Am lucrat ca muncitor necalificat la o societate comerciala dar pe functia de vinzatoare ,impreuna cu alte doua vinzatoare si am fost scoase lipsa in inventar cu o suma consistenta.Mentionez ca la primul inventar am semnat procesul-verbal deoarece am crezut ca este o problema de calculator.Ce sanse sunt de a cistiga procesul.Rog raspuns .
Cred ca nu m-am exprimat corect,eu am platit onorariul la avocat fara a semna un contract de reprezentanta ,in cazul in care nu am semnat contractul, avocatul ma poate reprezenta in instanta?Daca nu ,cum imi pot recupera bani de la avocat,sau ce pot sa fac?
Daca nu ati semnat contract de asistenta juridica cu acel avocat nu vad cum ar putea sa va reprezinte intr-un litigiu.
Recuperarea banilor este foarte greu de realizat daca nu vi s-a dat chitanta pentru suma achitata si nici nu s-a incheiat contract de asistenta juridica.
Posibil o rezolvare ar fi sesizarea Baroului de Avocati din care face parte acel avocat.
Buna ziua si vreau sa multumesc celor care m-au ajutat pina acum cu sfaturi si pareri,as mai avea nevoie de inca o parere de la dumneavoastra in legatura cu expertiza contabila zic eu din ultima faza a procesului.Din rezultatul expertizei contabile rezulta ca in momentul angajari mele s-a facut inventar care a respectat ordinul 2861/2009,dar la angajarea celor 2 colege ,inclusiv gestionara s-a facut iventar la angajare dar fara a respecta ordinul mai sus mentionat.Mentionez ca perioada de angajare a noastra a fost aceiasi,intrebarea mea este daca pot fi decit eu raspunzatoare de lipsa in gestiune sau se imparte cnform codului munci ,nu mai retin acum art.la toate trei in mod egal.
Expertiza contabil ar trebui sa stabileasca si eventualul prejudiciu cauzat si cine se face vinovat de producerea lui.
In caz contrar, cred ca devin incidente prevederile art.255 C.mun , si anume:
(1) Cand paguba a fost produsa de mai multi salariati, cuantumul raspunderii fiecaruia se stabileste in raport cu masura in care a contribuit la producerea ei.
(2) Daca masura in care s-a contribuit la producerea pagubei nu poate fi determinata, raspunderea fiecaruia se stabileste proportional cu salariul sau net de la data constatarii pagubei si, atunci cand este cazul, si in functie de timpul efectiv lucrat de la ultimul sau inventar.
Revin si spun ca expertul contabil spune ca la angajarea mea s-a facut inventar cu respectarea ordinului2861/2009 iar la celelalte nu ,dar asta nu este din vina mea ca nu s-au facut iventare la angajare decit procese-verbale.Expertul spune in concluzie ca daca instanta de judecata ia in considerare procesul-verbal proba suficienta atunci raspunderea este colectiva,daca nu, lipsa in gestiune nu se poate spune cu certitudine ca sa intimplat in timp ce au lucrat si cele doua.Mentionez ca perioada lucrata este aceiasi ,cu mentiunea ca eu am fost angajata cu o saptamina inainte.
Gestiune
narcidani
buna ziua! in data d 19.09.2011 mam angajat in functia de lucrator gestionar la o firma,cu 5 zile inainte mai precis in 14.09.2011 am fc un inventar iar in ... (vezi toată discuția)
Lipsa gestiune
anemona2
am lucrat la o firma vanzatoare impreuna cu un coleg.la inventar am iesit minus si acum trebuie sa platim.O parte din el.Poate a furat colegul..sau sefa si ea ... (vezi toată discuția)