avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 966 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
adriantot a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Din punctul meu de vedere este foarte important pentru Romania sa existe un echilibru care nu poate exista decat daca va ramane Basescu

Este un nonsens. Nu a creat echilibru 8 ani indiferent ca a avut puterea totala in Parlament si guvern in acelasi timp, ori numai partial. A destabilizat permanent. Nu poate stabiliza acum.
Acum...constat ca nu ar mai trebui sa fie 51%...

Pai sa ne lamurim: 51% din cat, din ce? Din tot ce misca-n Romania plus toti cei care-si duc viata prin lume dar au ceva comun cu Romania? Din intreaga populatie a Europei sau a Chinei?
La referendumul din 2007 au fost prezenti 44% si nu peste 50% cum au vrut unii acum.





Mie nu imi pare ca a destabilizat ceva.
Problema a fost ca a fost la puterea Basescu si PSD cu guvern PSD...
Chestiunea cu pensile si salariile nu mi-a placut nici mie, dar nu mai este BOC acum...

De aceea, eu incercam sa arat ca acum poate exista echilibru deoarece nu este in regula sa fie cum a fost cand era PSD la putere cu Iliescu in mod total si nici PSD cu Basescu.

Acum puterea este impartita si nu cred ca se baga cineva sa faca smecherii...cu banii...
Eu cred ca nu se va mai putea fura la nivel inalt si acesta este un fapt pozitiv.
Presupun ca nimeni nu vrea sa se fure la nivel inalt...
Am auzit si versiuni ca sunt baieti destepti aia care fura acolo sus insa eu am o alta parere...si prefer sa nu se fure ( nu ma refer la astfel de opinii exprimate pe forum ca nu am vazut)


Schimbarea presedintelui trebuie sa fie supusa unor garantii democratice in orice stat democratic in raport de prevederile constitutionale si in functie de intitutiile de stat competente conform Constituiei.
Romania este un stat democratic si cred ca asa va ramane...
Presedintii de stat nu se schimba precum ciorapii...

Poate ca nu am fi avut atatea scandaluri daca aveam monarhie...asa cum arata si Lee_Vu.
Ultima modificare: Marți, 14 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Iata cum se (nu) construieste istoria si se doreste triumful raului.
In discursul sau, Monica Macovei, la Congresul de infiintare al partidului Noua Republica - 23.06.2012 -spunea:
Pentru ca raul sa triumfe este suficient ca oamenii buni sa stea deoparte!

E aproape de necrezut!
Adica acei oameni, oameni buni, au fost indemnati sa stea deoparte, sa nu participe la referendum, ca sa contribuie la triumful raului. Intelegeti?
Asa a spus clar, cu subiect si predicat.
Cine nu crede, poate vedea cu ochii lui si poate auzi cu urechile sale. Dati clic si urmariti discursul sau daca nu aveti rabdare mergeti direct la munutul 7.30.
[ link extern ]
Domnule Adrian, nu exista nicio dihotomie intre ceea ce a spus MM in acest discurs si "statul de-o parte" a multor oameni din tara asta. In cazul de fata "a sta deoparte" a fost o atitudine activa.
Fiecare om din corpul electoral al acestei tari a avut o atitudine si o parere egala ca legitimitate:
- sa spuna DA;
- sa spuna NU in mod activ;
- sa stea deoparte in mod partizan
- sa stea deoparte pentru ca nu-l intereseaza problema demiterii.

A nu te interesa problema demiterii inseamna ca demiterea presedintelui nu era o problema prioritara pentru el.
A sta deoparte in mod partizan a fost un NU constient.
A spune NU a insemnat faptul ca fiind prezent in cabina de vot, cu un buletin in mana, a dezavuat aceasta demitere sau..... un NU spus celor care l-am impins in cabina de vot. Luati-o cum doriti.
A spune DA a insemnat multe pe care nu vreau sa le dezvolt aici.
Toate aceste pareri sunt la fel de legitime si ele au legitimat o stare de le lucruri, domnule Adrian, nu un om sau o pereche de oameni.

In toata aceasta tevatura era ceva superfluu care ma enerva si nu imi dadeam seama ce, nu puteam defini, desi m-am uitat destul de mult la tv ca sa vad mersul lucrurilor.
Ma enerva intr-o masura oarecare agresivitatea faptelor si a limbajului care venea in special din partea celor care-si doreau cu ardoare demiterea, dar nu asta era ceea ce cautam sa-mi definesc.
In fine, intr-un interviu acordat de premierul VP, m-am luminat.
Ma enervase in toata aceasta perioada faptul ca sub aparenta unei inocente jucate se ascundea multa dezordine creata special sau pur si simplu din intamplare. O incurcare a lucrurilor care scapase de sub control intr-o oarecare masura si care chiar ameninta sa iasa de sub control.total. Atunci cand te joci cu focul ca prim ministru, poti aprinde o tara.
Ma deranjase faptul ca cineva ne lua de prosti.

Si m-a mai deranjat ceva, dar de data aceasta din postura de privitor neinteresat de problema in mod direct, si anume alunecarea pe langa situatie, din situatie, a unuia dintre protagonisti, alunecare spre caderea in picioare folosindu-se de toata aceasta incurcatura pe care ma astept sa spuna ca nu a creat-o el, ci altii, in timp ce celalalt protagonist se chinuia sa ramana in pozitie fixa din care nu are decat doua alternative: sa ramana pironit in ea sau sa cada. E greu cand nu ai decat doua posibilitati. Uneori amandoua pot fi la fel de parsive.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
elga50, moderator
elga50: In cazul de fata "a sta deoparte" a fost o atitudine activa.
Fiecare om din corpul electoral al acestei tari a avut o atitudine si o parere egala ca legitimitate:
- sa spuna DA;
- sa spuna NU in mod activ;
- sa stea deoparte in mod partizan
- sa stea deoparte pentru ca nu-l intereseaza problema demiterii.

A nu te interesa problema demiterii inseamna ca demiterea presedintelui nu era o problema prioritara pentru el.


cei din categoria 4-a au stat deoparte nu pentru ca nu i-a interesat "problema demiterii", ci pentru ca nu i-a interesat referendumul, la fel ca orice alt eveniment politic... cum au stat deoparte si la alegerea lui basescu, in 2009, ca exemplu... constant, de-a lungul anilor in romania, 40-50% din populatia cu drept de vot...

... pentru ca altel, daca o consideram o "atitudine activa", similara celor din categoriile 2 si 3, ar fi insemnat ca daca basescu nu ar fi indemnat la boicot, ci ar fi chemat lumea la vot, categoria 4-a (impreuna cu categoria 3-a) s-ar fi prezentat la vot sa spuna NU, ceea ce ar fi rezultat intr-o prezenta de... 100%(suta la suta)... absurd!

la ideea asta cu "atitudinea activa" a celor care "au stat deoparte" (categoria 4-a) au renuntat pana si propagandistii lu' basescu... care cauta acum altceva...

"Luni seara, pe la miezul nopții, era extrem de clar că se derulează un nou plan de salvare a lui Traian Băsescu. Acela de a băga cu mare viteză buldozerele și buldogii Parchetului în listele de votanți și peste numărul celor care au votat la Referendum ca din această operațiune în forță să rezulte scăderea la numai 5 milioane a voturilor cu ”da” pentru destituirea lui Traian Băsescu. Cel mult 5,1 milioane de cetățeni pentru ”debarcare”, în așa fel încît cei care au votat alungarea marinarului să fie mai puțini decît cei care l-au votat în decembrie 2009. Cu alte cuvinte, circulă vestea că, în elanul lor de ultimă oră, procurorii ar lucra la coafarea Listelor și a rezultatului Referendumului, ca și cum autoritățile române ar fi umflat (adică au furat) 2,4-2,5 milioane de voturi din susținerea lui Traian Băsescu.

Ingenios și cu mare tupeu, nu-i așa?"



Au venit americanii doar pentru Băsescu?
[ link extern ] /
Alex_Munteanu a scris:

Intre timp m-am mai informat din diverse surse, mi-am mai schimbat opinia asupra situatiei.
Il prefer pe Băsescu la Cotroceni decât pe Putin&Medvedev.


Cam usor va schimbati opinia, dle Alex Munteanu.

Deocamdata avem ''frumosi'' 8 ani de dictatura basesciana. Pelerinajul procurorilor prin satele romanesti, pe la casele oamenilor, sa-i intrebe de sanatate, ma indreptateste sa afirm acest lucru, fara sa gresesc. Acest pelerinaj imi aminteste, crancen, de epoca ceausescu.

Dupa ce vom avea doua mandate Antonescu, apoi unul sau doua mandate Ponta, apoi din nou un mandat Antonescu, abia atunci puteti vorbi de un Putin&Medvedev romanesc. Dar ar trebui sa treaca cel putin 20 - 25 de ani.

Poate ne spuneti si noua noutatile pe care le-ati aflat, de v-ati sucit la 180 de grade. Dar nu chiar toate, sa nu ne sucim toti pe aici, ca atunci se duce naibii 'democratia'. Si ne trezim ca ne bate cineva in geam. In loc de Mos Craciun va fi Mos Procuror care ne va intreba: ''V-ati sucit ? Inca nu ? Mai aveti 10 minute de gandire. Cat va ganditi, faceti-ne o cafea."

Deci, asteptam noutatile dvs, ca sa nu ne cada in cap drobul de sare Putin&Medvedev.


Later edit: Mos Procuror ancheteaza la biserica, de Sfanta Maria.
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
petricapetrisor, utilizator

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)