avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 997 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Codul de procedurã civilã versus Legea medierii
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Codul de procedurã civilã versus Legea medierii

declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?

sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
Nu puteti face o declaratie pe proprie raspundere ca v-ati informat despre mediere. Documentul pe care il veti depune in instanta trebuie emis si semnat de mediator. Am totusi o intrebare: daca dati aceasta declaratie pe proprie raspundere se presupune ca sunteti de buna credinta si chiar ati fost informat de catre un mediator. In acest caz, de ce nu ati cerut un document doveditor, mai ales ca el se emite gratuit?

"paratul trebuie si el convocat??????"

Da, paratul ar trebui invitat, de Dvs direct sau solicitand sprijinul unui mediator.

exista, intr-adevar, o serie de lacune/inadvertente, vis-a-vis de actele normative prin care L 192/2006 a fost modificata si corelarea acestora cu NCPC.
in ceea ce priveste sanctiunea aplicabila paratului care evita, intr-un fel sau altul, sa se prezinte la sedinta de informare privind avantajele medierii, apreciez ca s-ar putea nuanta, in continuare, in directia amenzii judiciare.
Buna ziua,
Am si eu nelamuriri privind medierea:
In conflictul in care sunt parte, au fost si sunt pe rol 13 dosare, dintre care eu sunt parata in 10, iar din 3 dosare in care sunt reclamant, 2 sunt contestatii la actiunile celeilalte parti.
Am avut ocazia medierii in cele 25 de termene(intr-un an), fiecare "mediere" finalizandu-se cu un nou dosar.
In aceste conditii, dat fiind ca partenerul meu de judecata are prietena apropiata mediator, ce se intampla daca nu raspund - intr-un viitor foarte probabil proces - invitatiei acesteia de a participa la mediere?

Precizez ca intr-unul din procesele pe rol, reclamantul insista chiar pe rezolvarea dorintei sale prin mediere.

Multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
Martonze, utilizator
pai da...medierea presupune ca ambele parti sa fie de fata si sa le fie explicate avantajele evitarii procesului..
insa nimeni nu ma poate pe mine sa fiu fericit si sa aleg ceea ce ma 'avantajeaza'
si apoi, eu ziceam, distinct ca legea, se presupune, ca o cunoastem toti..mai mult declar pe proprie raspundere si anterior, ca am luat monitoru' si am citit legea..
zic

in plus, din perspectiva inscrisurilor...mediatorii elibereaza doar inscrisuri sub semnatura privata iar eu zic ca o declaratie autentica e PESTE ( peste actul sub semnatura privata ):)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Ianuarie 2013
ContSters267790, utilizator
daca nu raspundeti invitatiei de a participa la sedinta de informare privind avantajele medierii mediatorul care v-a transmis invitatia va intocmi un proces-verbal în baza art. 2 alin. 1^1 din Legea nr. 115/2012, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 192/2006, privind medierea si organizarea profesiei de mediator.
respectivul proces-verbal, impreuna cu actiunea reclamantului, vor fi depuse la instanta competenta.

Alte discuții în legătură

De la data de 1 august informarea asupra avantajelor medierii devine obligatorie Ana Cristina Margu Birou de mediator Ana Cristina Margu Birou de mediator În vederea înţelegerii cu claritate de către justiţiabili a aspectelot ce privesc procedura de informare, respectiv momentul în care trebuie să ... (vezi toată discuția)
Incheiere proces-verbal privind avantajele medierii cristina69 cristina69 Buna Ziua. Va rog sa imi spuneti daca reclamantul invita paratul la informarea privind avantajele medierii in baza art.2 alin.1 ind.3 din legea 192/2006, ... (vezi toată discuția)
Certificat de informare de depus la instanta popescumierleanu popescumierleanu Buna dimineata. Cat costa un certificat de informare obligatoriu pentru dosarul depus deja in instanta privind litigiul unei succesiuni. Sigur partile nu se ... (vezi toată discuția)