avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate

Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit efectuarea cercetarii disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 26 August 2014
Acolo chiar nu scrie nimic despre asa ceva.... Deatfel este vorba despre o institutie in care inca ti se mai cere prin fisa postului sa respecti decretul 400...
Multumesc oricum, poate va mai deranjez si maine. Seara frumoasa!
Buna seara! Astazi s-au dat fisele de plata. Angajatul respectiv este trecut cu 15 zile in regie, 0 motivate si 4 nem-nemotivate. A pierdut undeva la 400 lei. Pe de alta parte, doar ca urmare a notei informative depuse de catre angajat in data de 08.01 la secretariatul unitatii a fost convocat ptr luni la comisia de cercetare prealabila.
Intrebare:
Se poate considera ca , din moment ce el a fost pontat in zilele respective,(pontaj electronic confirmat) iar angajatorul a luat decizia de a fi trecut nemotivat doar in baza unui referat intocmit de un sef ierarhic, se poate asadar considera ca s-a luat decizia sanctionarii inaintea cercetarii prealabile?
Nu s-a luat decizia sanctionarii inaintea cercetarii prealabile prin pontarea acestuia ca absent nemotivat ... sanctiunile disciplinare sunt altele .
Multumesc! stiu care sunt sanctiunile disciplinare, totusi aceasta modificare a pontajului fara un temei legal unde se incadreaza?
Seamana a abuz .. atata timp cat nu exista un document aprobat pentru a se face rectificarea/modificarea respectiva... o astfel de fapta poate constitui abatere disciplinara , ceea ce denota angajarea raspunderii disciplinare a celui care a savarsit-o.

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului de munca florina-popa florina-popa Buna ziua, Un salariat nu s-a mai prezentat la munca de 3 zile.Ce trebuie sa fac? Ii trimit adresa acasa ? (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)