avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1669 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Medierea devine obligatorie?
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Medierea devine obligatorie?

devine obligatorie?
[ link extern ]

acordul de mediere facut de avocat...conduce la restituirea t j t?
Mai domnilor, parca ati iesit de la cursurile alea de mediere ca dintr-un bun magazin de papetarie, inarmati cu ETICHETE gata de lipit pe fundul cui indrazneste sa faca vreun comentariu pe marginea legii medierii.


Aici (daca veti dori sa observati ultimele doua mesaje din topic)
www.avocatnet.ro/content/for...
comentam destul de dur doua aliniate din codul silvic.

O luna si jumatate mai tarziu perla legislativa dispare. (se publica o legea pentru abrogarea expresa a celor doua aliniate - Legea 54/2010).

Aici
www.avocatnet.ro/content/for...
iau in tărbacă art 1120 din Noul cod civil.

Trei luni mai tarziu se adauga o virgula in text urmata de sintagma care face diferenta intre o perla legislativa si un text de lege scris cu cap.

Si exemplele ar putea continua.
Nu-mi arog niciun merit! Va rog sa nu intelegeti gresit. Spun doar ca am un oarece talent de a observa aberatiile legislative, alaturi de alte perechi de ochi.

Maaai! E libertate de exprimare! Exprimati-va, daca aveti ceva de zis! Dar ar fi de preferat sa facem recenzie la TEXTE, nu la oameni!

Legea 115/2012 trebuie MODIFICATA pentru a putea intra in vigoare la 1 oct. Nu e corelata cu niciun cod de procedura civila! E varza!
Ultima modificare: Duminică, 23 Septembrie 2012
romascanu, moderator
romascanu a scris:

Mai domnilor, parca ati iesit de la cursurile alea de mediere ca dintr-un bun magazin de papetarie, inarmati cu ETICHETE gata de lipit pe fundul cui indrazneste sa faca vreun comentariu pe marginea legii medierii.

Legea medierii este ca toate legile ... perfectibila. Fie ca aceasta lege este buna sau rea cel mai important este sa intelegem ce este medierea, care sunt principiile si cat de multe avantaje are pentru justitiabili. In momentul de fata foarte multi vorbesc despre mediere insa extrem de putini sunt aceea ce stiu intradevar ce eate medierea.
Mediatorul practic preia atributiile judecatorului prevazute de art. 129 (2) si 131 (1) C.pr. Civ., atributii pe care judecatorul din lipsa de timp nu le poate duce la indeplinire in modul in care le poate asigura mediatorul

Art. 129. - (2) Judecătorul va pune în vedere părţilor drepturile şi obligaţiile ce le revin în calitatea lor din proces şi va stărui, în toate fazele procesuale, pentru soluţionarea amiabilă a cauzei.
Art. 131. - (1) În faţa primei instanţe judecătorii au datoria de a încerca împăcarea părţilor.
opinia mea este ca niciodata un economist/inginer mediator nu o sa faca 'fata' unei medieri facuta de avocat
apoi avocatii mediatori se formalizeaza prevalandu-se de mediere, cred...
pe fond, apreciez ca asa stau lucrurile:)
cred/sper ca fentele astea sa nu tina...
mi-am amintit si vad ca nu mai pot edita..

notarii se ocupa de procedura necontenciosa, mediatorii de aia PRE-contenciosa, avocatii de aia contencioasa ......lichidatorii ( specialisti in insolventa ) de inmormantare/resuscitare...

vad ca lipseste o procedura ..respectiv postcontencioasa ( a nu se confunda cu externalizarea executariii silite:D )..
deci
... as face o precizare! Avocatii pot intervenii conform atributiilor si competentelor legale in toate procedurile...... Bineinteles, reprezentand si asistand partile care ii angajeaza in acest sens!

Ultima modificare: Luni, 24 Septembrie 2012
viorell2004, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligativitatea medierii...avantaje si dezavantaje Nicolae Dediu Nicolae Dediu Ca sa functioneze medierea noi mediatorii trebuie sa facem medieri! Toti mediatorii suntem de acord cu acest punct. Mai departe parerile sunt impartite ... (vezi toată discuția)
Decizia curtii constitutionale privind etapa informarii obligatorii despre avantajele medierii CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT Ce parere au distinsii colegi mediatori despre decizia Curtii Constitutionale de azi privind neconstitutionalitatea unor artic din legea 192/2006?:oops: (vezi toată discuția)
Emitere certificat de informare sau nu? Ramona24 Ramona24 In situatia in care acum informarea nu mai este obligatorie, 1.dc partile se prezinta , dar nu ajung la intelegere, in afara de procesul verbal de ... (vezi toată discuția)