avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa scot o persoana de la cheltuieli?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa scot o persoana de la cheltuieli?

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa scot o persoana,sau mai multe, de la cheltuielile comune?Fiica-mea,fiind studenta, sta in chirie in alta localitate.Dar nu sta decat 3-4 zile intr-o saptamana. In weekend-uri si vacante vine acasa. Asa ca eu platesc la intretinere in 2 locuri pentru ea. De asemenea sotul e sofer si pleaca cu saptamanile. Ce pot sa fac, legal, ca sa nu mai platesc pentru fiica-mea de 2 ori si pentru sot cat e plecat? Va rog sa-mi spuneti legea si eventual articolul in baza carora pot sa-i scot de la cheltuielile comune. Am citit Legea 230 dar nu am gasit nimic. Daca cineva ma poate lamuri il rog foarte mult sa o faca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 07:53, 28 Februarie 2009
trope_doi a scris:

Dle felix34, am scris altceva decat dv?

Revenire:
Aprobe = a se tine seama!
de scris ati scris cam acelasi lucru, numai ca ati tinut neaparat sa subliniati ...
trebuie aprobata...
a tine seama nu inseamna neaparat ca este si aprobata. ori o astfel de solicitare NU TREBUIE APROBATA, ci trebuie operata in calcule incepind cu luna pentru care a fost facuta cererea
deci ... in principiu, postarea dvs a fost corecta, dar subliniera cuvintului trebuie a fost total inadecvata, aceasta dind posibilitatea presedintelui sa nu aprobe solicitarea, ceea ce este in contradictie cu legea 230/2007 care spune clar ca proprietarii pot solicita, in scris, scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana persoanele care locuiesc mai putin de 15 zile la adresa respectiva. si aceeasi lege nu da dreptul presedintelui si comitetului sa refuze aceasta solicitare pentru unul dintre proprietari, asa cum ati afirmat dvs
Pt sot nu se va aproba cererea
acestea sint cele doua greseli majore pentru care am tinut neaparat sa va fie clarificate. la cea din urma chiar ati ,,omis" sa faceti vreo precizare in postarea anterioara cum ca ati fi gresit
PS s-a vehiculat intr-o postare anterioara faptul ca
Presedintele va poate raspunede ca se aproba sau va poate raspunde ca nu se aproba in functie si de hotararile adunarii generale
atita timp cit legea este foarte clara in privinta celor 15 zile, hotaririle comitetului executiv si hotaririle adunarii generale TREBUIE SA RESPECTE LEGISLATIA ROMANIEI. nici o hotarire a CE sau AGA nu poate fi contrara legislatiei romanesti, la fel cum nici legislatia romaneasca nu poate fi mai presus de constitutia tarii. nu am fost impotriva cuiva anume si nu contrazic pe oricine, ci numai pe aceia care nu inteleg ca legea romaneasca trebuie respectata asa cum este ea in vigoare, si contrazic numai iabuzurile pe care acestia le comit prin incalcarea legislatiei. pentru ca legile si hg au fost concepute de parlament sau guvern, validate de presedintele tarii si publicate in monitorul oficial, iar hotaririle CE si AGA trebuie sa se supuna acestora. domnii avocati care mai posteaza pe forum pot confirma acest fapt.
Ultima modificare: Joi, 5 Februarie 2009
ContSters61266, utilizator
Aproape ca nu cred ce vad! Am crezut ca cititi ce am scris si eu , dar nuuuuu. Tineti-o tot asa din contrzicere in contrazicere poate va opreste cineva autorizat sa o faca. Sunteti total pe langa subiect.
=D>....:))
adriantot a scris:

Aproape ca nu cred ce vad! Am crezut ca cititi ce am scris si eu , dar nuuuuu. Tineti-o tot asa din contrzicere in contrazicere poate va opreste cineva autorizat sa o faca. Sunteti total pe langa subiect.
ii contrazic INTOTDEAUNA pe cei care conduc asociatiile si INCALCA LEGISLATIA ROMANEASCA.
ati afirmat intr-o postare anterioara
Presedintele va poate raspunede ca se aproba sau va poate raspunde ca nu se aproba in functie si de hotararile adunarii generale. Daca nu exista o hotarare a adunarii generale in acest sens se aplica legea iar la prima adunare generala se poate propune o varianta, doua si se voteaza cu majoritate
.
odata ce legea 230/2007 si HG 1588/2007 PREVAD CLAR faptul ca orice locatar care lipseste de la domiciliu mai mult de 15 zile poate solicita in scris scutirea de la plata cheltuielilor pe persoana :
1. de ce presedintele pote refuza cererea acestui locatar, odata ce legea ii da acest drept ?
2. de ce, daca exista legi care prevad aceste drepturi, se incearca in continuare incalcarea acestora prin propunerea unei alte variante in AGA, incalcind inca o data legea ? chiar daca aceasta propunere ar fi facuta cu majoritate (care poate fi chiar o minoritate in cazul celei de-a doua intruniri a AGA datorata lipsei de cvorum a primei sedinte a AGA), aceasta hotarire AR INCALCA legea 230/2007 si HG 1588/2007
am mai scris asta si o repet, poate reusiti sa intelegeti ... o hotarire a AGA sau a NU SE POATE SUBSTITUI LEGISLATIEI ROMANESTI; AGA, CE, ADMINISTRATORUL, CENZORII SI PRESEDINTELE TREBUIE SA RESPECTE SI SA O APLICE LEGISLATIA IN VIGOARE
greu este sa intelegi cum sta treaba cu legislatia romaneasca atunci cind ai interese meschine si esti la conducerea asociatiei.
PS totdeauna se aplica legislatia in vigoare si, daca nu exista o lege in acel domeniu, AGA isi poate face propriile reguli dar FARA A INCALCA legislatia romaneasca. nu degeaba a aparut zicala
UNDE-I LEGE NU-I TOCMEALA !
Ultima modificare: Vineri, 6 Februarie 2009
ContSters61266, utilizator
Buna ziua. Am revenit.#-o. "Ma bucur" ca traim in Romania!! orice e posibil:stunned:La noi in asociatie, pt. sotul meu am rezolvat usor cu cerere. La fiica-mea, am rezolvat dar fara cerere, pt. ca ad-torul de acolo a zis ca nu-i primeste cererea ca, citez:"lasa, nu-ti mai iau cererea, ca nu trebuie atata hartogarie, nu te mai pun la plata pana nu vii tu sa-mi spui...", dar, ca pe ianuarie nu o poate scoate pentru ca deja sunt facute statele de plata. Desi nu prea cred ca in 13 februarie erau facute statele, dar asta e. De ce 13 februarie?? Pentru ca fiica-mea a fost la usa ad-torului in data de 10 si 11 februarie, s-a uitat pe vizor si nu i-a deschis, iar in 13 febr. "noroc" ca intra fiica-sa ad-torului in apartament si a chemat-o pe mama-sa,ca altfel nici atunci nu deschidea usa. Si asa, i-a spus fetei ca nu are timp sa stea de povesti, sa zica repede ce vrea. Povestea e mai lunga, dar nu vreau sa va plictisesc, va puteti imagina. Ei, sper sa se tina de cuvant si sa n-o treaca la plata, mie-mi convine situatia, dar e corect??? Ce sa fac? Sau are rost sa mai fac ceva? Eu am zis sa-i lase totusi cererea in cutia de posta si sa scrie pe ea ca refuza sa o primeasca. Ce ziceti?

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere dddgab dddgab Exista vreo restrictie legala - si care ar fi aceea - privind numarul persoanelor scutite la plata datorita lipsei din apartament (mai mult de 15 zile) ? ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a avea musafiri fara ca acestia sa plateasca la intretinere. sesa10 sesa10 Va rog, am o intrebare: Pentru ca suntem in plin proces de schimbare a administratiei asociatiei, persoanele in cauza incep prin a incerca sa se razbune pe ... (vezi toată discuția)