avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa scot o persoana de la cheltuieli?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa scot o persoana de la cheltuieli?

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa scot o persoana,sau mai multe, de la cheltuielile comune?Fiica-mea,fiind studenta, sta in chirie in alta localitate.Dar nu sta decat 3-4 zile intr-o saptamana. In weekend-uri si vacante vine acasa. Asa ca eu platesc la intretinere in 2 locuri pentru ea. De asemenea sotul e sofer si pleaca cu saptamanile. Ce pot sa fac, legal, ca sa nu mai platesc pentru fiica-mea de 2 ori si pentru sot cat e plecat? Va rog sa-mi spuneti legea si eventual articolul in baza carora pot sa-i scot de la cheltuielile comune. Am citit Legea 230 dar nu am gasit nimic. Daca cineva ma poate lamuri il rog foarte mult sa o faca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 07:53, 28 Februarie 2009
Dv. cautati cearta cu lumanarea? Pai daca administratorul v-a indeplinit dorinta, oficial sau neoficial...ce mai vreti acum? As intelege sa va certati cu el sau sa umblati cu hartii daca s-ar purta abuziv, dar asa....???
pai ce ... l-a durut gura sa zica ca scoate o persoana de la intretinere ? :))
daca luna urmatoare "uita" acest fapt ca este batrin si are dreptul asta, o sa se prevaleze de inexistenta unei cereri scrise , cerere pe care a facut tot posibilul sa nu o primeasca. pentru ca foarte putini administratori sint corecti in privinta asta ;)
dna elga daca legea spune ca este obligatie sa inregistrezi fiecare cerere,cum puteti face o asemenea afirmatie...urmarindu va constat ca va puteti lua de mana cu adriantot.. fiind niste vecini f buni pt ceilalti si sunteti buni de administratori,sau sa nu jignesc ..de presedinti..sperand ca procedati asa cum dati si sfaturi.....:O
Ce ne facem, d-na Elga ! Unii si-au dat seama ca ne mai pricepem si noi. Cred ca am devenit periculosi. In unele structuri daca te pricepi esti avansat, in altele esti inlaturat. Dupa unii presedintii si administratorii care se inteleg si fac treaba buna sunt "mana in mana" asta fiind foarte periculos. Ar trebui sa fie "spate in spate " sa nu fie atacati miseleste.
Scuze , va rog , celor care nu sunt vizati.
Ganduri bune tuturor!
Sfat si rugaminte, cu cele mai bune intentii...poate chiar cerere de ajutor...
Legea nu este biblie, daca ar fi asa, nu s-ar schimba/imbunatati/abroga legi. Va rog frumos, daca ati vrea sa cititi ff atent aceasta lege, 230/2007 si sa incercati sa vedeti daca nu cumva are articole neconstitutionale(multe, dupa parerea mea), in neconcordanta cu art.16 din Constitutie. Va multumesc.

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere dddgab dddgab Exista vreo restrictie legala - si care ar fi aceea - privind numarul persoanelor scutite la plata datorita lipsei din apartament (mai mult de 15 zile) ? ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a avea musafiri fara ca acestia sa plateasca la intretinere. sesa10 sesa10 Va rog, am o intrebare: Pentru ca suntem in plin proces de schimbare a administratiei asociatiei, persoanele in cauza incep prin a incerca sa se razbune pe ... (vezi toată discuția)