avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... Noul guvern Ponta
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

Noul guvern Ponta

Mie imi pare un guvern promitator.
Cred ca acum va exista echilibru cu adevarat.
Voi ce parere aveti?
Ca sa va raspund punctual, exact la chestiunile pe care le-ati descris aici:
- presedintii camerelor se schimba in principal daca sunt retrasi de grupul din care fac parte. In cazul lui Gioana s-a straduit pdl-ul, cu toata majoritatea pe care o avea la vremea respectiva, luni de zile, sa-l schimbe si nu a putut pana nu l-a retras chiar psd. Iar alegerea unui nou presedinte al senatului s-a facut conform regulamentului senatului, nu altfel. Asa a ajuns Blaga la conducere. Pdl-ul avea majoritatea, dar s-a respectat atat retragerea sprijinului lui Gioana de catre psd, cat si alegerea unui nou presedinte, conform cu regulamentul. Sau ati uitat?
Ca sa fie schimbati si sa nu se poata ataca aceasta actiune ca neconstitutionala la CCR s-a dat si vestita OUG (nu-i mai stiu numarul) de catre guvernul Ponta prin care se ciunteau en-gros atributiile CCR in sensul de a nu mai invalida hotararile neconstitutionale ale parlamentului, intre care si abaterile de la regulamentul camerelor care are putere de lege.
Au retras acea OUG numai la presiunile UE.

- avocatul poporului a fost inlocuit fara nicio pricina, a fost inlocuit cu o persoana care sa se ascunda in spatele usii si sa nu mai conteste nimic la CCR. Ati auzit in aceasta perioada de adanci framantari politice de vreo contestare la CCR din partea Avocatului Poporului? Ca eu, nu. Deci scopul a fost atins.

Am auzit un parlamentar ca "parlamentul e suveran si face ce vrea". Drept sa va spun m-am cutremurat cand am auzit asta si mai ales ca era spusa de un personaj penibil, in opinia mea. Pai cu asemenea "fumuri" in cap e si normal ca o sa ne ducem de rapa.
Eu stiu ca puterile in stat se controleaza una pe cealalta si niciuna nu e suverana absoluta.
"Suveranitatea" parlamentului inseamna in mintea infierbantata a unei gramezi de parlamentari ca pot schimba ce vor ei in tara asta. Trec de la un partid la altul, modificand majoritatea in parlament, schimba presedinte de tara, schimba avocat al poporului, ia din puterea CCR etc. doar asa, pentru ca li s-a nazarit lor sa nu mai fie deranjati de la matrapazlacuri.
Nu ma apuc sa expun aici intregul sir de acte fortate care au schimbat complet functionarea statului pentru ca oricine vrea sa le stie le poate afla in cateva ore de citit presa acestei perioade pe internet. Asta daca vrea sa se documenteze. Daca vrea sa-si ascunda capul in nisip pana trece furtuna, asa cum face strutul, deh..... poate sa constate la un moment dat, cand isi scoate capul din nisip ca ....ceva nu e in regula in tara asta!
Suveranitatea poporului se manifesta numai la urne. Parlamentarii sunt datori sa slujeasca pe cei care i-au ales acolo si din cand in cand, cand vor sa schimbe cate ceva in tara asta, cand incearca sa atace constitutia in fibra ei, e cazul sa intrebe si pe nea Ion de la sapa, acolo, in colegiul lui si pe domnul profesor universitar care i-au dat votul lor, nu sa-si inchipuie ca aia asa o sa vrea, cum vrea el - trimisul lui Dumnezeu in parlament.

De fapt, stiti ce e absolut ingrozitor? E ca nu au oameni pregatiti, cu stiinta de carte, sa faca toate aceste lovituri de neatacat. Sunt amatori, nu au exercitiul practic nici in minte, nici in gura, au dovedit o lipsa de logica, de necoordonare, de idei, de consecventa, ingrozitoare, o agresivitate si un limbaj de lemn infioratoare, de neascultat, si care ma duc cu gandul ca noi toti suntem condusi de niste amatori care n-au invatat nimic pentru ca au fost prea ocupati cu facutul cardasiilor si matrapazlacurilor intre ei si uitand ca au o tara in spinare.

De aceea sunt de admirat cei care stiu si carte si dovedesc si responsabilitate.

Urmeaza incercarea finala - justitia.

elga50: Ca sa fie schimbati si sa nu se poata ataca aceasta actiune ca neconstitutionala la CCR s-a dat si vestita OUG (nu-i mai stiu numarul) de catre guvernul Ponta prin care se ciunteau en-gros atributiile CCR in sensul de a nu mai invalida hotararile neconstitutionale ale parlamentului, intre care si abaterile de la regulamentul camerelor care are putere de lege.
Au retras acea OUG numai la presiunile UE
.

pai daca CCR are majoritate politica basista, iar parlamentul ("organ suprem al puterii de stat, cel mai înalt organ al statului, sub conducerea şi controlul căruia îşi desfăşoară activitatea toate celelalte organe ale statului") majoritate usl-ista, nu era normal sa se procedeze asa?

basescu sta agatat "sef al statului", inca din 2009, si probabil va mai sta si va incerca sa-si puna si urmasi (mrrr.u-u' face antrenamente, deocamdata... adica un fel de dinastie (securista), in republica:))), numai si numai la "presiunile" de care vorbiti.

motivul strainilor e simplu: slugarnicia (basescu e "european", e "transantlantic", adica e "perfect" (ca sluga)).



Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
ContSters257414, utilizator
lee_vu a scris:
motivul strainilor e simplu: slugarnicia (basescu e "european", e "transantlantic", adica e "perfect" (ca sluga)).

Iar interesul economic este prioritat pentru americani si nu numai.
Dupa ambasadorul american, Mark Gitenstein, Romania trebuie sa se doteze cu avioane de lupta F-16, pentru ca cele pe care le are acum in dotare se deterioreaza pe zi ce trece.
Iar "conducerea Romaniei, va trebui sa decida ce directie trebuie urmata", spune acesta.
Ne spune apoi ca putem achizitiona avioane folosite, care sa fie reconditionate.
"Astfel, puteti cumpara un numar mic de avioane si veti avea avioane care sunt practic identice cu cele noi", spune diplomatul.
Iar suspendatul este o garantie in aceasta afacere.
Alex_Munteanu a scris:

Nu a existat nici o lovitura de stat, asta e o tampenie. A exista o lovitura de stat inseamna a se incalca norma constitutionala, fapt ce nu a avut loc.




A fost doar o tentativa...daca va place mai mult asa...
Faptul ca occidentul a luat imediat atitudine arata clar faptul ca au existat semnale clare...

Daca reanalizati putin situatia in parlament s-au facut miscari si minoritarii au devenit majoritari.
Acesta a fost primul pas.
A fost pus presedintele senatului Crin Antonescu cu intentia de a a-l inlatura pe Basescu si a-l inlocui.
PSD nu prezenta atata incredere pentru popor cat sa isi puna un om din PSD si pe de alta parte liberalii aduceau exact majoritatea necesara...

Cat priveste situatia cu avioanele cred ca sunt mai performante avioanele F-16 decat Mig-urile...rusesti...
Da, a fost o tentativa de a aduce normalitate in viata politica din Romania, dar deranjati si vigilenti cum sunt cei ce nu mai au puterea executiva si legislativa, au aplicat viclenia aceea cu "hotul striga hotii".
Ca "occidentul a luat imediat atitudine" este doar o lozinca fara suport pentru ca occidentul nu inseamna cei sau doar cei care au facut apel la respectarea democratiei...
Si-apoi apelul a fost facut pentru clasa politica, pentru toti si nu numai la adresa USL-ului. Si daca-ar fi fost chiar asa, sa ne intrebam ca Eminescu: Ce-i mana pe ei in lupta, Ce-au voit acel apus...
Raspunsul se gaseste in imprumuturile luate sub presedentia suspendatului de la FMI (cele mai mari din ultimii 20 de ani) si promisiunile de contractare a altora.
Daca reanalizam putin situatia, cum spuneti, PDL-ul nu a avut majoritatea dupa ultimile alegeri parlamentare si-amintiti-va ca au ajuns la guvernare mintindu-i pe PSD-isti ca vor guverna impreuna si-apoi suspendatul i-a scos de la guvernare. Dar intre timp si-a facut majoritate atragand o parte din pesedisti si penelisti direct la PDL sau la UNPR.
Crin Antonescu a fost pus presedintele senatului pentru ca era o functie importanta in stat iar acesta era copresedinte al USL-ului. Cum unul (Ponta) era deja prim-ministru, era firesc, logic, matematic ca celalalt copresedinte al USL-ului sa ocupe aceasta functie. Nu putea sa fie data tot PSD-ului care avea deja o functie marea, aceea de prim ministru. Sunt totusi o coalitie si este firesc sa se sustina, sa pastreze un echilibru in interiorul acesteia si nu este in discutie increderea sau nu a poporului, pentru simplul motiv ca nu a fost intrebat poporul pe cine vrea...
Presedintele interimar conform legii este presedintele senatului, indiferent cum se numeste, si-asa a fost si-n 2007. Nu-i nici o diferenta in acest demers.
Cat priveste avioanele, orice roman cred ca se pricepe la acestea tot asa cum ne pricepem toti la fotbal, agricultura, politica... Iar specialistii in domeniu aeronautic sau aviatie militara nu sunt consultati. Aceste avioane, la mana a doua, se achizitioneaza pe criterii straine de aviatie, interese comerciale, negocieri secrete, comisioane sau alte intelegeri ascunse.

Apopo de faptul ca "occidentul a luat atitudine" iata una din aceste luari de atitudine, una proaspata:
O avocată şi un profesor american au depus joi la biroul Procurorului General o Plângere penală pe numele lui Traian Băsescu pentru trădare și nu numai.
Sursa:
[ link extern ] /
sau:
www.avocatnet.ro/content/for...


Ultima modificare: Joi, 16 August 2012
Adriantot, moderator

Alte discuții în legătură

Presedintele klaus johannis va numi un alt prim-ministru sau va ramane guvernul ponta? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Potrivit art. 85 alin. 1 din Constitutia Romaniei, presedintele Romaniei desemneaza prim-ministrul si numeste Guvernul pe baza votului de incredere a ... (vezi toată discuția)
Ce parere aveti despre candidatii la prezidentiale ? davidpaulclaudiu davidpaulclaudiu https://www.youtube.com/watch?v=APuRJMTbEhE Raspuns pentru Alex C. : Traiesc intr-o tara libera, democrata care imi asigura prin drepturi sansa de a ma ... (vezi toată discuția)
Care credeti ca va fi rezultatul referendumului din 29.07.2012? Cabinet de Avocat Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu" 1. Se vor prezenta la urne [b]50%+1[/b] dintre alegatori? 2. Care va fi procentajul [b]Pro si Contra[/b] demiterii presedintelui? (vezi toată discuția)