Se pare ca nu ati citit ceea ce am scris mai sus cand am aratat cifra de afaceri in Romania a inregistrat o crestere in 2012 fata de 2011 cu 4-5%.
Aceasta cifra este o componenta importanta a cresterii economice, a cresterii PIB.
Accesati pe internet "crestere economica in 2012" si o sa gasiti ca pana si Dl. Videanu critica actualul guvern ca nu a marit salariile bugetarilor (asa cum ar fi facut-o PDL-ul), avand in vedere, spune dumnealui, ca in 2012 cresterea economica este de 0,5% fata de 2011.
Iar toate celelalte surse dau cresterea economica a Romaniei in 2012 intre 0,7 si 1,8%.
Aceste procente sunt apropiate de cele realizate de tarile din Uniunea Europeana sau chiar mai mari.
Sa nu spuneti cumva in mesajul urmator ca "bubuie economia", ca eu nu sustin asa ceva, ci prezint doar realitatea: Romania nu este si nu a fost in pragul prapastiei. Doar unii au panicat si manipulat in ultimii ani poporul speriind cu situatia din Grecia (grecii au pensia medie de 2000 euro), cu Italia, cu Spania.., pana cand au ajuns si la Austria unde se discuta de impozitarea celui de-al 13-lea sau al14-lea salariu sau pensie.
Totusi sa nu va mire prea mult ca sunt analisti care sparg tiparele si care explicau chiar in 2011 ca economia bubuie. "Cresterea economica, exporturile solide, preturile mici si inflatia, dar si datoria publica exemplara plaseaza Romania printre primele state din Uniunea Europeana", sustinea in urma unei analize Andreea Paul, consilier de stat pe probleme economice al primului ministru (Boc, parca nu?) in februarie 2012.
[ link extern ]