avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conflict de munca.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conflict de munca.

Buna ziua,
Va rog, daca se poate, citeva lamuriri : lucrez intr-o companie de mai bine de 1 an iar acum 2 zile am incalcat ROI fumind in spatiu neamanajat lucru constat de cel responsabil cu PSI si celelalte, dar care nu poseda studiile cerute pentru asta, cum este si cazul meu pt ca sunt angajat pe un post care prevede studii superioare, acestea avindu-le dar activitatea este de cu totul alta natura. La cerere mi s-a inminat fisa postului de manipulant marfa. Se urmareste concedierea ca urmare a incalcarii ROI, desi eu nu am recunoscut acest lucru. Ce pot face ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:32, 4 Martie 2009
elis a scris:

Hotararea pronuntata, in prima instanta, intr-un litigiu de munca este supusa recursului. Termenul de recurs este de 10 zile de la data comunicarii hotararii pronuntate de instanta de fond. Recursul se depune la instanţa a cărei hotărâre se atacă sau la instanta de recurs.
Recursul se judeca la Curtea de Apel.


Multumesc, elis.
In cazul in care in procesul-verbal sunt consemnate lucruri neadevarate sau insinuatoare, in cazul unui simulacru mai mult decit o cercetare corecta ( procesul-verbal l-am semnat cu mentiunea ca am obiectii la 2 afirmatii - constatind ulterior ca mai multe erau voalat incriminatorii si incorecte) in ce masura are importanta in fata instantei ?
In functie de probele administrate , instanta va decide daca decizia este legala sau nelegala. Dvs trebuie sa combateti probele depuse la dosar de catre angajator.
elis a scris:

In functie de probele administrate , instanta va decide daca decizia este legala sau nelegala. Dvs trebuie sa combateti probele depuse la dosar de catre angajator.


Elis, o ultima intrebare pentru care iti multumesc anticipat : dupa parerea mea de pieton pe zebra, faptul ca acea comisie disciplinara nu a fost intocmita conform Regulamentului, in sensul ca in locul persoanei care a intocmit referatu( si care a fost membru al comisiei) trebuia in realitate sa se afle seful ierarhic (care nu a fost), deci faptul ca aceasta constituie un mijloc de proba in instanta e evident. Dar mi se pare absolut firesc faptul ca ...constituirea comisiei pentru cercetarea disciplinara inclusiv procesul verbal intocmit sa fie lovite de nulitate din moment ce s-au incalcat prevederile ROI referitoare la componenta obligatorie a comisiei .
E vorba de nulitate absoluta sau nu ?
Multumesc. Numai bine!
Ultima modificare: Miercuri, 4 Martie 2009
Emanuel@, utilizator
Este greu de dat un raspuns in aceasta privinta, intrucat legea nu sanctioneaza cu nulitate absoluta acest lucru ... numai instanta se poate pronunta, daca comisia a fost sau nu legal constituita avnad in vedere prevederile R.I.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cercetare disciplinara alinaion82 alinaion82 Buna ziua! Am si eu o intrebare. Pe data de 05.02.2009 am primit o adresa de la politie prin care ne instiintau ca un salariat a furat o anumita cantitate de ... (vezi toată discuția)
Sanctionare angajat lungeanuadina lungeanuadina Care sunt pasii pentru aplicarea unei sanctiuni disciplinare? Vreau sa fac o reducere a salariului de baza pe o durata de 3 luni cu 10%. (vezi toată discuția)
Cercetare dispciplinara ! habibi habibi Buna ziua ! Pt absente nemotivate am convocat salariatii respectivi, acestia nu s-au prezentat , ma gandesc acum ... intocmesc procesul verbal si apoi decizia ... (vezi toată discuția)