Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa zicem peste 5-6 luni, daca dupa acele 6 luni cer somaj se mai acorda ? sau l-am pierdut pentru tot restul vietii?
Am inteles ca somajul in functie de cotizatie poate fii maxim 12 luni pt tot restul vietii?
Au inceput discutiile. Ieri au incercat sa ne convinga sa semnam un fel de act cu de acordul partilor sa terminam. noi nu am fost de acord am zis ca vrem salariile compensatorii, preaviz etc. Azi am fost iar chemati si au propus sa ne dea 2 salarii(in CCM scrie 4 pt noi cu vechime peste 5 ani in societate) +loc de munca platit la jumatate din ce aveam pana acum ca sa "se evite preaviz etc". Ce ma sfatuiti, sa merg pana la capat sa nu accept si sa le cer datoriile? ca probabil la fel o sa mi se ofere adica 2 salarii brute sub forma de bonus (in loc de 4 salarii compensatorii+1 din preaviz)+alt job platit la jumatate paltit.
Adica daca merg pana la capat, (tinand cont ca matematic la bani as iesi mai bine) sau exista sansa sa nu ma aleg cu nimic din cele 4 salarii compensatorii care sunt scrise in CCM inregistrat la ITM
Deci mergand pana la capat nu risc sa nu mai primesc nimic? Ca daca fac asa e clar cumva ca suntem in asa zis "razboi". Stiu ca poate nu sunteti dumneavoastra in pielea mea dar sper sa nu dati raspunsuri putin indiferente pt ca e viata mea in joc si sunt intr-o situatie foarte delicata.
Dreptul la somaj
szellm
Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)