avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa scot o persoana de la cheltuieli?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa scot o persoana de la cheltuieli?

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa scot o persoana,sau mai multe, de la cheltuielile comune?Fiica-mea,fiind studenta, sta in chirie in alta localitate.Dar nu sta decat 3-4 zile intr-o saptamana. In weekend-uri si vacante vine acasa. Asa ca eu platesc la intretinere in 2 locuri pentru ea. De asemenea sotul e sofer si pleaca cu saptamanile. Ce pot sa fac, legal, ca sa nu mai platesc pentru fiica-mea de 2 ori si pentru sot cat e plecat? Va rog sa-mi spuneti legea si eventual articolul in baza carora pot sa-i scot de la cheltuielile comune. Am citit Legea 230 dar nu am gasit nimic. Daca cineva ma poate lamuri il rog foarte mult sa o faca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 07:53, 28 Februarie 2009
Teoretic, legea ma apara! Ma refeream totusi, la faptul ca in Legea 230/2007 se spune- verificati, va rog- ca PRESEDINTELE ma reprezinta si pe mine, locatar/proprietar/ asociat daca dau asociatia in judecata. O ineptie mai mare ati auzit? Oare inventez? Este o incalcare a constitutiei? Imi permite sa am un proces echitabil?
Practic: In justitie (via expertiza) se stabileste ca in 3 ani mi s-au retinut fara drept 2 milioane lei-fiind recunoscute drept cheltuieli fara documente justificative legale. Si nu era prima data! Banutii mei, mi-i restituie asociatia in 2009, asa cum sunt, tot 2 milioane.
O suma consemnata la CEC,la dispozitia asociatiei, care a fost chemata si prin executor sa binevoiasaca sa o incaseze,(dar a refuzat, precum in sedinta adm si pres au interzis sa se voteze daca se accepta incasarea), 12 milioane , devine 24 milioane pentru ca se aplica penalizari cf legii (legea bunului plac) si se mai poate majora si cu rata infl. O alta suma pt. care am chitanta este trecuta ca neachitata de pres/ expert... se aplica penalizare, adica se dubleaza, iar pt. ca mi se cere a doua oara, se tripleaza. Va arat dosarul! Asa ma apara legea! Art. 16 Const.?

Cine a spus ca o persoana venita in vizita pentru mai putin de 15 zile e trecuta la intretinere? Aici pe forum.
chiar dvs personal intr-un raspuns dat in "Subiect: RE: persoane in plus la intretinere" ligiei22
Din pacate pentru Dv. sunteti la mana vecinilor si a administratorului. Daca ei vorbesc pe la colturi, fara ca nimeni sa-si asume dovada ca prietenul a stat mai mult de 15 zile nu puteti decat sa fiti mai "tare-n gura" si sa faceti scandal ca nu poate dovedi nimeni prezenta lui mai mult de 15 zile.....sau sa dati in judecata asociatia pentru savarsirea acestui abuz. Pana una alta Dv puteti doveti (puteti dovedi asta?...) ca sta in alta parte unde plateste intretinerea

asociatia trebuie sa dovedeasca ca persoana in cauza a stat >15 zile, nu invers (prezumtia de nevinovatie, doamna elga)
si ar mai fi si userul "proprietaru" in acelasi topic, care recunoaste implicit ca s-a procedat corect
Aflati de la asociatie daca in statut sau in regulamentul de ordine interioara exista o hotarare, a AG, referitore la cumularea perioadelor mici de locuire, pentru plata la intretinere a unei luni cu 2 persoane, urmand apoi 2,3 luni cu 1 persoana.
Sunt asociatii care au astfel de hotarari: pentru cei care pleaca cu bilete, prin sindicat, 8 zile la sfarsitul lunii si 10 zile la inceputul lunii urmatoare, atunci de comun acord se face o cerere de scutire pentru una dintre luni; sau copil la cresa, sambata si dumunica vine acasa, doua luni scutesc si o luna trec la plata.
Depinde de AG ce hotaraste, nu adm ia decizia, el executa hotararea. Cand te muti intr-un bloc afla in ce te muti.
Succes!
D-le Felix aveti o logica care ma uimeste. Incercati sa intelegi textul scris de mine si sa intelegeti daca eu sustin altceva decat Dv. Mai explic o data: ca vorba unui vecin "pe la colturi", fara ca el sa-si asume raspunderea pentru cele afirmate nu inseamna ca asociatia poate dovedi ca persoana a locuit mai mult de 15 zile.

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere dddgab dddgab Exista vreo restrictie legala - si care ar fi aceea - privind numarul persoanelor scutite la plata datorita lipsei din apartament (mai mult de 15 zile) ? ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a avea musafiri fara ca acestia sa plateasca la intretinere. sesa10 sesa10 Va rog, am o intrebare: Pentru ca suntem in plin proces de schimbare a administratiei asociatiei, persoanele in cauza incep prin a incerca sa se razbune pe ... (vezi toată discuția)