avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:
Soldatii din Irak nu cred ca vor sa plece de acolo
Pai sa facem referendum si sa aflam, nu?#-o
Am glumit pentru ca nici o tara (prin reprezentantii sai) nu-i intreaba pe mercenari daca vor sa mearga in Iraq, in Afganistan... Oamenii sunt pregatiti sa lupte si platiti pentru asta si nu li se cere acordul atunci cand sunt trimisi pe front sau cand nu mai vor sa fie pe front. Orice militar NATO (si romanii nu fac exceptie) care este acum pe teatrele de operatiuni militare, se poate retrage oricand. Iar staul roman (ca oricare alt stat membru NATO) o sa-l inlocuiasca.
Guvernele trebuie sa se ocupe de cresterea nivelului de trai...dar nu prea se descurca...oricare ar fi el...
Aveti dreptate ca in campania electorala fiecare partid isi prezinta programul sau de guvernare si explica electoratului ca aplicand acest program oamenii vor trai mai bine, ca le va creste nivelul de trai ... Si cei care ajung la putere chiar incearca acest lucru. Problema este ca unora nu le reuseste chiar si dupa multi ani de putere.
Altii totusi reusesc sa mentina macar nivelul de dinainte si pe ici pe colo sa mai realizeze mici progrese.
Ca sa facem deosebirea intre cei care au mentinut sau crescut nivelul de trai si cei care efectiv au scazut nivelul de trai in Romania in ultimii 22 de ani, puteti consulat datele furnizate de INS, de Ministerul finantelor, de Ministerul muncii...
O sa constatati usor, sec si matematic faptul ca din 1990 au crescut continuu veniturile salariale ale romanilor pana in 2010 (20 de ani), cand au scazut drastic.
Asa ca nu toti care au fost la putere, "nu se descurca" ... toate guvernele "oricare ar fi el" cum spuneti mai sus... Am avut perioade, guverne, ministri, prim ministri... care au stiut ce sa faca atunci cand au fost in functie si care au reusit sa asigure o crestere continua a veniturilor romanilor si nu s-a aplicat niciodata in pana in 2010 vreo scadere a acestor venituri, scaderea cea mai mare din toata Europa, aplicata in stil stalinist, indiferent de munca, merit, eficienta muncii, nivelul venitului...