avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
In fata blocului meu intr-o intersectie ultracentrala s-a lucrat 7 ani (cu intreruperi datorita lipsei fondurilor alocate...).
Deabia anul acesta in primavara, poate nu intamplator odata cu venirea la guvernare a USL-ului, s-au reluat lucrarile intrerupte de peste un an, iar acum, dupa 7 ani, avem circulatie normala, pasajul subteran functional, cu spatii comerciale gata sa fie folosite, scari rulante...
Se fac acum finisarile si speram ca in 2 luni sa se termine cu toata lucrarea.
Este frumos, util, functional, dar 7 ani ne-a tinut blocati, cu praf, zgomot...
La dv. era vorba de alocare a fondurilor locale.
Eu am vorbit despre bugetul de stat - felia de investitii la nivel national.

Nu vreau deloc sa am dreptate, dar cand exista tendinta de a creste deficitul, nu e bine, indiferent cine e la guvernare.
Cred ca nu e nevoie sa dezvoltam ce inseamna investitiile fata de dat banii la salarii, pensii si indemnizatii. Se mai putea amana pana cand exista o tendinta clara si stabila de crestere economica care sa asigure ea insasi alimentarea la fondului de salarii si pensii. Pe cand asa, banii dati la salarii ce vor face? O mica marte se va intoarce in buget, restul se vor pierde in marfuri importate si export de bani, adica se vor duce la altii.....
Cu parere de rau, trebuie sa va contrazic.
Pentru acest pasaj banii trebuiau dati de cineva care pana in primavara anului 2012 a fost in tabara cealata si-acum a pierdut si-a plecat la pensie intr-o villa construita intr-o zona scumpa.
Deficitul nu creste prin realizarea de investitii iar finantistii sustin investitiile tocmai pentru ca nu sunt o povara, nu sunt aducatoare de inflatie, de somaj..., ci dimpotriva.
Investitiile sunt cel mai sigur lucru prin care se asigura banii de salarii si contributiile pentru asigurarile sociale. Economistii germani au experienta in acest domeniu.
Amanarea tratamentului economiei inseamna argavarea bolii indiferent care ar fi aceasta (somaj, saracie, inflatie...). Cresterea economica, tendinta de crestere economica, logic, nu poate apare, nu poate fi asteptata, prin scaderea veniturilor populatiei, prin desfiintarea firmelor, prin desfiintarea spitalelor, scolilor... Sunt actiuni antieconomice, ce duc economia in criza, nu au nici un efect bun.
Banii dati la salarii vor ajuta la cresterea consumului, cresterea economica, scaderea somajului si implicit a cheltuielilor bugetare, la un trai ceva mai bun... Unii isi vor plati datoriile amanate la banci, la intretinere, la prieteni, la fisc, la primarie... Altii vor apela la o firma sa-si repare casa, firma va plati angajatii care pana acum erau in somaj iar statul nu va mai avea grija lor.
Este plina stiinta economica occidentala, dar si cea romaneasca, de asemenea argumente dar la noi a gandit cineva exact invers iar efectele nu au intarziat sa apara.

adriantot a scris:

avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Am o vaga banuiala ca va fi cam ca cei din 90...

Cred ca este mai sanatos sa fim atenti la ceea ce ne dorim pentru ca s-ar putea sa ni se indeplineasca! Eu imi doresc altceva pentru mine si pentru toti cei din jurul meu si sunt optimist.
Este o parte din forta gandirii pozitive sau secretul succesului pentru cei cu ganduri bune si care sunt optimisti.
Sublinieri total opuse cu neincrederea, ura, pesimismul, disperarea...

Problema este ca niciun prim-ministru nu incearca sa guverneze inteligent in Romania.
Exista posibilitatea sa se teama de o guvernare inteligenta...sau poate ca chiar nu pot...

Eu nu pot sa cred ca nu exista oameni de valoare care sa fie intrebati.
Nu pot sa cred ca daca guvernul ar putea gasi variante de relansare economica.
Problema tuturor este ca se cred dstepti si nu dovedewc acest lucru.
Dovada se face prin crestere economica si prin cresterea nivelului d trai.

Stiti ca eu consider ca un guvern ar trebuo sa guverneze doar 6 luni daca nu se.descurca...si deja avem un guern cam invechit...

Trebuie sa schimbam pana gasim.
Ultima modificare: Joi, 6 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Sa schimbam pana cand?! Asa am avut guvernul n+ 1 Boc, asa am schimbat de la revolutie incoace baieti destepti cu alti baieti destepti....
Problema trebuie pusa intr un context mult mai larg....vis a vis si de obligatiile pe care ni le am asumat fata de UE si de obligatiile pe care baietii destepti pt a ramane la putere si le au asumat fata de anumite forte politice si economice din afara....

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)