Pentru mine este ceva neclar in legatura cu aces subiect. Daca firma pleaca/restructureaza si ni se dau salarii compensatorii din care putem trai lejer sa zicem peste 5-6 luni, daca dupa acele 6 luni cer somaj se mai acorda ? sau l-am pierdut pentru tot restul vietii?
Am inteles ca somajul in functie de cotizatie poate fii maxim 12 luni pt tot restul vietii?
In CCM este scris clar ca daca o societate are sub 100 angajati preavizul este dat cu 45 zile inainte. In contractul de munca am semnat ca preavizul se da cu 20 zile inainte.
Cine are intaietate CIM sau CCM ?
Nu scrie nicaieri in legislatie ca preavizul se da inainte cu atatea zile .. cred ca scrie ca durata preavizul este ... poate ne postati exact ceea ce scris in CCM si in c.i.m.
ITM-ul nu are cum sa-l ajute , in acest sens, .... intrucat nici nu are cum sa-l sanctioneze pe angajator pentru asa ceva.
Asa scrie in CCM intr-un subpunct ca preavizul este de 45 zile in cazul in care societatea are sub 100 de angajatori. Acuma nu stiu daca se aplica doar in cazul in care toata lumea este concediata, sau se aplica si pentru 1-2-3 persoane.
(In preaviz persoana in cauza vine la servici 4 ore si 4 ore isi cauta loc de munca?)
Dreptul la somaj
szellm
Salut, sunt mamica in CCC , pe data de 3.09.2012 trebuie sa ma intorc la servici, insa am aflat ca postul meu s-a desfiintat, as dori sa stiu daca am dreptul ... (vezi toată discuția)