avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 785 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Pot sa scot o persoana de la cheltuieli?
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Pot sa scot o persoana de la cheltuieli?

Buna ziua. Va rog sa-mi spuneti daca pot sa scot o persoana,sau mai multe, de la cheltuielile comune?Fiica-mea,fiind studenta, sta in chirie in alta localitate.Dar nu sta decat 3-4 zile intr-o saptamana. In weekend-uri si vacante vine acasa. Asa ca eu platesc la intretinere in 2 locuri pentru ea. De asemenea sotul e sofer si pleaca cu saptamanile. Ce pot sa fac, legal, ca sa nu mai platesc pentru fiica-mea de 2 ori si pentru sot cat e plecat? Va rog sa-mi spuneti legea si eventual articolul in baza carora pot sa-i scot de la cheltuielile comune. Am citit Legea 230 dar nu am gasit nimic. Daca cineva ma poate lamuri il rog foarte mult sa o faca. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: proprietaru , utilizator 07:53, 28 Februarie 2009
era mai inteligent o opinie la ..inregistrarea cererilor decat un comentariu insipid.Si cum obs ca au aparut si ..forumisti integri,care vor sa faca ceva,sunt de acord cu grecu A si sa incercam sa dezbatem unele probleme principiar,rugand ca cei nepriceputin sa nu mai faca loc disputelor neprincipiale. Ps..este greu sa ..furati bani ca adm..daca se aplica legea si asociatia functioneaza legal. Si,in instanta ,ca ..ar ca proprietar- nemembru (ca sa nu iau parte la tot ce se poate face intr-o asociatie) ..puteti castiga.Iar cei din conducerea asociatiilor sa inteleaga ..ca vor plati pt nerespectarea legii..atunci cand si au asumat o raspundere.
Ne putem muta la sectiunea cu schimbarea legii? Dle AG, am inteles si stiu de quel cote vous etes, dar apelul la umanitarism sau la bunele maniere nu va era adresat. Va salut. Ma bucur ca va preocupa si ca ati sesizat. Eu nu pot sa fur, dar pot fi furata, am fost, sunt, in 2 asociatii. Va rog, pe cei care nu credeti sa imi furnizati fondurile necesare pentru un proces, pe vreo 2-3 ani. Test: va rog sa imi spuneti-oricine- cine ma apara daca,( in calitate de persoana fizica, membru/nemembru=proprietar), dau in judecata asociatia? Cine?
Legea va apara doamna....dar sa aveti avocat,desi se mai cade la pace intre ... Problema este ca dureaza mult,"investiti"
niste bani pe care ii veti recupera mai tarziu dar devalorizati..pe aste se mai sprijina..unele asociatii,si pe faptul ca inca presedintii nu au scos bani din buzunarul lor.Si sunt in stare sa sustin ca nu exista o asociatie care sa fie corecta.
proprietaru a scris:

Legea va apara doamna....dar sa aveti avocat,desi se mai cade la pace intre ... Problema este ca dureaza mult,"investiti"
niste bani pe care ii veti recupera mai tarziu dar devalorizati..pe aste se mai sprijina..unele asociatii,si pe faptul ca inca presedintii nu au scos bani din buzunarul lor.Si sunt in stare sa sustin ca nu exista o asociatie care sa fie corecta.

Aveti dreptate d-le Proprietaru. Daca legea ar fi fost buna as obliga si eu fostii presedinti sa plateasca pentru greselile lor. Cel putin ultimii 4 nu au facut demersuri in instanta pentru a recupera restantele si de aceea acum avem procese la care solicitam debite restante si penalizari chiar si din anul 2000, desigur cu slabe sanse de a recupera datoriile mai vechi de 3 ani. Deacord cu dv., trebuie schimbata legea. La fel sunt deacord cu dv si la afirmatia ca nu exista asociatie corecta, pentru ca este suficient sa ai un 1-2 restantieri profesionisti pe o scara si n-ai cum sa achiti facturile decat luand din banii celor care platesc corect. Propun sa dezbatem legea articol cu articol si sa o facem functionala, desigur teoretic si ca viitor proiect.
aveti dreptate ... legea apara, numai ca anumiti presedinti si administratori o incalca cu regularitate, bazindu-se pe faptul ca oamenii sint prea ocupati ca sa dea asociatiile in judecata atunci cind au dreptate si pot avea cistiga de cauza. pentru ca timpul irosit in instanta este in cantitati industriale iar efectul este minor comparativ cu timpul irosit prin tribunale.
chiar mai sus s-a dovedit un abuz al administratorilor ... cazul persoanelor venite in vizita mai putin de 15 zile lunar, trecute la intretinere in mod ilegal, conform legii 230 si hg 1588.

Alte discuții în legătură

Zero persoane la intretinere dddgab dddgab Exista vreo restrictie legala - si care ar fi aceea - privind numarul persoanelor scutite la plata datorita lipsei din apartament (mai mult de 15 zile) ? ... (vezi toată discuția)
Persoane la intretinere Luana82 Luana82 Buna seara! Locuiesc intr-o garsoniera in Bucuresti si ma mai viziteaza mama pentru a ma ajuta la treburile casnice. Luna aceasta m-am trezit la ... (vezi toată discuția)
Dreptul proprietarului de a avea musafiri fara ca acestia sa plateasca la intretinere. sesa10 sesa10 Va rog, am o intrebare: Pentru ca suntem in plin proces de schimbare a administratiei asociatiei, persoanele in cauza incep prin a incerca sa se razbune pe ... (vezi toată discuția)