avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 940 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
adriantot a scris:

Iar interesul economic este prioritat pentru americani si nu numai.
Dupa ambasadorul american, Mark Gitenstein, Romania trebuie sa se doteze cu avioane de lupta F-16, pentru ca cele pe care le are acum in dotare se deterioreaza pe zi ce trece.
Iar "conducerea Romaniei, va trebui sa decida ce directie trebuie urmata", spune acesta.
Ne spune apoi ca putem achizitiona avioane folosite, care sa fie reconditionate.
"Astfel, puteti cumpara un numar mic de avioane si veti avea avioane care sunt practic identice cu cele noi", spune diplomatul.
Iar suspendatul este o garantie in aceasta afacere.



la acelasi pret: Bulgarii cumpara avioane noi de la Saab - Romania prefera F-16 la mana a doua ("second-hand")

[ link extern ]

"corect", nu?:rofl:



Ultima modificare: Vineri, 17 August 2012
ContSters257414, utilizator
Este adevarat ca a fost doar o tentativa de "lovitura de stat"!.Si asta pentru ca nu le-au reusit planul.Nu se asteptau la reactiile externe.Au crezut ca in anul 2012 daca au toata puterea pot sa faca ce vor,fara sa respecte legea.Nu mi se pare actuala situatie "o stare de normalitate",ci o exceptie de la regula.Mai ales ca manipularea continua...si parca nu au de gind sa se opreasca...nimic nu conteaza,doar puterea!...O vor, indiferent de pret!
Domnilor, suntem tara europeana, nu sud americana sau africana? Lovitura de stat in anul 2012 intr-un stat membru UE? Băi băieți, credeti prea mult vorbele spuse de unii si altii. USL a vrut si vrea toata puterea in stat, atat, asa si cum Băsescu a vrut si a obtinut toata puterea in stat dupa 2009.
Orice partid politic doreste puterea.....si cu ea influenta economica...... campaniile electorale sunt sustinute de sponsori....apoi cei de la putere tb sa intoarca asa zisele favoruri mediului de afaceri care au sustinut partidul care a ajuns la putere...nimic nu e gratis.....
Nu cred ca exista oameni atat de naivi care sa creada ca USL sau pd l depinde de sustinatori actioneaza din patriotism...

In ceea ce priveste lovitura de stat....sa fim seriosi.....suntem in secolul XXI .......chiar nu am invatat nimic de 22 de ani incoace....sub aparenta libertate si democratie....totul se controleaza ....insa nu fara stirea unui big brother....care o fi el......

Asa ca ....mai rasfirati baieti...mai rasfirati....
lee_vu a scris:

[...]
pai daca CCR are majoritate politica basista, iar parlamentul ("organ suprem al puterii de stat, cel mai inalt organ al statului, sub conducerea si controlul caƒruia isŸi desfasŸoaraƒ activitatea toate celelalte organe ale statului") majoritate usl-ista, nu era normal sa se procedeze asa?
[...]


Nu, nu era normal, pentru ca:

Curtea se compune din nouaƒ judecaƒtori numit›i pentru un mandat de noua ani, care nu poate fi prelungit sau reinnoit.
Cate trei judecaƒtori sunt numit›i de catre Camera Deputat›ilor, Senat, respectiv de Presedintele Romaniei.
Component›a Curt›ii se reinnoies™te cu o treime din numaƒrul judecatorilor din 3 in 3 ani, fiecare din autoritat›ile competente sa efectueze numirile desemnand cate un judecator.

Membrii Curtii Constitutionale la data de 18.08.2012 (in ordine alfabetica)
1. Cojocaru Aspazia - numita de Parlament, la propunerea PSD
2. Gaspar Acsinte - numit de Presedintele Romaniei, Ion Iliescu
3. Lazaroiu Petre - numit de Presedintele Romaniei, Traian Basescu
4. Minea Mircea Stefan - numit de Parlament, la propunerea PDL
5. Motoc Iulia - numita de Parlament, la propunerea UNPR
6. Predescu Ion - numit de Presedintele Romaniei, Ion Iliescu
7. Puskas Valentin Zoltan - numit de Parlament, la propunerea UDMR
8. Toader Tudorel - numit de Parlament, la propunerea PNL
9. Zegrean Augustin - numit de Presedintele Romaniei, Traian Basescu

Cine are majoritate politica in CCR?

@Alex_Munteanu a scris:

Domnilor, suntem tara europeana, nu sud americana sau africana? Lovitura de stat in anul 2012 intr-un stat membru UE? [...]


@joha a scris:

In ceea ce priveste lovitura de stat....sa fim seriosi.....suntem in secolul XXI ......


Anul (sau secolul) in care suntem nu este un criteriu pentru a cataloga o actiune daca este sau nu este o lovitura de stat.

Lovituri de stat au avut loc si in antichitate, si in secolul XX si pot avea loc si in secolul XXI. Difera doar metodele (nu se mai injunghie pe la spate, la propriu - "Si tu Brutus?")

DEX-ul defineste lovitura de stat ca fiind o actiune rapida urmarind rasturnarea regimului politic existent si preluarea, prin forta, a puterii politice de catre grupuri de persoane.
Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
Ana Muntianu, Consultant fiscal

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)