avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
pai "criza" e si la merkel... sunt si de acolo, de la merkel, fugiti in toata lumea, unde au vazut cu ochii, cat de departe, cat se poate de repede, de foame, cu milioanele?

numai un guvernant incompetent justifica saracia ("punga goala") aruncand vina pe altii ("criza", chestii)... sau, si mai cinic, o arunca chiar pe guvernati.
In econimiile asezate, criza se suporta mult mai usor. Exista reguli....
In economiile emergente, care se clatina de colo-colo la cea mai usoare adiere de criza, lucrurile sunt mult mai greu de controlat...si atunci faci ce e de urgenta, faci lucruri fara perspectiva, actionezi in dorul lelii....

V-as sugera sa faceti un simplu exercitiu de imaginatie si sa va uitati in gospodaria unei familii, fie a dv., fie a altcuiva, n-are importanta, nu personalizez.
Primul lucru si cel mai la indemana ca sa te echilibrezi din dezordine este sa faci ordine si sa-ti listezi prioritatile. Intre masuri, prima pe care o va lua orice om cu scaun la cap este sa taie din cheltuielile "de fitze", apoi din cheltuielile de care se poate dispensa cat de cat.
Intre timp are ragazul sa se gandeasca si la dezvoltare.
Cand nu gasesti nici resurse proprii, nici resurse in familie, nici nu ti se ofera o oportunitate aducatoare de castig, oricat te-ai stradui tu si familia ta....atunci se cheama ca trebuie sa mai tai si de la cheltuielile trebuincioase.

Dezvoltarea unei fiinte, a unei familii, a unei comunitati, dezvoltarea natiunii este o chestiune mult mai complexa si care trebuie pregatita cu migala, daca nu vrei sa dai chix sau sa o iei de la cap constatand ca intre timp ai mai pierdut niste resurse, dupa ce ca nu aveai nici asa, prea multe.

Cand guvernele se schimba atat de des (4 ani nu este o perioada in care sa pui nici macar bazele unei dezvoltari) si nici nu exista un plan de dezvoltare nationala la care sa aquieseze toti actorii politici, fara abatere....nici nu ne putem astepta la altceva decat ca fiecare sa-si faca mendrele cum stie mai bine cu cei care le-au platit intr-un fel sau altul ajungerea la putere, iar noi,sustinatorii, sa batem din buza.....


Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
elga50, moderator
nu mai fac niciun exercitiu de imaginatie...

si ma uit direct (ca ni se arata, altfel nu eram curios) in gospodaria unui bugetar, zis "presedinte"...

ati mai vazut vreodata, la familia unui bugetar (si cu sotia fara "servici"), asa o "echilibrare a dezordinii", "listare a prioritatilor", "taierea cheltuielilor de "fitze"" ca la nunta lu' fi-sa?


nota:

la nivel national, cat a guvernat, acelasi om, primele cheltuieli, pe care le-a considerat de "fitze", au fost alea cu sanatatea...

lee_vu a scris:

se pare ca ramane tot ca 'nainte...
cred că putem să folosim în interesul României opţiunea preşedintelui ţării pentru măsuri de austeritate:O şi măsuri de disciplină bugetară. Putem să facem lucrurile acestea punându-le împreună în interesul României şi nu considerându-le ca fiind interese adverse sau lăsând loc unei singure soluţii", a zis Ponta, ieri, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

Mie mi se pare normal ceea ce spune primul ministru.
Optiunea presedintelui pentru austeritate va fi apreciata de guvern care prin bugetul de stat nu va mai aloca institutiei prezidentiale fonduri pentru deplasari, pentru premii, pentru abonamente, pentru protocol, pentru orice nu este strict necesar.
Iar cheltuielile efectuate de institutia prezidentiala vor fi monitorizate pentru a raspunde si corespunde disciplinei bugetare de care s-a amintit mai sus.
Daca se iau masuri de intarire a disciplinei bugetare si la alte institutii: CCR, CSM, ICR si va las sa completati..., daca se aplica masuri de austeritate si disciplina bugetara si unor regii ale statului (fara a taia salarii ci doar oprind excursiile pe banii statului), ar fi suficient sa nu mai apelam la imprumuturi.
Apoi daca se continua cu masurile de stimulare economica, asa cum s-a inceput, sigur ca vom avea in continuare crestere economica.
In luna iulie 2012, cifra de afaceri a crescut fata de luna precedenta, cu 4,5%, asa cum se arata in cel mai recent studiu publicat de Institutul National de Statistica (INS). Datele arata, totodata, ca cifra de afaceri a crescut in primele 7 luni din 2012, fata de aceeasi perioada din 2011 cu 4,6%.
Puteti constata acestea din rapoartele INS sau mai pe scurt din analizele facute pe avocatnet:
www.avocatnet.ro/content/art...



adriantot a scris:

Apoi daca se continua cu masurile de stimulare economica, asa cum s-a inceput, sigur ca vom avea in continuare crestere economica.




Dar cand am mai avut crestere economica?????

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)