avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
una pesta alta, "crestere economica" (d-aia adevarata, nu cifre, care se masluiesc acum mai rau ca pe vremea comunistilor) in romania va fi atunci cand vom avea si noi val (primul) de imigranti din europa, sau macar, macar va inceta fuga romanilor din romania.

... mai nou, din romania se fuge si in bulgaria:stunned:
Se pare ca nu ati citit ceea ce am scris mai sus cand am aratat cifra de afaceri in Romania a inregistrat o crestere in 2012 fata de 2011 cu 4-5%.
Aceasta cifra este o componenta importanta a cresterii economice, a cresterii PIB.
Accesati pe internet "crestere economica in 2012" si o sa gasiti ca pana si Dl. Videanu critica actualul guvern ca nu a marit salariile bugetarilor (asa cum ar fi facut-o PDL-ul), avand in vedere, spune dumnealui, ca in 2012 cresterea economica este de 0,5% fata de 2011.
Iar toate celelalte surse dau cresterea economica a Romaniei in 2012 intre 0,7 si 1,8%.
Aceste procente sunt apropiate de cele realizate de tarile din Uniunea Europeana sau chiar mai mari.
Sa nu spuneti cumva in mesajul urmator ca "bubuie economia", ca eu nu sustin asa ceva, ci prezint doar realitatea: Romania nu este si nu a fost in pragul prapastiei. Doar unii au panicat si manipulat in ultimii ani poporul speriind cu situatia din Grecia (grecii au pensia medie de 2000 euro), cu Italia, cu Spania.., pana cand au ajuns si la Austria unde se discuta de impozitarea celui de-al 13-lea sau al14-lea salariu sau pensie.

Totusi sa nu va mire prea mult ca sunt analisti care sparg tiparele si care explicau chiar in 2011 ca economia bubuie. "Cresterea economica, exporturile solide, preturile mici si inflatia, dar si datoria publica exemplara plaseaza Romania printre primele state din Uniunea Europeana", sustinea in urma unei analize Andreea Paul, consilier de stat pe probleme economice al primului ministru (Boc, parca nu?) in februarie 2012.
[ link extern ]
Da, problemele se complica din ce in ce mai mult imcompetenta guvernelor, de nestiinta de a guverna cu adevarat si...ceea ce ar trebui sa stie sa o faca este stirbita de nestiinta de a stii ce sa faca.

Romania are potential din toate punctele de vedere dar nu se stie ce sa se faca.

Romania are aur dar nu stie sa il scoata de la Rosia Montana...
Puteau face un imprumut daca i-ar fi dus capul dar...ar fi si o precizare de facut...din pacate...
Ceausescu a achitat datoria publica fara sa foloseasca Rosia Montana desi putea...
O pastra ca rezerva extrema...

Romania poate asigura Europa ca atunci cand era Granarul Europei dar nu o face...ca oamenii sunt incapabili...
Desteptii din 90 au distrus irigatiile facute de Ceausecu...

Dar...ce sa ne mai miram daca se fura calea ferata sau cabluri de inalta tensiune tot de pe calea ferata.

Cu turismul se poate face multe dar nimeni din ei nu se pricepe la asa ceva.
In afara litoralului romanesc care nu poate fi decat de weekend...chiar si pentru romani, alte locuri din tara se pot folosi cu mult succes...
Litoralul romanesc poate avea sanse doar daca va deveni Micul Amsterdam, asa cum era candva Micul Paris...in Bucuresti...
Micul Amsterdam, dar legal...si nu ilegal asa cum este acum...
Ma refer in mod special la Mamaia.

Din banii luati din Micul Amsterdam pot onora platiile pensilor si a la salarilor sau macar o parte din ele .
Am impresia ca primarul Mazare cam incearca asa ceva sau ceva de genul Micul Rio de Janeiro.El a cam studiat fenomenul...

M-as bucura ca noul guvern Ponta ( care se cam invecheste) sa aiba si el niste coordonate precise si sa nu fie ca ,,desteptii\" din 90... pana astazi.
Am o vaga banuiala ca va fi cam ca cei din 90...dar se spune ca speranta moare ultima...si banuiala este cam batuta de speranta...ca de aceea moare ultima ( speranta...)
Sper ca macar pe astia noi... care se cam invechesc sa ii duca capul ca de aceea trebuie sa fie la guvernare...sa faca ceva de ajutor real si nu sa dea bani doar ca sa arate ca ei sunt baieti buni in timp ce preturile cresc si ceea ce dau iau inapoi la oameni, ei...sau altii...tot dintre ei...iau inapoi cu dobanda...
Ultima modificare: Miercuri, 5 Septembrie 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Am o vaga banuiala ca va fi cam ca cei din 90...

Cred ca este mai sanatos sa fim atenti la ceea ce ne dorim pentru ca s-ar putea sa ni se indeplineasca! Eu imi doresc altceva pentru mine si pentru toti cei din jurul meu si sunt optimist.
Este o parte din forta gandirii pozitive sau secretul succesului pentru cei cu ganduri bune si care sunt optimisti.
Sublinieri total opuse cu neincrederea, ura, pesimismul, disperarea...

Acum....n-o bubui economia, dar nici de crescut nu creste atata timp cat s-au retras banii de la investitii. Si eu nu vorbesc de bazine de inot si parcuri in padure, ci ma refer la autostrazi, metroul din Bucuresti care pur si simplu, lucrare inceputa si stopata, paralizeaza un cartier intreg cat un oras mare.

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)