Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa zicem peste 5-6 luni, daca dupa acele 6 luni cer somaj se mai acorda ? sau l-am pierdut pentru tot restul vietii?
Am inteles ca somajul in functie de cotizatie poate fii maxim 12 luni pt tot restul vietii?
1. La incetarea unui CIM pe perioada determinata veti putea beneficia de indemnizatie de somaj daca in cele 24 de luni premergatoare inregistrarii la Agentia de Somaj aveti 12 luni stagiu de cotizare la somaj.
2. Cele 12 luni nu trebuie sa fie neaparat consecutive si nici neaparat la acelasi angajator.
Inca o intrebare (sper sa nu fiu prea insistent, dar vreau sa stiu sigur in ce situatie ma aflu) salariile compensatorii de pe CCM revin sub forma de NET (dupa ce angajatorul imi scade cas,somaj,pensie etc) sau vin sub forma de salariu BRUT si eu am obligatia sa platesc doar cei 16%(impozit) ?
Va multumesc mult
Revin cu noutati.Astazi mi-am luat un concediu fara plata ca sa nu fie discutii, sa ma duc la niste interviuri. Tocmai am aflat ca HR a sunat la seful nostru direct sa ii zica sa nu mai acorde zile de concediu cu sau fara plata.
Dreptul la somaj
szellm
Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)