avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1002 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Probleme angajator fisa fiscala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Probleme angajator fisa fiscala

Buna ziua! Am fost angajat in cadrul unei firme de paza si protectie din data de 05.05.2011 - 08.03.2012 . Fisa fiscala nu am primit-o,asa ca am cerut-o de la ANAF. Dupa aproximativ doua saptamani am primit duplicatul fisei fiscale,dar exista o problema mare... Pe anul 2011 doar pe luni 3 scrie ca am luat salar si anume : Mai , Iunie si Noiembrie. Cum se poate asa ceva? Am lucrat fara concediu din Mai pana in Decembrie.De ce nu apar si restul lunilor pe fisa fiscala? Ma gandesc ca angajatorul a facut unele aranjamente sa nu plateasca CAS si impozit de pe urma mea.In fisa fiscala apar salarii de 450-550 de ron pe cand eu luam in mana 850-1000 de lei (pot demonstra cu extrasele de cont din banca) pentru ca aveam card de salariu.Unde ii pot reclama?Ii pot da in judecata?Multumesc anticipat!
freeelis a scris:

Este putin mai greu, dar cred ca o sa va descurcati .. gasiti pe acest forum model de cerere de chemare in judecata .. important este sa stiti excat ce doriti sa solicitati instantei de judecata ....

In baza carei legi pot cere daune morale ? Modificarea suferita de Codul Muncii prin Legea nr. 237/2007 permite salariatului sa solicite daune morale angajatorului fara a mai fi nevoit sa plateasca o taxa de timbru, intemeindu-si cererea pe dispozitiile Codului Muncii si nu pe dispozitiile Codului Civil. .... Sau care? Deci daune morale cer pentru ca daca nu imi ceream duplicatul de fisa fiscala de la ANAF Prahova,peste un timp trebuia sa platesc din banii mei acel impozit catre ANAF.
Art. 253 C.mun.:
(1) Angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.
..

Pentru a solicita daune morale reclamantul trebuie sa probeze existenta prejudiciului moral, reflectat în planul aprecierii sociale sau profesionale
Motivele pentru care cer daune : as fi avut posibilitatea sa ma angajez dupa ce am plecat de la fosta firma la 2 firme,dar au refuzat angajarea pe motiv ca NU am decizia de incetare a contractului de munca de la fosta firma (angajatorul poate cere decizia,deci este legal),a doua chestie este ca am umblat 2 saptamani sa rezolv aceasta problema cu fisa fiscala,am pierdut timp,bani pt posta , cu formulare , NU am avut timp sa imi caut un alt loc de munca,etc. Eu zic ca sunt motive suficiente sa le pot cere daune morale. In plus,sufar de astm bronsic,in fiecare luna trebuie sa imi cumpar un medicament/o pulbere inhalatoare care costa peste 120 de lei,din moment ce nu m-am putut angaja,cam greu mi-am permis lunar acel medicament,am acte medicale doveditoare in acest sens. Eu zic ca aceste motive sunt suficiente,nu?

in conditiile art. 34 alin. (5) din Codul muncii, cuprinde documente de vechime,atestare profesionala,decizie de incetare,etc. Pentru acest fapt deja ii pot cere daune morale

Alta intrebare , am formulat cererea de chemare in judecata cu ajutorul unui consilier juridic. Acum ideea este in felul urmator ... depun dosarul la judecatorie la sectia Civil - Litigii de munca , dar daca mi se da o data indepartata...de exemplu la sfarsitul anului...sau o data in anul 2013 ca judecare...ce pot face? Trebuie sa se judece in regim de urgenta din cate stiu.Nu?

Ultima modificare: Duminică, 15 Iulie 2012
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cererea se depune la Tribunal - Sectia lItigii de munca si nu la Judecatorie ... daca va da un termen indelungat se poate formula cere de preschimbare a termenului de judecata.
Am inteles. Din cele scrise mai sus de catre mine,este ok sa cer daune morale,nu?

Alte discuții în legătură

Obtinere fisa fiscala tincaflaviusms tincaflaviusms Buna ziua! Am fost angajat din data de 05.05.2011 pana in data de 27.02.2012 la o firma de paza si protectie cu sediul in Bucuresti dar are punct de lucru in ... (vezi toată discuția)
Sesizare facuta la itm. ce parere aveti de raspuns? mie mi se pare bataie de joc. va rog dati-mi un sfat. mihaela_d_a mihaela_d_a Sunt angajata in cadrul unei societatii din februarie 2006, in ianuarie 2010 am aflat ca sunt insarcinata, ca sa beneficiez de concediul pentru cresterea ... (vezi toată discuția)
Neplata retineri angajat albnegru albnegru Buna ziua. Sunt angajat de putina vreme (aproximativ 4 luni) in cadrul unei companii. De la inceputul acestui an, plata salariilor se face cu intarziere ... (vezi toată discuția)