avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 941 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
As vrea sa va raspund printr-un citat „Pentru Moscova, România devine foarte interesantă dacă și numai dacă, prin intermediul Bucureștiului, SUA isi cresc influenta in zona. Rusia se descurcă foarte bine fară România, America însa nu!”

Urmariti situatia din ultimele stiri din Republic Moldova, situatia geopolitica nu e chiar roz.

As continua cu un mic citat al unui diplomat ucrainean „Când la București se șoptește, la Chișinău se strigă, când Bucureștiul și Moscova se ceartă, ochii observatorilor trebuie să meargă către Chisinău”

Asta ca o confirmare a interesului SUA, Germania, UK, Bruxelles...
Ultima modificare: Miercuri, 15 August 2012
Alexandru Munteanu, Avocat
Ok, eu m-am sucit vreo 30 de grade. Mai mult nu pot, ca ma doare coloana.
erau odata/sunt, pe la gradinite, paraciosii, mincinosii...

prin scoli, armata, facultati, intreprinderi... aia cu "datu' 'n primire", "turnatorii", "ciripeii"... oameni de nimic...

om ("barbat"?!) de 62 de ani:

... dl. Băsescu a spus că ”asistăm practic la o lovitură de stat, menită să facă USL să pună mâna pe Justiție”. El a spus că decizia suspendării sale ”prin încălcarea legilor” a fost luată după ”condamnarea definitivă și irevocabilă la închisoare a lui Adrian Năstase”. Traian Băsescu a spus că, în mandatele sale, ”procurorii au căpătat curaj să atace corupția la nivel înalt, iar justiția să funcționeze independent”.

Președintele Băsescu i-a acuzat pe liderii USL, Crin Antonescu și Victor Ponta, de faptul că ”vor să falsifice listele electorale pentru a modifica cvorumul impus la referendum”. El a vorbit și despre ”presiunile care se fac asupra Curții Constituționale”. În sprijinul afirmațiilor sale, a adus stenogramele făcute publice de Parchet cu miniștrii Ioan Rus și Victor Paul Dobre. Dl. Băsescu a mai afirmat că tentativa USL de a-l demite a avut sprijin doar din partea Rusiei.

Băsescu a mai insistat asupra faptului că, deși premierul Ponta a acceptat cele 11 porunci ale lui Barroso, între care și aceea că pe perioada interimatului la președinție nu vor fi schimbați procurorii generali, președintele Crin Antonescu a afirmat public că, dacă ministrul Justiției îi va propune înlocuitori pentru procurorii generali, el va da curs sugestiei.

Fără să numească numărul mare de alegători care au votat pentru demiterea sa, Băsescu a susținut că ”frauda la referendum a fost masivă, circa 25%, pe fondul boicotului inițiat de PDL”. De asemenea, el a arătat că susținerea sa este în continuare foarte importantă pentru că o mare parte din cei care nu au venit la vot s-au manifestat, astfel, în favoarea sa.

Ce a discutat Băsescu cu Philip Gordon în curticică
[ link extern ] /

Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
ContSters257414, utilizator
Modul in care s-a actionat a fost precum la o ,,lovitura de palat" daca preferati asa...
Seamana cumva cu 23 august 1944...

Au schimbat in toate structurile si si-au pus oamenii lor.Pana si avocatul poporului a fost schimbat...
Faptul ca PSD ( sau USL... daca preferati asa...) ulterior si-a reconsiderat pozitia este altceva.
Au existat caracteristici suficiente pentru a duce la concluzia unei lovituri de stat.
De aceea au si existat semnale internationale...
Si din tara s-a vazut la fel ca din occident...
Nu stiu cum s-a vazut de la Moscova...

Restul aspectelor, referitoare la referendum le va analiza Curtea Constitutionala si va decide in consecinta...
Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu a existat nici o lovitura de stat, asta e o tampenie. A exista o lovitura de stat inseamna a se incalca norma constitutionala, fapt ce nu a avut loc.

Mi se pare foarte foarte normal ca in momentul in care majoritatea politica se schimba, presedintii camerelor parlamentului sa fie schimbati, asa a fost dat jos Geoana si schimbat cu Blaga si nimeni nu a acuzat „lovitura de stat”.

Avocatul Poporului trebuie sa fie o persoana echidistanta si neutra politica, nici vechiul avocat al poporului si nici actualul nu sunt neutri politici, asta e o problema.

Avem nevoie de o lege care sa stabileasca -ca in SUA- că atunci cand un partid pleaca de la putere, toti oamenii partidului pleaca, de la functionarii politici din ministere pana la prefecti, presedinti de camere ale parlamentului, ministri, secretari de stat, consilieri, ambasadori, tot.

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)