avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1073 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara perioada vacantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara perioada vacantei

Buna ziua,

am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului.

acum m a dat in judecata pt recuperarea sumei platite pe perioada vacantelor cat sta la el (total 7 saptamani pe an).

are vreo sansa de castig?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ContSters284642, utilizator
Cporumbel, scurt si la obiect. apreciez.

copilul sta 7 saptamani cumulat, intr-un an ( 3 sapt in iulie+3 saptamani septembrie+ 4 zile decembrie).
Oare chiar nu puteti lasa orgoliile la o parte si sa va intelegeti amiabil pentru banii astia? Asa cum vi se pare normal ca tatal sa va achite pensia pentru toata luna,iar in cele trei saptamani cat copilul sta la tata, el sa cheltuie alti bani decat cei la care a fost obligat prin hotarare, de ce nu vi se pare la fel de normal ca si dv sa-i dati baniii (din pensiea alimentara) copilului, nu tatalui, in cele trei saptamani cat sta la tatal sau? Cati bani din venitul dv ii dati copilului cand se afla la tatal sau? Oare in cele trei saptamani copilul nu are nevoie de mancare, haine, etc? Sau aceste nevoi i se reduc subit pe perioada celor trei saptamani?
Am intrebat in general cum se aplica legea in astfel de cazuri.

O zi buna.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2013
gi-jane2, moderator
atunci faceti intampinarea, spuneti ca nu sunteti de acord cu ce cere el, solicitati sa i se respinga cererea pt ca vacantele sunt impartite 3+3 sapt , copilul necesita multe chelt, va referiti putin la sentinta pe care o aveti, ce a stabilit - o depuneti in termen si veti avea castig de cauza, sigur. eventual, mai intrati pe net la judecatoria de care apartineti, la jurisprudenta, si va mai inspirati la motive (sau pe alte judecatorii). eu n-as mai intra pe topic, va demoralizeaza.succes. dvs trebuie sa aparati drepturile copilului, d-aia vi l-a dat instanta.
Cporumbel, corect.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil- compensare cu alte contributii cocos144 cocos144 Buna seara ! Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil vs pensie alimentara ankalupu ankalupu am un copil dintr o fosta casaatorie caruia ii platesc pensie alimentara i mai am si un copil de 1an,si 8 luni pentru care vreau sa intru in ingrijire copil o ... (vezi toată discuția)