Nici o reactie inca? :D
Poate ca ar trebui sa explic putin mai mult. :)
-Exemplul cel mai clar: Daca mama copilului are starea civila de femeie casatorita, filiatia copilului fata de tata se stabileste prin prezumtia de paternitate a sotului mamei.
-Atata timp cat copilul din casatorie are aceea stare civila (de copil din casatorie), tatal biologig nu-l poate recunoaste pe copil. etc. etc. ;)
,,AVLIL a scris:
Orice persoana vie are o anumita stare: de bine, de rau, civila, penala...
Ce doriti dv. noi nu stim, asa incat in afara de raspunsuri aiurea, nun avem cu ce va ajuta ca nu stim ce urmariti.
Cred ca e stupid sa ne cereti sa consultam globuri de sticla ca sa vedem in corelatie cu ce va intereseaza pe dv. ceva care nu e o institutie de drept in sine... dar despre care dv. intrebati ca despre una reglementata chiar. ''
Daca de exemplu, dreptul nu ofera definitia frigiderului nu inseamna ca nu stim ce este un frigider. Daca dreptul nu ofera definitia sintagmei ,, copil viabil '' B-) nu inseamna ca nu exista un inteles concret.
Oricum, am dedus raspunsul corect la intrebarea adresata de mine din explicatiile domnului notar acordate domnului Andrei. I multumesc pentru asta !
Daca nu doriti sa mai adaugati nimica la acest subiect puteti totusi sa-mi spuneti daca va place noul meu ,, status''. :dance4:
Pai da... dar tocmai asta este problema, intai trebuie ca starea lui civila sa se schimbe si sa devina copil din afara casatoriei ca sa poata opera recunoasterea. :) Copilul din casatorie poate fi recunoscut doar dupa ce este tagaduita paternitatea. Tagada paternitatii nu este facuta doar de tatal biologic, poate fi facuta si de mama sau sotul mamei (in principiu de orice persoana interesata)
In principiu, nu de orice persoana interesata, ci numai de sotul mamei, de mama, copil si tata biologic. Ziceam de tatal biologic pt ca am crezut ca problema e ca nu-l poate recunoaste, nu-l poate recunoaste, dar poate tagadui paternitatea, ceea ce nu putea sub vechiul cod.
Stare civila are de la nastere.
da...si de mostenitorii acestora :D descendenti, ascendenti etc. Eu am inteles din discutie si din ce am citit ca dupa vechiul Cod civil, desi dobandeste starea civila la nastere se considera ca a avut aceea stare civila inca de la conceptie; iar in cazul Noului Cod civil, copilul capata starea civila inca de la conceptie. Eu asta am inteles. :)
Paternitate
veronika2008
Buna tuturor. Am si eu o problema. Am conceput un copil in timpul casatoriei cu altcineva. Sunt in 6 luni si tatal biologic ameninta cu revendicarea copilului. ... (vezi toată discuția)