avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1023 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate

Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit efectuarea cercetarii disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 26 August 2014
In doctrica s-a arata ca, decizia de sancţionare disciplinară constituie titlu executoriu şi, ca atare, este admisibilă o cerere de suspendare a executării, până la soluţionarea în fond a plângerii adresate de salariat instanţei de judecată. În acest scop se vor aplica prin analogie prevederile Codului de procedură civilă referitoare la suspendarea executării silite în cadrul contestaţiei la executare ori se vor aplica direct prevederile referitoare la procedura ordonanţei preşedinţiale.
Practica judiciară a admis şi ea posibilitatea suspendării provizorii a executării deciziei de sancţionare disciplinară - Tribunalul Vâlcea, secţia civilă, în „Revista română de dreptul muncii” nr. 1/2008
Multumesc! Am citit ca suspendarea poate fi dispusa si de catre organul ierarhic superior. In cazul unui spital aflat in subordinea consiliului local, care este organul ierarhic superior? consiliul de administratie, consiliul local?
Cererea de suspendare se depune la tribunal sau la judecatorie?
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
stelarman, utilizator
Consiliul de administratie poate lua decizia suspendarii executarii acelei decizii ....

Fiind vorba despre un litigiu de munca se depune la Tribunal actiunea.
In regulamentul intern scrie astfel:

cap xiv NORME OBLIGATORII si dispozitii finale (majusculele sunt din text)

Art.28 Regulamentul intern va fi prelucrat cu toti angajatii, pe sectii si compartimente, incheindu-se proces-verbal sub semnatura de luare la cunostinta.

Daca nu s-a respectat aceasta procedura, mai poate fi invocat respectivul regulament intern?
Nu se pot invoca prevederile Reg.Intern .daca salariatul nu a luat cunostinta de acesta ..
Ultima modificare: Joi, 24 Ianuarie 2013
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului de munca florina-popa florina-popa Buna ziua, Un salariat nu s-a mai prezentat la munca de 3 zile.Ce trebuie sa fac? Ii trimit adresa acasa ? (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)