avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistraturã august 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistraturã august 2013

Si o luam de la inceput ... Mai e ceva timp, dar nu prea mult. Asa ca prima intrebare e: Dupa ce sa invatam?
salutare, allexxa !
se pare ca unele amanunte mi s-au sters repede din minte, de exemplu momentul validarii...
in perioada aceea verificam non-stop forumul, paginile CSM, presedentia, monitorul oficial, a lansat cineva o fumigena ca nu se va valida concursul, sigur ca era o prosteala, dar tot inteapa o poveste de-asta

in ce priveste optiunile, ii dau iar dreptate colegei ursuletz, suspansul tine pana in ziua alegerii, surprizele incep de pe la primele locuri
Salut, Artax!
Daca nu mai reusim sa vb la tel, macar ne "auzim" pe forum! :)

@Toporan
Termenul poate fi respectat.
Daca in urmatoarea sedinta a Sectiei pentru Judecatori se constata ca indepliniti conditiile (adica marti sau miercuri, ca in zilele astea se intalnesc ei de obicei), probabil ca vineri va cheama la repartitii, iar in saptamana urmatoare, 25-29.11, hotarasc inaintarea propunerilor.
Iar Mosu' vine cu decretele.
ursuletz a scris:

Salut, Artax!
Daca nu mai reusim sa vb la tel, macar ne "auzim" pe forum! :)

================================================================

hello-hello !
chiar ma bucur sa ne "auzim", chiar si aici, e greu sa ne sincronizam la telefon...
desi noi doua ar trebui sa ne sincronizam la o cafea la mall :D

artax a scris:

la concursul din ianuarie repartitia a fost pe 4 aprilie, in aceeasi zi a venit rezultatul testarii psihologice, si abia dupa aceea s-a validat concursul, undeva in jur de 20 aprilie
decretele s-au semnat pe 21 mai, am inceput munca in 23 mai, deci 27 ianuarie-23 mai sunt cam 4 luni

pot sa confirm ce a spus ursuletz, pe care o salut, imi spunea si mie la inceputul anului sa ma bucur de acalmie, urmeaza o perioada foarte grea, veti fi judecatori definitivi, majoritatea veti prelua complete incarcate, pe care s-a intrat la inlocuire luni de zile, sunt umflate ca niste balene, dupa ce incepeti e ca intr-un carusel...

si nu va mai faceti griji legate de numire, concursul a fost organizat foarte bine, toate verificarile sunt facute, sunt niste proceduri administrative care merg in pasul lor...sigur ca pentru cei care asteapta , timpul se lungeste ingrozitor, am trecut si eu prin senzatia asta, dar din moment ce ati fost admisi, desfaceti sampania, Mosu` va aduce decretele !

felicitari tuturor, succes, si un dram de noroc la repartitie !

Sunt convins ca la inceput e greu pentru toti indiferent de instanta, dar cred ca la instantele mari e..... cum spune artax ,,ca in carusel". Ma gandesc daca nu e mai benefic la inceput o instanta mica in loc de una mare unde oricum e mare deficit de personal si ai cate 2 complete, unde sa pot asimila bine tot ce trebuie si sa nu lucrez pe repede inainte sa nu mai stiu ce e cu mine si sa nu mai am timp de nimic. Artax, Ursuletz voi sunteti la instante mari banuiesc, nu?
@rosverde
Sunt la o instanta destul de mare, cu peste 30 de judecatori, dar schema e aproape completa. Nu are nimeni doua complete la instantele mari, nu te speria chiar asa, dar daca este vreun complet liber, ai sanse de a intra la inlocuire si e de ajuns o sedinta de inlocuire la o luna sau doua, ca te cam incurca, cel putin o zi e pierduta cu studiu dosare, sedinta, plus de motivat ce scoti.
Totusi, o instanta mare are avantajele ei. In timp ce la o instanta mica judeci de toate, la o instanta mare exista complete specializate, plus ca sunt mai multi judecatori, deci mai multe persoane de la care poti invata.
Pe de alta parte, probabil ca la o instanta mai mica ai mai mult timp sa te concentrezi pe fiecare dosar in parte, dar e posibil ca la o instanta mare sa ai mai multe cauze interesante, mai multa varietate, nu numai hoti de cai si de gaini sau lupte pentru pamanturi.
Cu siguranta, sunt avantaje si dezavantaje peste tot, depinde de fiecare pana la urma cum se poate acomoda mai bine.

@artax
Categoric, trebuie sa iesim la o cafea! Nu mai vin acasa in fiecare weekend, dar intentionez sa imi iau concediu inainte de sarbatori si poate gasesti si tu timp sa ne vedem. Vorbim noi.

Alte discuții în legătură

Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)