avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate

Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit efectuarea cercetarii disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 26 August 2014
Multumesc ptr toate raspunsurile! O zi buna!
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
stelarman, utilizator
Prin semnatura salariatului se poate dovedi ca acesta a luat cunostinta de dispozitiile Reg.Intern
"6.Dacă se consideră că există o abatere disciplinară, comisia de cercetare disciplinară prealabilă comunică celui acuzat acuzaţia care i se aduce, copii de pe actele comisiei care stau la baza acuzaţiei şi i se acordă un termen de două zile lucrătoare pentru a-şi formula, într-o notă explicativă, apărarea în scris şi pentru a prezenta noi probe în apărarea sa, inclusiv martori."

In cazul in care angajatul primeste decizia comisiei intr-o zi de vineri cum se calculeaza cele doua zile lucratoare? Este corecta interpretarea ca are timp pana miercuri? ( prima si ultima zi nu se calculeaza, si la mijloc e sambata si duminica)?

Este corect calculul termenului, in cazul expus de dvs ...
Astazi angajatul a primit decizia de sanctionare-avertisment scris- fara a se mai respecta procedura prevazuta de ccm aplicabil.
Intrebari:
1.decizia este datata 02.02.2013, adica o zi de sambata. este legal?
2. avizul juridic este obligatoriu? nu exista decat semnatura manager

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului de munca florina-popa florina-popa Buna ziua, Un salariat nu s-a mai prezentat la munca de 3 zile.Ce trebuie sa fac? Ii trimit adresa acasa ? (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)