avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1210 soluții astăzi

Joi, 6 februarie, are loc evenimentul: AI Act: De la reglementare la implementare - Ghid practic de conformare pentru companii. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Somajul
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Somajul

Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa zicem peste 5-6 luni, daca dupa acele 6 luni cer somaj se mai acorda ? sau l-am pierdut pentru tot restul vietii?

Am inteles ca somajul in functie de cotizatie poate fii maxim 12 luni pt tot restul vietii?

Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:22, 8 Iulie 2013
Nu aveti cum sa pierdeti, intrucat exista ccm care se aplica in situatia dvs ... in caz de refuz, exista cai legale pentru a obtine acele drepturi.
Dar eu nu inteleg de ce apeleaza la asemenea proceduri si nu pun direct ceea ce este in contracte. Castiga ceva?
Avantajul este ca nu platesi tot ce este mentionat in c.c.m. ..... una este sa platesti 4 salarii compensatorii si alta este sa platesti 2 salariii .. avantaj d.p.d.v.financiar.
Deci in acest caz as avea eu de pierdut daca nu accept pe parte legala. Adica sunt picat de prost?
Inca o intrebare daca cuiva i se acorda o slujba cu contract determinat pe 3 luni, dupa terminarea contractului daca firma nu mai vrea sa prelungeasca, angajatul are dreptul la somaj?
Nu sunteti picat de prost, angajatorul incearca sa va pacaleasca astfel incat el sa fie in avanataj ...

Alte discuții în legătură

Dreptul la somaj szellm szellm Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)
Preaviz + ajutor somaj lumi1967 lumi1967 Buna ziua, In cazul in care primesc un preaviz de disponibilizare pe baza restructurarii postului din motive de reducere a activitatii motivata de scaderea ... (vezi toată discuția)
Cic-reintoarcere job-preaviz-somaj bb_yasmi bb_yasmi buna ziua acum 2 zile am terminat cei 2 ani de cic. am mers la job unde mi-au sugerat sa imi iau concediu medical pana pe 7 decembrie cand vor face un rand ... (vezi toată discuția)