Buna ziua! Am fost angajat in cadrul unei firme de paza si protectie din data de 05.05.2011 - 08.03.2012 . Fisa fiscala nu am primit-o,asa ca am cerut-o de la ANAF. Dupa aproximativ doua saptamani am primit duplicatul fisei fiscale,dar exista o problema mare... Pe anul 2011 doar pe luni 3 scrie ca am luat salar si anume : Mai , Iunie si Noiembrie. Cum se poate asa ceva? Am lucrat fara concediu din Mai pana in Decembrie.De ce nu apar si restul lunilor pe fisa fiscala? Ma gandesc ca angajatorul a facut unele aranjamente sa nu plateasca CAS si impozit de pe urma mea.In fisa fiscala apar salarii de 450-550 de ron pe cand eu luam in mana 850-1000 de lei (pot demonstra cu extrasele de cont din banca) pentru ca aveam card de salariu.Unde ii pot reclama?Ii pot da in judecata?Multumesc anticipat!
Aceasta este interpretare ,Codul Muncii vorbeste despre dovada platii care se face prin semnarea statelor de plată, precum şi prin orice alte documente justificative care demonstrează efectuarea plăţii către salariatul îndreptăţit,nu despre dovada prin semnarea statelor de plata sau prin alte documente justificative.Chiar daca exista documente care atesta ca s-a facut un transfer bancar,acestea nu demonstreaza ca plata salariului s-a facut catre angajat,semnatura acestuia pe un stat de plata poate insa intr-adevar face dovada.
Intrebam doar ... pentru ca am inclus in cererea de chemare in judecata,ca angajatorul sa prezinte toate statele de plata care ar fi trebuit semnate de catre mine. Sunt curios ce acte va aduce
Posibil sa aduca statele de plata si copii ale OP prin care vi s-a virat salariul in contul bancar .. inscrisuri care constituie mijloace de proba ...
Daca facem o interpretare limitata si restrictiva a prevederilor art.168 alin.1 C.mun., in sensul ca dovada platii salariului se face numai prin semnatura, pe statul de plata, de primire, desi textul nu precizeaza exclusiv, numai semnarea statelor , acesta completeaza posibilitatea dovezii, prin „orice alte documente justificative care demonstreaza efectuarea platii catre salariat”.
Pai eu state de plata NU am semnat cat timp am lucrat la aceea firma,daca exista stat de plata semnat in numele meu,este un fals. Ceea ce este caz penal. Oricum , din cate am citit si din Codul Fiscal,faptul ca nu s-a platit impozit de catre angajator pe salariile ce le-am primit pe lunile nedeclarate in fisa fiscala,tare da in evaziune fiscala treaba.