avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
Interventie moderator

Imi cer scuze tuturor celor carora le-am sters mesaje, insa trebuie sa recunoastem ca pe langa faptul ca erau - toate - off topic, incepeau sa razbata (re)sentimente care merita o directie mai buna.
O seara frumoasa.
lee_vu a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?

ca sa avem o parere despre noul guvern ponta, sau oricare alt, si alt, si alt nou guvern e nevoie de o noua forma de guvernare in romania...

.... dublarea puterii executive, interpretarea dupa ureche a constitutiei de cel care este ales vremelnic presedinte, presedinte "jucator" partinitor si dezbinator, nici pe departe "mediator", etc, etc... au dus romania pe butuci si la incaiererea politica la care suntem martori...

sunt 2 forme de guvernare mari si late in toata europa... republica parlamentara sau monarhia constitutionala...

... altfel o sa-l tot injuram pe "boc"... si el, bietu', nu e decat marioneta.

Parerea mea este ca Boc nu a incalcat constitutia.
A luat insa masuri antipopulare pe timp de criza.
Faptul ca nu suntem ca Grecia poate insemna ca au fost masuri economice oportune...

Ce va face ponta ramane de vazut daca va fi sau nu bine.
Vom vedea...eu nu comentez ca nu sunt prim-ministru...
M-as bucura sa fi gresit Boc...

Cert este un lucru ...Ponta nu e marioneta lui Basescu...si nici nu va fi...
Poate ca ar putea fi el o marioneta si...vom vedea exact in timp...
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
@adriantot
Vreau sa fac unele rectificari:
- Constantin Giurescu s-a prapadit demult, in 1919, de asemenea si fiul sau Constantin C. Giurescu (d.1977)., cu mult inainte de a se putea pronunta impotriva suspendatului. Probabil ati vrut sa spuneti Dinu Giurescu, remarcabil istoric ca si bunicul si tatal dumnealui, dar si om cu atitudine politica de toata cinstea.
Razvan Teodorescu este critic si istoric de arta dintre cei mai remarcabili oameni in materie pe care i-a avut Romania, politician cu unele momente controversate.
Cat despre remarcabilul om de spirit Neagu Djuvara, care a facut din povestirea istoriei in tablouri pitoresti si accesibile publicului plictisit de sabloanele scolastice de pana la el un dar imens romanilor.... ce sa mai vorbim?
Personalitati care s-au exprimat, indiferent de temperament, in maniera culturala care i-a marcat prin studiu si cercetare adevarata.

Alaturarea acestor mari personalitati din cultura noastra, cu atitudini politice legitime si legitimate de un trecut al familiilor din care se trag sau capatate in zeci de ani de respirat in aerul bibliotecilor ....acestui anarhist impatimit este o impietate.
Nu-l vad nici pe Dinu Giurescu, nici pe Gheorghe Buzatu, nici pe Dan Berindei, cu atat mai putin pe Neagu Djuvara strigandu-i suspendatului sau interimarului, locatar al Cotrocenilor "Iesi afara javra ordinara" sau ticluind niste foi pe care sa le vare sub nasul prim-ministrului prin care sa ceara desfiintarea CCR. Asta ca sa nu lungim vorba.

Moderatorilor
Acest topic nu este offtopic pentru ca el are legatura cu guvernul Ponta si cu contextul in care a functionat pana acum: adica a facut orice in afara de a administra tara si asta pentru ca a fost ocupat cu insailarea unei lovituri de stat amatoristica si care s-a vrut legitima. N-a iesit legitimarea cum si-a dorit personajul zglobiu din dormitorul de la Cotroceni si acum insaileaza alte prostii ca sa iasa legitimarea, nu de alta, dar doamne fereste, sa nu-l apuce fandecsia si apoi anorexia sau apoplexia.
Iar in toata aceasta tevatura sunt amestecati nu numai politicienii, ci si toti oamenii care sunt romani de pe pamantul asta, inclusiv istoricii adevarati sau aia care umbla pe strazi si cauta sa darame guverne sau sa puna guverne dupa cum li se dau sau nu banii inapoi. Ca asta e de fapt miza lui, n-are nicio miza patriotica, are una strict financiara. Si nici n-ar fi asa de rau, dar sa vrei sa faci haos - cum te-ai exprimat cu gura matale de istoric impatimit doar ca sa-ti capeti firfireii inapoi, este comic daca n-ar fi tragic.
in toata aceasta tevatura sunt amestecati strainii... cu varf si indesat...

fara imixtiunea externa, basescu era plecat din 30 iulie...

abia d-atunci, sau de cand va fi plecat basescu, puteam/putem sa ne 'ntrebam...

ia, ponta, cum stii tu sa administrezi tara?...

Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
ContSters257414, utilizator
Dar ce i-a facut B, l-a tinut legat de maini si de picioare, a arestat guvernul de n-au putut sa guverneze?
S-au limitat sa dea banii la bugetari si pensionari, bani lasati de guvernele anterioare....si cu asta basta, au zis ca asta e, au guvernat... Cam putin!

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)