilor art 61 lit.1 din legea nr 23/2003 privind codul muncii raportat la art.248, alin.1, litera.e din legea 53/2003 privind Codul Muncii, incepand cu data de 08.06.2012 contractul meu inceteaza la datade 08.06.2012.
Este legal ce a facut? Daca contest acesta decizie oare o sa am castig de cauza?
Cu ce ma poate afecta acesta desfacere disciplinara cu legea si articolul resectiv pe viitor?
Stiu ca exista programul revisal....ce poate sa scrie acolo? angajatorii chiar tin cont de ce scrie acolo si de acest program?
Va multumesc anticipat de raspuns
Toate bune
Va rog tare mult un sfat, o sugestie...daca contest decizie de concediere am castig de cauza? daca nu o contest ma poate afecta pe viitor, la urmatoarele angajari? sau nu se mai tine cont de asta....daca nu actionez acum poate o sa ma actioneze in instanta ca nu am contestat decizia si poate deschide un proces? el este influientat de catre ceilalti, si de acolo nu prea mi-a dorit nimeni binele, din pacate...eu mi-am vazut intodeauna de treaba mea...va rog tare mult un raspuns...
Va multumesc
Intrucat ati postat foarte multe mesaje consecutive - si sincer nu prea am inteles mare lucru - , fapt ce contravine Regulamentului de postare , va rog sa sintetizati in a raspunde la urmatoarele detalii:
1. Data depunerii demisiei si durata preavizului .. preavizul a fost sau nu efectuat ..
2. Data convocarii la comisia de disciplina si data comunicarii deciziei de concediere ..