avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere Magistraturã august 2013
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere Magistraturã august 2013

Si o luam de la inceput ... Mai e ceva timp, dar nu prea mult. Asa ca prima intrebare e: Dupa ce sa invatam?
Eu, daca as putea, as opta pentru un post de unde sa stiu ca exista sanse sa mi se aprobe transferul spre casa dupa cei trei ani ( dar eu am familie, copii, aici depinde mult si de candidat, sunt unii care pot sa o ia de la capat in orice colt al tarii). De la instantele aglomerate..se pleaca cam greu ( uitati-va de curiozitate de hotararile Csm referitoare la cererile de transfer).
J13 a scris:

Eu, daca as putea, as opta pentru un post de unde sa stiu ca exista sanse sa mi se aprobe transferul spre casa dupa cei trei ani ( dar eu am familie, copii, aici depinde mult si de candidat, sunt unii care pot sa o ia de la capat in orice colt al tarii). De la instantele aglomerate..se pleaca cam greu ( uitati-va de curiozitate de hotararile Csm referitoare la cererile de transfer).

Asta am vazut si eu. E mai usor sa te trensferi de la o instanta mica, desi nu inteleg de ce nu e invers.
@rosverde

eu sunt la o instanta...mijlocie, la Zalau, 12 judecatori
e oras mic, dar resedinta de judet, asa ca avem complete specializate, eu sunt civil fond funciar
am primit sprijin din partea colegilor, e si tribunalul in aceeasi cladire, am unde sa caut ajutor
fac naveta de la Cj, sunt 80 km pe sens, dar si eu am 2 copii acasa, si nu se pune problema sa ne mutam
ritmul e intens, este mult de lucru, si diversificat, dar cred ca voi fi pregatita cand va veni momentul sa ma transfer, si simt ca a fost o alegere buna, desi a fost singura posibilitate de a face naveta, la concursul trecut nu era niciun loc in judetul Cj, iar in oras cred ca n-a fost niciodata
ideea e ca nu ma simt coplesita, merg cu placere la munca, si ma intorc cu o stare de bine:D

@ursuletz

contez si eu pe restul de concediu , cand ne vom organiza mai usor, pana atunci, raman telefoanele ...
Din cate am vazut eu, transferurile se acorda in functie de volumul de munca al instantei adica numarul de dosare. Am o fosta colega de facultate care tot cerea transferul si era refuzata pe motiv ca instanta unde lucra ca judecator avea un numar mai mare de dosare/judecator/an decat instanta unde cerea ea transferul. M-am uitat pe ordinea de zi din 19 11 2013 si nu am vazut nimic referitor la noi. Voi ati gasit?
Toporan a scris:

Din cate am vazut eu, transferurile se acorda in functie de volumul de munca al instantei adica numarul de dosare. Am o fosta colega de facultate care tot cerea transferul si era refuzata pe motiv ca instanta unde lucra ca judecator avea un numar mai mare de dosare/judecator/an decat instanta unde cerea ea transferul. M-am uitat pe ordinea de zi din 19 11 2013 si nu am vazut nimic referitor la noi. Voi ati gasit?

Nu s-a afisat. Pentru a inlatura ,,stresul" si ,,emotiile" sa avem in vedere doua aspecte. Dl. Danilet a spus ca singura piedica ramasa este examinarea medicala a unui singur candidat. Nu sunt probleme la examinarea medicala sau buna reputatie. Cel putin asa am inteles din ce scrie pe blog. Propunerea mea ar fi sa continuam sa facem alegerea cu maxima seriozitate pe forum pt toate pozitiile 1-70. Consider ca e cea mai benefica alegere (unii au timp sa discute si sa faca o rocada cu alti candidati daca e cazul si se accepta). Sa avem in vedere ca in ziua repartitiilor vom fi usor incordati si nici nu vom discuta prea mult avand in vedere prezenta ,,coordonatorilor CSM" si a oficialitatii intalnirii.
Trebuie sa avem in vedere ca toti am trecut prin acelasi travaliu cu examenul si sa tratam cu respect si intelegere candidatii care sunt dupa noi in lista de admitere. Consider ca daca stim cu totii ca vom fi judecatori la instanta a sau b vom fi linistiti si vom trece sarbatorile altfel (mai ales ca nu se stie cand va fi repartizarea) asteptand doar indeplinirea formalitatilor.
Cei care au facut tabele pana acum pot continua si sa mobilizeze intreaga echipa?

Alte discuții în legătură

Inm 2015...admitere!!! madalinaflo madalinaflo Desi poate unii or sa spuna ca este prea devreme,eu cred ca timpul ramas pana la admiterea din 2015 este suficient sa punem impreuna bazele unui examen reusit ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2014 IM12 IM12 Subiect deschis pentru cei care vor sustine concursul de admitere la INM in august 2014. (vezi toată discuția)
Admitere barou 2014 manuelle manuelle Buna ziua. Pentru admiterea in barou 2014 la Penal trebuie invatat de pe noul cod? Acesta intra in vigoare in februarie 2014. Lucrarile de specialitate dupa ... (vezi toată discuția)