avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1177 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara perioada vacantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara perioada vacantei

Buna ziua,

am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului.

acum m a dat in judecata pt recuperarea sumei platite pe perioada vacantelor cat sta la el (total 7 saptamani pe an).

are vreo sansa de castig?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ContSters284642, utilizator
Tarkan, noi nu trebuie sa convingem pe nimeni ca avem dreptate :)

Iti doresc mult succes si tie, si sa lasam justitia, asa cum e ea, sa isi faca treaba.

[ editat de moderator- nu mai citati mesajele carora le raspundeti-pct 2.8 din regulament, multumesc]
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Oare daca tatal ii cumpara de exemplu o bicicleta copilului si o tine la el, iar mama nu are bani sa ii cumpere alta sa o tina la ea, asta inseamna ca tatal contribuie cu ceva? Este caz real. Se lauda prin tribunaş ca are grija de copil, dar bicicleta o vedea copilul o zi pe luna. Asta daca nu ploua sau ningea, sau nu era canicula.
Sa revin ca vad ca nu prea s-a inteles cum este cu acei bani din cont.
Mama depunand acei bani in cont, isi intretine copilul in acea luna din 30 zile scadem 21 de zile, si vedem rezultatul. Asta de doua ori pe an.
Deci, este in interesul minorului ca mama sa aiba o marja de siguranta. Ca sa nu apeleze iar la tata cu telefoane, iar el sa ii reproseze ca i-a dat bani si copilul sa auda.
Unde vedem interesul minorului? İn ceea ce face mama. (Putea sa fie si invers dar aici se discuta despre mama). Daca mama nu i-ar oferi conditii de trai copilului, ce s-ar intampla? Haideti ca suntem oameni. Ar fi data in judecata pentru reincredintare sau pentru rele tratamente aplicate minorului, nu? Eu am patit-o cu un "tata" care imi cerea sa justific cu bonuri fiscale "pensia" :)) Nu se putea ! Cartofii, rosiile, ceapa, si altele cica le mancam eu. Cum puteam justifica bananele luate, micile placeri (dulciuri), si multe altelele pentru care nu primesti bon fiscal? Egalitate in intretinere este asta?
Daca mama i-a oferit dreptul tatalui sa isi ia copilul in vacante, aceasta nu a fost de rea credinta. Mai de rea credinta este tatal, care chinuie mama prin tribunale cheltuind bani cu onorarii si taxe, in loc ca aceasta sa stea langa copil. Acei bani puteau merge la intretinerea copiluluı (si banii dati de tata pentru procese).
Tatal cand a cerut program de vizita minor, stia ca va trebui sa cheltuiasca bani cu propriul copil, nu? De fapt, avea obligatie morala de a-l intretine pe acea perioada. Cum poate sa spuna ca mama s-a imbogatit cu o suma derizorie, cand aceasta cheltuieste cu copilul mult mai mult ca el?
Acum va trebui sa demonstreze tatal acuzatia pe care i-a adus-o de imbogatire.
Stimata doamna avocat, dumneavoastra ati raspuns numai in parte la caz. Nu si la acuzatia de imbogatire a mamei de pe urma banilor tatalui pe perioada de sapte saptamani si parca trei zile, nu? Nu a uitat si acele trei zile !
Nu sunt avocat, dar am sesizat acest fapt ca ati studiat acest caz numai partial.
Este o vorba, numai mama sa nu fii !
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2013
tarkan, utilizator
Si ar mai fi o mare problema. İn cazul in care tatal castiga procesul si nu mai doreste sa isi ia copilul in vacante decat cateva zile, sporadic, dupa bunul plac, nu are liber la servici, etc., instanta va stii asta? Cand ii va da castig de cauza tatalui, il poate obliga sa respecte programul? NU! Deci tot mama va intretine copilul ca domnul a obtinut ce a vrut (o mica reducere). Mama nu poate veni cu executorul la tata sa isi ia copilul in vacanta, nu? Haideti sa privim si asa lucrurile.
Deci tatal a castigat "reducerea", dupa care micsoreaza el programul de vizita din anumite motive. Mama nu poate lua copilul in brate sa i-l puna in pragul usii ca apoi sa plece lasandu-l isngura, doar ca sa respecte o hot jud. Asta ca sa nu se imbogateasca. Absurd daca ar castiga tatal.
"Sunt succese cate te injosesc si infrangeri care te inalta" Nicolae Iorga. Daca tatal o sa castige, succesul lui va fi unul de acest tip. Fireste ca momentan, acest lucru nu va "incalzeste", dar ziua cand "infrangerea" dvs va fi inteleasa de copil, nu e atat de departe pe cat credeti. Purtati-va mai departe ca o buna mama, asa cum sunt convinsa ca o faceti, incercati sa va protejati, atata cat puteti, nepunand toate aceste mizerii si meschinarii la suflet. "Dreptatea" nu vine doar de la instanta de judecata. Exista o instanta superioara, care sper si ma rog, ca in timp, va face dreptate tuturor mamelor batjocorite, chinuite si hartuite si tuturor copiilor folositi ca obiect al "drepturilor" tatilor.
Tarkan, ai mare dreptate, dar am invatat ca dreptatea nu o gasesti pe un forum. Povestind cu lux de amanunte aceste aspecte nu faci decat sa te umplii de furie pe buna dreptate.
Iti doresc multa putere sa ti cresti puiutul!

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil- compensare cu alte contributii cocos144 cocos144 Buna seara ! Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil vs pensie alimentara ankalupu ankalupu am un copil dintr o fosta casaatorie caruia ii platesc pensie alimentara i mai am si un copil de 1an,si 8 luni pentru care vreau sa intru in ingrijire copil o ... (vezi toată discuția)