avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 935 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somajul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somajul

Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa zicem peste 5-6 luni, daca dupa acele 6 luni cer somaj se mai acorda ? sau l-am pierdut pentru tot restul vietii?

Am inteles ca somajul in functie de cotizatie poate fii maxim 12 luni pt tot restul vietii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 8 Iulie 2013
In acest caz, nu aveti decat sa stati peste program cel 15 minute ...
Mi se cere tot ce fac sa raportez acestei doamne de la HR. Atata timp cat eu nu am primit un mail/notificare oficiala asa cum am primit si in cazul sefului meu direct, am vreo obligatie de aceasta persoana care este de la HR al firmei?
Mailul l-am primit de la managerul oficial al firmei atunci cand a fost vorba de instiintarea cine este seful meu direct( team leader). Acuma in legatura cu aceasta doamna mi se spune doar de catre acest team leader ca trebuie ei sa ii raportez tinand cond ca nu am primit de la conducerea firmei o instiintare in acest sens. Ce este de facut? Are "voie" aceasta doamna sa se bage si sa ma hartuiasca in felul acesta?
Dsv aveti obligatia de a va indeplini atributiile mentionate in fisa postului ... celelalte atributii necuprinse in fisa postului pot fi indeplinite numai daca doriti si sub rezerva legalitatii acestora....
Deci conform fisei postului, nu am nicio obligatie sa dau raport catre HR atata timp cat patronul sau managerul general nu ma informeaza oficial astfel?

Cum se poate afla ce atributii am? Ar trebui sa scrie in contract individual de munca, in contract colectiv de munca, acesta din urma il stiu cam pe de rost si nu este asa ceva specificat. Va multumesc

Adica am citit si in contractul meu individual de munca incheiat cu firma( in care specifica doar ca ceea ce fac trebuie sa ramana confidential) si ccm si nu scrie aboslut nimic de atibutiile mele, si mai ales raport catre HR sau o persoana specifica

Ultima modificare: Marți, 26 Februarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj szellm szellm Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)
Preaviz + ajutor somaj lumi1967 lumi1967 Buna ziua, In cazul in care primesc un preaviz de disponibilizare pe baza restructurarii postului din motive de reducere a activitatii motivata de scaderea ... (vezi toată discuția)
Cic-reintoarcere job-preaviz-somaj bb_yasmi bb_yasmi buna ziua acum 2 zile am terminat cei 2 ani de cic. am mers la job unde mi-au sugerat sa imi iau concediu medical pana pe 7 decembrie cand vor face un rand ... (vezi toată discuția)