avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 372 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
fat frumos a scris:

Membrii Curtii Constitutionale la data de 18.08.2012 (in ordine alfabetica)
1. Cojocaru Aspazia - numita de Parlament, la propunerea PSD
2. Gaspar Acsinte - numit de Presedintele Romaniei, Ion Iliescu
3. Lazaroiu Petre - numit de Presedintele Romaniei, Traian Basescu
4. Minea Mircea Stefan - numit de Parlament, la propunerea PDL
5. Motoc Iulia - numita de Parlament, la propunerea UNPR
6. Predescu Ion - numit de Presedintele Romaniei, Ion Iliescu
7. Puskas Valentin Zoltan - numit de Parlament, la propunerea UDMR
8. Toader Tudorel - numit de Parlament, la propunerea PNL
9. Zegrean Augustin - numit de Presedintele Romaniei, Traian Basescu

Cine are majoritate politica in CCR?



cum motoc e prietena udrei, alde puskas nu s-au prezentat la vot, zegrean e presedinte ccr, basist absolut (face cat toti ailalti la un loc, scrie (toarna, paraste) in numele curtii pe unde vrea muschii lu' basescu...) ...

rezulta... basescu are majoritate politica in ccr!... (da' asta se stie de aaani de zile)

si ca sa fie lucrurile si mai limpezi, sa nu mai fie cumva vreodata nevoie de vreo "erata":))... hopaaa, apare si americanu'...

"A venit americanul". La Băsescu şi la CCR, nu în România
[ link extern ]

Ultima modificare: Sâmbătă, 18 August 2012
ContSters257414, utilizator
Iar forta nu inseamna tancuri pe strada (desi nu este exclusa si o asemena varianta), dar si forta unei majoritati parlamentare (in cazul nostru) incropita intr-o perioada prea scurta de timp ca sa nu se nasca suspiciuni asupra motivelor trecerii unor parlamentari dintr-o parte intr-alta si stoparea unei asemenea "hemoragii de parlamentari" indata ce s-a realizat masa critica de pus in practica lovitura de stat.

DV, omul din penumbra ,capo di tutti capi al acestui plan si-a impus pupilul la ministerul agriculturii cand inca nu se cunostea nici macar informal componenta guvernului Ponta; avea un "ce" interes in procesul cu acest minister;
DV a mai avut o tentativa nereusita de a scapa de presedinte in 2007, cand si atunci a fost printre initiatorii suspendarii;
DV a pus la dispozitie intregu-i grup Intact pentru USL. Asta n-ar fi atat de rau, dar modul in care s-a facut propaganda desantata, intr-un limbaj agresiv, mergand pana la injuratura, a intrecut de departe orice alta parte a media. Acolo s-a creat si s-a intretinut portretul de invingator al lui CA, nascut din neant, fara nicio recomandare valabila si fiabila a unor fapte din trecut. O gogoasa umflata care da sa fasaie pe ici pe colo, prin partile esentiale si care si-a luat in serios si penibil functia de interimar nelegitimat de nimic si savarsind cu multa aplicatie faptele pe care i le imputa lui B, ba inca depasindu-l cu preaplin.
DV si-a dat demisia din senat cu singurul scop de a-si muta dosarul de la ICCJ la Tribunal si la reluarea lui cu scopul de a ajunge la termenul de prescriere.
DV s-a exprimat fara echivoc si in plina emisiune: "Daca nu luam justitia, nu avem puterea". Emblematic pentru grupul pe care il conduce si din care fac parte nucleul dur din PNL (vezi stenogramele date publicitatii in care un RF era interesat de grabirea numirii unui ministru la justitie care sa-i schimbe pe K si pe M) si care l-a demis practic pe VPD de la MAI pentru ca nu a reusit in tentativa de scoatere din liste a milioane de oameni pentru realizarea cvorumului, dar si nucleul dur din PSD format din baronii locali din vizorul DNA.

Da, toti acesti oameni, care nu mai au nicio limita in a-ti spune ca albu-i negru si negru-i alb, toti acestia, secondati de un neispravit de colonel (r), "reprezentant al societatii civile si care ameninta ca daca B se va intoarce la Cotroceni, va scoate lumea in strada (care lume?) si va crea haos, au incercat o lovitura de stat cu schimonosirea legalitatii.
Acest colonel(r) care i-a pus pe sefii partidelor din USL sa semneze un document care continea schimbari fundamentale in statul de drept, schimbari care altfel nu s-ar putea face decat prin modificarea Constitutiei si care oricum ar fi menite sa slabeasca controlul reciproc al puterilor in stat. Daca ar fi fost oameni responsabili nu ar fi semnat un asemenea document si, in cel mai bun caz n-ar fi semnat "ca primarii" o foaie care promitea si niste file urmatoare despre care se fac ca sau chiar nu stiau ce contin. Cand esti in asemenea pozitie nu-ti pui semnatura ca "orbetele" pe orice fituica.

Poate ca totusi vom avea noroc ca lucrurile sa nu mearga atat de departe si sa se revina la linistea constitutionala, nu la linistea lui Iliescu care ne spunea in anii '90 sa stam linistiti (,,,,ca borfasii isi fac de cap cat dormim noi). Cand ne-am trezit aveam pe cap o inflatie ingrozitoare si tara furata. Ce-a mai ramas au desavarsit cei care i-au urmat.
Si asta pentru ca pana mai deunazi justitia nu se regasea, nu-si intra in rol, era timorata si infiltrata cu coruptie, mediu prielnic in care s-au dezvoltat clanurile interlope transpartinice, o increngatura groaznica de politic si lume interlopa.
Cand justitia a prins putin vlaga, vor s-o sugrume din nou, s-o aduca iar la nivelul anilor '90.

Cui ii convine aceasta situatie, poate sa doarma linistit si sa se lupte cu votu'n mana contra lui B.

Majoritatea simpla este detinita de PDL, proportia este de 5 la 4. Asta este si problema, faptul ca trebuie sa ia o decizie de 6 la 3, deci nu pot lua o decizie favorabila lui Basescu sau impotriva lui Basescu.

Ma intreb daca in 2009 a fost lovitura de stat, atunci cand T.B. a desemnat prim-ministru pe Emil Boc desi acesta fusese demis, in Parlament era o alta majoritate, acesta incalcand spiritul Constitutiei, pe langa faptul ca practic a calcat constitutia in picioare de zeci si zeci de ori.

Nu ori fi USL-asii usa de biserica, dar Basescu si PDL sunt cel putin la fel de rai.

Dna elga50, atunci cand ajungeti la retorica despre [EDITAT] de Dogaru, înseamna ca nu mai aveti alte argumente. E ca si cum ati vorbi despre Vadim sau Becali.
Ultima modificare: Luni, 20 August 2012
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cu scuze pentru aceasta interventie, pe langa titlul subiectului, dar s-a insistat de cateva ori in acest subiect, aruncand cu noroi intr-un om care merita respectul romanilor si nu pot sa ma abtin.
Lt. Col. Dr. Mircea Dogaru este un istoric român. A publicat numeroase lucrări de istoriografie româneasca. Este absolvent al Facultății de Istorie-Filosofie din București în 1979 si se dedica cercetării. Cercetător-științific la Institutul de Istorie și Teorie Militară, este specialist în istoria UE la Institutul Francez (1997) și în Politici de apărare NATO în Canada (1998).
Obține în 1994 titlul de doctor în istorie militară. În calitate de publicist obține premiul pentru debut în 1984, devenind membru al UZP din 1999...
Este presedintele Sindicatului cadrelor militare disponibilizate... , alaturi de mii de militari romani.

Istoricii, oamenii care se apleaca asupra studiului istoriei, cunosc, afla foarte multe lucruri in cautarile si cercetarile lor, fac legaturi si conexiuni pe care altii nu au cum sa le realizeze.
Cautati numele altor oameni care au avut sau au preocupari in domeniul istoric, urmariti-le dioscursul, cititi-le cartile si, va garantez ca o sa va imbogatiti.
Ca discursul lor devine neplacut unora, se datoreaza adevarului pe care ei sunt in masura sa-l exprime, adevar istoric si care ne afecteaza prezentul si viitorul.
Cautati si alti istorici contemporani si-o sa constatati ca "ard" pentru istoria noastra, ca tin la ea si la natia romana ca la propria familie. Si nu ma refer aici doar la cei care s-au exprimat impotriva suspendatului (inca de la primul sau mandat) ci si la ceilalti ma blanzi. Cateva exemple: Neagu Gjuvara, Gheorghe Buzatu, Razvan Teodorescu, Constantin Giurescu, Alexandru Zub, Dan Berindei s.a.m.d., sunt oameni care au avut adesea un discurs antiputere, argumentat...

Si, sigur ca, asemenea oameni au pareri, sunt greu de stapanit, nu prea li se poate inchide gura (mai ales ca scriu, publica), pot fi considerati chiar periculosi de unii, dar, un lucru este sigur si anume ca putem profita de munca lor pentru ca avem ce invata din cercetarile si scormonelile lor prin istorie daca intelegem. Daca nu, trecem la varianta b1, poate mai la indemana unora.
Scuze, daca am stricat ziua cuiva si va garantez ca nu ma supar daca mesajul meu va fi sters, eventual odata cu alte mesaje ce nu sunt la subiect.
Multumesc!
avocat_lascoschi@yahoo.com a scris:

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?


ca sa avem o parere despre noul guvern ponta, sau oricare alt, si alt, si alt nou guvern e nevoie de o noua forma de guvernare in romania...

.... dublarea puterii executive, interpretarea dupa ureche a constitutiei de cel care este ales vremelnic presedinte, presedinte "jucator" partinitor si dezbinator, nici pe departe "mediator", etc, etc... au dus romania pe butuci si la incaiererea politica la care suntem martori...

sunt 2 forme de guvernare mari si late in toata europa... republica parlamentara sau monarhia constitutionala...

... altfel o sa-l tot injuram pe "boc"... si el, bietu', nu e decat marioneta.

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)