avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1874 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... absente nemotivate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

absente nemotivate

Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit efectuarea cercetarii disciplinare?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 20:52, 26 August 2014
Acordul verbal poate fi demonstrat ? ... orice eroare poate fi indreptata la data constatarii ei ... insa, situatia expusa seamana a o disputa intre sefi ...
Exact asta si este! exista o cerere scrisa, dar nesemnata de primul sef, care insa a recunoscut ca si-a dat acordul. Problema este ca angajatului nu i se spune nimic; a aflat de la biroul salarizare ca i s-a modificat pontajul si este pus nemotivat iar acum nu stie ce sa faca pentru preintampina situatia in care se va trezi pe 15 ca va lua mai putini bani. L-am sfatuit sa informeze conducerea unitatii dar nu stiu exact cum sa o faca el nefiind acuzat de nimic... nota explicativa, informare cerere cum s-ar putea chema un astfel de document?
O poate denumi nota informativa ... de asemenea, sa mentioneze in nota despre acordul dat - verbal de catre acel sef - , iar apoi seful respectiv sa sustina ca a uitat sa semneze acea cerere ...
Inca o intrebare, poate imi va fi folositoare pe viitor... cine stie?!
Exista reglementata in vreo lege, dispozitie sau alt act modul de aprobare al unor astfel de cereri intr-un spital? unde ar trebui sa caut? in ROI nu scrie nimic si de alte dispozitii nu am cunostinta..
Orice astfel de reglementari din domeniu de care aveti cunostinta mi-ar fi de folos...( vreau sa stiu doar unde si ce sa caut...) Multumesc!
Ultima modificare: Luni, 7 Ianuarie 2013
stelarman, utilizator
Din cate stiu eu NU .. insa actul care ar trebui sa prevada acest lucru este R.I. al angajatorului ..

Alte discuții în legătură

Abatere disciplinara Ramona24 Ramona24 Buna ziua. ART. 249 alin.2din Codul Munciispuneca- Pentru aceeasi abatere disciplinara se poate aplica numai o singura sanctiune. In concret daca de ex. pt ... (vezi toată discuția)
Parasirea locului de munca florina-popa florina-popa Buna ziua, Un salariat nu s-a mai prezentat la munca de 3 zile.Ce trebuie sa fac? Ii trimit adresa acasa ? (vezi toată discuția)
Absente comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara , Am un salariat cu CIM pe perioada de 3 luni; (contractul inceteaza de drept in februarie 2016) de 2 zile absenteaza nemotivat, noi nereusind sa ... (vezi toată discuția)