avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara perioada vacantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara perioada vacantei

Buna ziua,

am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului.

acum m a dat in judecata pt recuperarea sumei platite pe perioada vacantelor cat sta la el (total 7 saptamani pe an).

are vreo sansa de castig?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ContSters284642, utilizator
Si in cazul meu a ascuns pe timpul procesului de fond ca are venituri si a cerut in concluziile scrise stabilirea unei pensii in functie de venitul minim pe economie, desi el lucra de 5 luni, ca jurist la o multinationala, cu un salariu ce depasea 6000 RON!!!!
Am demonstrat in apel asta si i s-a stabilit o pensie de 1000 RON. Acum incerc sa-l execut silit pentru recupererea pensiei pe care a platit-o de cand a vrut si cat a vrut!
Si a mai facut si recurs...sa vad ce-o mai vrea acum!
Tommy, nu te acuza nimeni pe tine, fiecare om pe acest site vorbeste din proprie experienta, ghidat de sentimentele pe care i le-au generat procese si nedreptati. Nu mi se pare mult ca un parinte sa plateasca pt copilul sau exact 25 % din venituri, fie ele di de 10000 ron. Nu toti copiii au aceleasi nevoi, iar daca tatal traieste pe picior mare, corect e si familia sa beneficieze, nu? Vorbesc la modul general, va rog nu va mai atacati!
Sunt oameni care se judeca pt 300 ron pensie lunara iar tatii se sustrag si de la aia.

Dar cine suntem noi sa facem curatenie intre oameni ? Lume multa, oameni putini.

Doamnelor, nu e usor sa crestem puiutzii astia, dar crede ti-ma ca vad si la generatia parintilor, au fost mereu astfel de cazuri! iar tatii care au fost magari, acum nici un telefon nu primesc de la copiii lor ! Dupa fapta si rasplata.
midaria82 ,

Imi cer scuze fata de toata lumea, foarte multi au spus ca putini tati se comporta ca mine, sa lupte pentru copil. De fapt am vazut si in procesul meu tati care erau deacord ca micutul sa fie incredintat mamei. Probabil ca am fost si eu catalogat in aceasta clasa de foarte multi din acest site, clasa de care sincer imi este rusine. Tati care isi renega propii copii, care fug de responsabilitati si care isi mananca de sub unghii. Sper ca prin aceste cateva cuvinte simple am explicat de ce sunt asa revoltat.
Cam acesta a fost ultimul meu comentariu la acest topic. Daca utilizatorul doreste sa posteze sentinta dupa proces am sa-i fiu profund recunoscator.
Toate cele bune tuturor!
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2013
gi-jane2, moderator
Tommy, apreciez atitudinea ta. E bine ca ti ai dat seama ca nimeni nu se cearta aici cu nimeni, ci oamenii isi varsa amarul lor, uneori ajungandu se la discutii mai aprinse,

Cu siguranta voi posta pe site rezolutia data de instanta.
Contributia părintilor la cheltuielile de crestere, educare, învătătură si pregătire profesională a copiilor

1. părintii se pot întelege cu privire la contributia lor la cheltuielile de crestere, educare, învătătură si pregătire profesională a copiilor,
2. în caz de neîntelegere, instanta de tutelă stabileste contributia fiecărui părinte la cheltuielile de crestere, educare, învătătură si pregătire profesională a copiilor;
3. obligatia de întretinere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului si, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învătătură si pregătire profesională.
4. numai dacă obligatia de întretinere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanta de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întretinere, stabilită în bani.

Avand in vedere punctele 1 si 2 si 3, care a fost contribuit dv la cheltuielile legate de cresterea copilului pe perioada vacantei cat acesta s-a aflat la tatal sau, caci din postare reise ca tatal v-a platit pensia pe care nu ati folosit-o pentru copil, ba pe langa pensie a cheltuit suplimentar sa-si intretina copilul si a trebuit sa acopere si cota dv de contributie.

midaria82 a scris:

Ce se intampla daca eu fac dovada ca platesc rate mari, pt locuinta de exemplu ? practic banii se folosesc si pt copil, el locuieste cu mine.

Din moment ce atunci cand la stabilirea pensiei de intretinere datorate de parintele care nu are copilul nu se tine cont de faptul ca, probabil, si acesta are rate mari pentru locuinta, de ce s-ar tine cont in situatia dv? Ratele le-ati facut pentru ca asa ati dorit, nu v-a obligat nimeni sa va intindeti mai mult decat va tine buzunarul. Atunci cand ati optat pentru rate, trebuia mai intai sa va scadeti 25 % din venitul dv pentru intretinerea copilului, iar cu ratele si intretinerea sa va incadrati in restul ce va ramane. Pensia de intretinere primeaza oricaror datorii.Nu mai bagati copilul la inaintare. Doar nu vreti sa spuneti ca ati achizitionat locuinta pe numele dv si al copilului si-i achitati dv cota ce revine copilului din rata. Iar banii aia pe rate nu se folosesc si pentru copil pentru simplu fapt ca locuieste cu dv, nu are acel copil nicio garantie ca, in timp, dv nu veti vinde proprietatea, ca doar nimeni nu este obligat prin lege sa lase vreo mostenire.

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil- compensare cu alte contributii cocos144 cocos144 Buna seara ! Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil vs pensie alimentara ankalupu ankalupu am un copil dintr o fosta casaatorie caruia ii platesc pensie alimentara i mai am si un copil de 1an,si 8 luni pentru care vreau sa intru in ingrijire copil o ... (vezi toată discuția)