Este posibil sa castigati daca aratati ca aveti grija de viitorul copilului si sunteti prevazatoare in ceea ce priveste cheltuielile neprevazute care apar. Vi se vor cere si dvs veniturile. Calculati cat va revine pentru intretinerea copilului lunar. Puteti face o lista cu hrana. imbracaminte. cota de intretinere. curent. medicamente. vitamine. carti. etc. Comparati apoi care contribuie mai mult. Eu cred ca dvs ca mama. Dar asta o va decide instanta. Atasati si bonuri fiscale. Eventual ca proba o adeverinta de la administratia biocului cu cota de intretinere pe diferite perioade. Mai ales de iarna. Deschideti un cont bancar si solicitati la serv contab de la locul de munca al fostului ca pensiile pe lunile in cauza sa vi le vireze in acel cont. Acum o sa vedeti de ce. Aratati ca aceste cheltuieli nu sunt identice lunar ci este posibil mai ales in perioada sept-martie sa fie mult mai mari. İntretinere, carti, uniforme, activitati in scoala, internet, un pc pentru copil, materiale educative.medicamente pe perioada iernii (poate avea gripa, etc. dvs stiti bolile care pot ataca sanatatea copilului dvs).
Deci, dvs ati strans acei bani intr-un cont EXACT pentru aceste cheltuieli cu copilul, sa nu fiti nevoita sa cereti de la fostul in plus (ca el asa crede), sau sa va imprumutati la nevoie (daca aveti de unde pentru ca nu toti cunoscutii va pot ajuta in 5 min in situatia cand aveti salvarea in casa pentru copil).
Si atunci va trebui sa apelati la surplusul pe care l-ati strans pt copil in banca. Deci acei bani sunt tot in folosul copilului, mai ales ca este o suma mica si nu aveti cum sa va imbogatiti cu cateva sute de lei.
Totodata aratati ca dvs in lunile respective intretineti copilul o sapt si cateva zile tot din banii dvs. Corect?
Va doresc succes. Eu asa as proceda.
Nu se poate spune ca va imbogatiti din amaratii aceia de bani.
İmi cer scuze ca mesajul este dupa mesajul meu, a se vedea timpul intre postari.
Mai am ceva de adaugat va rog.
Daca din calculele dvs reiese ca dvs cheltuiti mai mult cu copilul, atunci nu se poate spune ca v-ati imbogatit de pe urma unei amarate de pensii. Sunteti mama si cred ca faceti tot ce este posibil sa aveti un copil sanatos. Daca fostul va acuza de imbogatire, solicitati sa va si demonstreze "cat de bogata" sunteti de pe urma acelei sume. Acea afirmatie trebuie si dovedita, nu doar aruncata pe hartie sa dea bine la dosar. Probata. Ori dvs cheltuiti mai mult cu copilul decat el. Deci proba ca nu v-ati imbogatit este exact venitul dvs cu cheltuielile necesare intretinerii atat a copilului cat si a dvs.
Dvs prin acei bani "stransi la ciorap" adica la banca, dovediti ca faceti totul in interesul copilului dvs, el avand dreptul la o viata decenta, iar fostul incearca sa provoace animozitati in relatia dvs cu fetita, prin acest proces fetita suferind.
Cunosc un caz aproape exact ca acesta, in care fetita a ajuns sa-si urasca tatal dupa ce ea observat ca mama tot pleaca pe la judecati cu tatal sau si a intuit ce se intampla. Copilul a zis: "Tata nu ma mai iubeste pentru ca nu imi trimite banii lunar si o chinuie pe mama sa plece de langa mine sa ma apere si sa obtina banii de la tata cu forta." Deci acea fetita care acum are aproape 19 ani, a ajuns sa nu isi mai doreasca sa isi vada tatal, iar acesta se intreaba care este motivul. Binenteles ca tot pe mama da vina.
Puteti invoca si dreptul la sanatate (prin lipsirea de banii lunari), si pericolul de a avea probleme psihice cu copilul in urma acestui proces.
Tarkan draga, esti plin de bune intentii si este logic tot ce spui, singurul pacat este ca aceste argumentari logice ar trebui sa fie citite de judecatori;
Daca d-na are norocul sa nimereasca un judecator dedicat, care stie pentru ce ia salariul, nu se pune problema sistarii platii pensiei alimentare pentru perioadele de vacanta.
Este vorba de alba-neagra.
Buna ziua doamna !
Se poate castiga acest proces foarte usor. Emotiile sunt mari. La sfarsit va zice ca s-a speriat degeaba. Cu incredere in dansa, cu intampinarea pusa la punct respingand punct cu punct pretentiile insului si cu o situatie "contabila" bine pusa la punct, inclusiv cu "foita" cu concluziile scrise bine structurate, si cu mult curaj, va reusi.
El poate sa se prezinte si cu zece avocati, iar dansa sa se reprezinte singura. Totul este sa nu se sperie. Eu am avut o situatie grava de reincredintare minor(a) si am reusit singura. El cu doi avocati, dintre care unul fusese al meu in timpul divortului dar nu se arata in fata judecatorului. Va avea nevoie de ajutorul unui contabil sa ii intocmeasca o analiza contabila. Plus cu sume probabile pentru situatii de urgenta. Depinde de doamna cum stie sa expuna cazul si ca prin cuvinte putine sa arate tot ce se intampla.
Si pentru cazurile in care urgenta intervine in timpul in care copilul sta cu tatal sau, cine contribuie? Sa deschida tatal un cont sa-i vireze mama pensie pentru acele zile? Ca sa aiba la nevoie, cand sta cu ambulanta in casa...
Nu vad cum sa tina o astfel de argumentare... plus ca nu e chiar cu temei.