Salutari tuturor,
Nu stiu cati dintre cei care au postat aici au fost in sala de judecata unde se judeca un asemenea proces, sau cati au trecut prin aceasta experienta.
Am doar o singura intrebare: Daca situatia ar fi fost inversa, mamele nu ar fi deschis proces pentru sistarea pensiei alimentare pentru lunile respective?
Nu vad nimic rau in asta, el trebuie sa plateasca pensia alimentara pentru lunile respective plus ca trebuie sa asigure imbracaminte, mancare, cheltuieli in parc, sa cumpere jucarii....etc. De ce sa cheltuie dublu in acele luni?
Cred ca o minima decenta ar trebuie sa va indemne la a va gandi, SINCER, daca pensia alimentara, pe care o plateste celalat parinte, tata/mama, reprezinta, dupa propira apreciere 1/2 din cheltuielile curente ale copilului, pe care le face parintele, la care acesta locuieste. Majoritatea pensiilor alimentare sunt intre 150-400 ron, in conditiile in care o cutie de lapte paraf este intre 15 si 35 de ron. Va suna mama, de exemplu, ori de cate ori cumpara un kg de banane, un ursulet, un flacon de vitamine sa va ceara jumatate din valoarea platita? Cand copilul primeste pensie 150 sau 200 sau chiar 300 de ron, imaginati ca acel copil traieste cu 300, respectiv 400 de ron pe luna, adica cu 10, 15 ron pe zi? Decenta??????????
La ceea ce spuneti dvs inseamna ca mama doreste sa creasca copilul doar cu banii de la tata. Atunci este gandirea unui om avar.
Daca mama ar pune aceeasi suma cat da si tatal atunci veti observa unele familii reusesc sa traiasca si sa se descurce din acest venit. Eu personal cunosc o familie compusa din 3 persoane care fac fata cu brio lunar.
Totusi, nu credeti ca suma adunata de la cei doi parinti ar ajunge sa creasca un copil?
fiecare are dreptul sa ceara ce doreste. unde e lege nu e tocmeala, iar cazurile de divort, cu copii in special, sunt mereu dureroase, indiferent din ce perspectiva privesti, fie financiar, fie emotional. sunt rani care nu se vindeca usor, oamenii reactioneaza manati de orgolii si ajung usor sa se urasca.
mie mi se pare ca un copil nu are nevoie doar de bani de sandvisuri, o mama asigura unui copil o locuinta, caldura sufleteasca si in casa, hrana, rechizite, educatie si TIMP, care stiti si Dvs cat costa. Daca o femeie sta cu copilul cere 10 lei pe ora, si sta, nu ofera nimic din ce am scris mai sus. Asadar, priviti obiectiv cat ofera o mama si cat ofera un tata. oamenii ajung prea usor la divort, iar daca apare un copil, e bine ca fiecare sa isi asume cresterea lui.
multi dau sfaturi(stie ea cine, o avocata) dar eu pot garanta ca dumneaei nu are copii, nu cunoaste indeaproape un astfel de caz si vorbeste din carti. viata pe teren e altceva decat cea din manual.
va voi anunta cum se termina acest proces, iubiti-va mult !
Mama vrea sa creasca copilul doar cu banii de la tata.........daca atata intelegeti...no comments! Banuiesc ca dupa ce contribuiti cu o astfel de suma zdrobitoare urmeaza o "declaratie" de nesfarsite drepturi!
Dar, daca ati avea, cum ziceam decenta, ati putea sa va edificati. Faceti o lista de necesar pentru copil, la care adaugati, cota parte din regia casei, ca doar n-ati vrea sa locuiasca copilul doar pe banii mamei, nu-i asa? ca doar pastrati o simetrie a afirmatiilor dvs, nu? si in loc de bani, contribuiti "in natura" la cresterea si educarea copilului dvs. Cumparati copilului 1/2 din mancare, sosete, chiloti, caiete, creioane, suc, biscuiti, etc.
Pacat ca mamele nu au inima sa dea ele mizeria de pensie alimentara tatilor si sa va descurcati dvs, sa platiti din banii pe care ii primiti 1/2 (caci restul de 1/2 il veti pune dvs) din intretinere, electrica, telefon, mijloace de transport, mancare, imbracaminte, un suc, o pizza, un cadou la o onomastica la care copilul e invitat, un buchet de flori la scoala, un martisor dirigintei, o minge, un bilet la film, o sticluta de picaturi de nas etc. Ca sa nu se mai imbogateasca mamele...si in loc de vizitele dvs, ia sa vedeti cum e si cu noptile nedormite, cu alergatul de zi cu zi la dus/adus copilul de la scoala/gradinita, cu mofturile copilului, cererile lui, nemultumirile, zilele bune si rele, caci si copilul e om! Sa vedeti ce putin timp va ramane pentru meschinarie, pentru meciuri de fotbal, iesiri cu baietii, etc.
Cunoasteti 3 persoane care se descurca foarte bine.............mai sa fie, ce bine traiesc de fapt oamenii in Romania, si noi nu stiam!
P.S: Apropos dar de ce ar crestea doar mama copilul? Ia mai puneti si dvs mana, facet-i un dus, spalati-l pe cap, spalati-i si calcati-i rufele, duceti-l la doctor, luati-l de la scoala, mergeti la sedinta cu parintii, vedeti ce face cand are febra, duceti-l la engleza sau la desen, faceti cu el temele etc sau astea sunt activitati de la sine intelese doar "in carca" mamei?