declaratia pe proprie raspundere, AUTENTICA SI ANTERIOARA, a partii care doreste sa inceapa un proces cum ca s-a informat despre mediere este suficienta pentru a preintampina o eventuala 'inadmisibilitate'?
sau e ca in cazul recursului pe noul cod de procedura ..trebuie obligatoriu semnat si stampilat de de avocat/la spezta de mediator
:(((
haidy..
legea medierii e lege organica..si bag seama ca a fost modificata ptrintr-o norma care nu are imputernicirea parlamentului...
habar nu am ca unii sunt.. sau se vor gasi "sa fiu nefericit ' si sa ne adresam .....:D dar solutii sunt in aparare daca se doreste...X-(
cum sa se adreseze un avocat petent unui preot mediator? poate doar pentru acatiste sa-l ajute preotul mediator...cred
mediatorul nu face parte din 'sfera' 'activitatilor' judiciare ca sa poata fi recuzat..
el desfasoara o activitate particulara, extrajudiciara, nu autentifica, nu atesta identitatea si nici macar continutul actului de mediere , nu da data certa, etc etc, ...este doar 'specializat':)))))
Nu „trebuie” să mergeți la mediator. Dacă vreți neapărat să ajungeți la instanță trebuie doar să obțineți un certificat de informare asupra medierii, certificat pe care îl puteți obține de la oricare mediator, fără legătură cu litigiul dintre părți.
Dacă totuși vă gândiți că poate ar fi bine să nu ajungeți la instanță și vă gândiți mai serios la o rezolvare prin mediere puteți discuta cu reclamantul și puteți merge la alt mediator, sau puteți discuta chiar cu acela să vă recomande pe altcineva.
Mediatorul nu are nici o treabă cu instituția recuzării. Acolo oamenii merg dacă vor, iar dacă nu vor merg la instanță.
o sa inchid aceasta tema cu opinia mea:)
o notificare/somatie prin executor/notariat cum ca debitorul meu sa dea/faca /sa nu faca ceva depaseste procedura mediereii.....
situatia in care debitorul se prezinta/nu se prezinta si da/face/nu face ceva e mai mult decat medierea