avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 293 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
In campanie nu se vedea criza sau nu voia nimeni s-o vada, asa ca puteau promite orice, asa cum o face orice partid care vrea sa castige alegerile si asa cum o vor face si acum, anul acesta.
Ideea e daca ii tin "bracinarii" sa se tina de promisiuni.

Eu nu am deturnat nicio discutie, dv. ati spus initial ca cei care nu v-au alocat fonduri stau in vile, iar eu v-am raspuns ca nici cei care v-au dat fondurile nu stau in bordeie.
In consecinta niciunii nu stau in bordeie.

Nu fac propaganda niciunei formatiuni politice, desi am fost de acord cu politica de austeritate a PDL-ului si am si explicat intr-un alt post al meu de ce, iar dv., poate fara sa vreti, mi-ati dat dreptate cand ati povestit despre tamplari si comenzile dv. catre ei. N-ati mai avut bani, ati taiat cheltuiala. Asta e ideea importanta. Nu v-ati cautat un alt job, n-ati cautat sa va dezvoltati in plus fata de ceea ce castigati in mod curent, nu v-ati imprumutat la banca ca sa puteti face cheltuiala respectiva pentru ca aceasta optiune era, daca nu imposibil de abordat, dificil sau extrem de dificil de a o pune in practica era. Pur si simplu ati facut ceea ce v-a fost la indemana sa faceti, ati taiat cheltuiala de pe lista.

Si as vrea sa fiu bine inteleasa. Nu critic de dragul criticii si nici nu ma uit daca cineva sta in viloaie, nu ma intereseaza chestiunea asta, dar ma intereseaza ce face ala care sta in viloaie dupa ce ajunge intr-o functie de decizie. Ca si daca ma intereseaza unde sta, degeaba ma intereseaza, este o chestiune pe care eu nu o pot schimba....iar pe mine ma intereaza lucrurile pe care le pot schimba cu ceea ce Constitutia imi permite, cu votul. Conteaza sau nu? Poate da, poate nu, oricum face parte din milioanele de voturi care se exprima intr-un fel sau altul.
Iar in ceea ce gandesc despre unii si despre altii conteaza foarte mult prestatia lor din trecut, consecintele acelor prestatii pe care eu nu le uit si care m-au afectat in bine sau in rau, dar si contextul in care se fac niste actuale promisiuni. Si ma uit la deficitul bugetar si tendinta acestuia...pentru ca asta imi va spune mie daca va mai veni postasul la mine sau va incepe sa intarzie....sau voi primi pensia la doua luni o data. Asta ca sa simplific la maxim.

Si pana la urma stiti ce? Daca bancile n-ar fi dat credite intr-o veselie, credite de consum cu buletinul, oamenii n-ar fi fost tentati sa se bage in bucluc, ar fi fost temperati, iar dezvoltarea prestatorilor s-ar fi facut pe baze mai sanatoase, previzibile. Daca nu s-ar fi umflat salariile "cu pompa", poate ca alta ar fi fost situatia azi. Intre 2003 si 2008 mie mi s-a triplat salariul fara ca sa fie o inflatie deosebita. Evident ca m-am bucurat, cine n-ar fi facut-o? Dar era o intrebare permanenta care nu ma parasea: "oare nu se va intampla sa ne ia banii astia inapoi, ca prea ni-i da cu polonicu'?" Ei poftim de vezi! S-a intamplat asta, dar deja eu nu mai eram in sistem, din fericire. Si eu va pot da exemple nenumarate din care se poate vedea cum un om modest, care nu-si putea permite o vizita in hipermarket, ajunge in mai putin de 2 ani sa faca vizite saptamanale in aceste magazine si sa-si umple cosul de cumparaturi. Nu a fost in regula!
Trebuie sa fim precauti cu cine promite, si uneori si face asta, sa arunce peste noi lapte si miere, daca nu stim de unde e mierea si laptele ala.

Cum s-ar zice, mai incet si putin, dar mai sigur.
Aici e vorba pana la urma de cum intelege fiecare sa traiasca.
elga50: Una peste alta eu cred in sintagma ca un guvern de dreapta "aduna", iar unul de stanga " imparte". Totusi, la noi nu s-a acumulat destul, nu exista o tendinta clara de dezvoltare durabila, asa incat o guvernare de stanga, acum, si in aceste conditii, in care cresterea economica oscileaza in jurul cifrei 0 este intempestiva

Nu fac propaganda niciunei formatiuni politice, desi am fost de acord cu politica de austeritate a PDL-ului...


... asa o fi, numai ca pdl-ul isi zice (si-a zis) ca ar fi "de dreapta" numai asa ca business, ca afacere...

ca n-are cum un partid venit din fsn, pana acum cativa ani in internationala socialista, care poarta si acum trandafiru' in brate, sa fie "de dreapta"...

asa ca n-are (n-avea) cum sa "adune" acest partid (si cum s-a vazut, nici n-a adunat), care nici el nu stie ce e...

pdl e o chestie, asa, o adunatura nedefinita, care, repet, ca business, ca afacere politica isi zice "de dreapta", ca e loc mai mult pe partea aia...

... si luat asa, orice partid, cat de prost ar fi, venit la putere, si care "nu face nimic" (pentru ca nu poate, e incapabil, nu stie sa faca... cum a fost pdl-u'), poate zice ca face "politica de austeritate", ca sa sune, asa, mai academic:rofl:
@adriantot, daca ar fi sa extindem la nivelul intregii tari, exemplul dat de dvs. in postarea precedenta, rezulta ca firmele dau faliment datorita scaderii consumului, consum asigurat in cea mai mare parte de bugetari.

Daca este asa, atunci situatia este extrem de grava, deoarece:
1. cea mai mare parte a salariatilor din Romania lucreaza in sistemul de stat, ceea ce inseamna ca:
- acesti salariati nu creaza plusvaloare - singura lor contributie la bugetul de stat este impozitul pe salarii;
- veniturile acestor salariati sunt mai mari decat ale celor care lucreaza "la privat";
2. cheltuielile cu salariile celor care lucreaza in sistemul bugetar sunt prea mari si nu mai pot fi acoperite din veniturile bugetului de stat, astfel ca se impun doua solutii:
- ori se diminueaza numarul celor care lucreaza in sistemul de stat; cei care sunt disponibilizati au astfel posibilitatea de a se angaja in domeniul privat;
- ori se diminueaza cheltuielile cu salariile celor care lucreaza in sistemul de stat.

Daca studiem putin Legea Bugetului de Stat nr. 293/2011 - anexa 1, vom observa urmatoarele:

Principalele venituri curente ale bugetului de stat sunt veniturile fiscale, in cadrul carora ponderea este asigurata de impozitul pe profit, impozitul pe venit (pe venitul din salarii, din dividende etc), TVA si accize.
Principalele cheltuieli ale bugetului de stat sunt cheltuielile de personal.

In conditiile in care bugetul statului inregistreaza deficit, exista doua solutii:
1. Marirea veniturilor bugetare prin cresterea impozitelor;
2. Diminuarea cheltuielilor cu personalul.

Stiti care este problema?
In 20 de ani (din 1990 pana in 2010), din motive electorale, niciun guvern nu a indraznit sa opteze pentru a doua varianta (prin faptul ca veniturile lor sunt platite de la buget, salariatii din aparatul de stat sunt alegatori "captivi" - daca salariile le sunt marite sau in cel mai rau caz mentinute la acelasi nivel, votul acestor alegatori este asigurat).
Toate guvernele au preferat prima varianta (cresterea veniturilor bugetare, prin cresterea fiscalitatii), mizand pe faptul ca vocea organizatiilor care reprezinta sectorul privat este foarte slaba sau lipseste cu desavarsire.
Guvernul Boc a fost singurul guvern care, silit de imprejurari (sectorul privat nu mai putea suporta o crestere a fiscalitatii), a indraznit sa opteze pentru a doua varianta, atragandu-si astfel puternica antipatie (dusa uneori la extreme) a salariatilor din sectorul bugetar.
Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
Ana Muntianu, Consultant fiscal
@lee_vu
Desi n-am discutat niciodata cu dv., nu v-am adresat vreun raspuns deoarece n-am considerat necesar, v-as ruga, daca aveti niste argumente, niste exemple concrete cu care sa pigmentati lozincile cu care ne tot gratulati, aici pe forum, s-o faceti. Altfel tot ce spuneti dv. nu are substanta...sunt pur si simplu fraze auzite si ras-auzite pe la tv-uri.
Eu am discutat si m-am adresat lui @adriantot, dupa cum se poate constata din discutie.

@elga50

pai dvs discutati (si mai si apreciati) in public despre politicile "de dreapta" ale pd-ului.

oricine stie ca pdl-u' este un partid cu origine fsn-ista.

oricine stie ca pana de curand a fost in internationala socialista.

cum sa fie sefii grei ai pd, fsnisti celebri.... basescu, blaga, berceanu, videanu... "de drepata"?:)) (decat ca business, "marketing" politic, ca afacere, repet, ca e mai liber, e loc mai mult de intors, "pe dreapta")

ce argumente mai vreti ca pd-u' nu poate fi "de dreapta"?... oricat s-ar vopsi!

si justificati "politica de austeritate" a pdl-ului.

repet, luat asa, orice partid care saraceste populatia (romania a devenit pe vremea pdl/basescu cea mai saraca tara din europa, asta e o realitate!) isi poate justifica asa incompetenta.

nu intamplator au votat 7,4 milioane... si nu intamplator pdl-u' a si disparut... vedeti combinatiile de prost gust cu alde mru si fel si fel de penibili.






Ultima modificare: Vineri, 7 Septembrie 2012
ContSters257414, utilizator

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)