Super, si cat e pensia pe o luna?
Sa clarificam; conform Cod civil, fiecare parinte isi intretine copilul; in natura benevol sau in bani obligat. Eu nu vad de ce nu ati intelege cealalt parinte, atata timp cat intretinerea copilului ar fi asigurata.
De exemplu: de acord sa nu-mi dai banii pe iulie, dar ii asiguri o excursie/tabara in functie de alegerea copilului si decizia comuna. Nu i-ai asigurat, datorezi x lei. :D
Nu tine numai de constiinta judelui, noi ne dam cu parerea aiurea in tramvai ca nu avem date mai multe.
De exemplu, in septembrie se consuma cu imbracamintea si rechizitele circa 2 pensii sau de 2 ori sau mai mult ca in fiecare luna. Nu vrea parintele sa ii dea pensia ca cica il intretine el? foarte bine, dar s-ar putea sa iasa mai prost financiar.
Depinde de situatia de fapt, de argumentari; e ok sa nu imi dea pensie tata, daca imi plateste gradinita, rechizite, uniforma, pantofi scoala, maiouri, chiloti, sosete, pachet scoala/gradi, optionalele x, y, z, adidasi sport, trening si 3 tricouri etc.
De la copil la copil, de la obicei la obicei, de la argument la argument, decizia sigur ca poate fi si chiar TREBUIE sa fie diferita. Asta inseamna o lege buna, decizii diferite, adaptate la caz. Uneori pot parea contradictorii dar nu sunt, alteori, din pacate, chiar sunt contradictorii, ca nu avem resurse materiale sa facem deciziile mai bune (adica asa cum o parte nu isi permite avocat, expert, detectiv particular, asa si o instanta nu are de unde sa plateasca 1-2-5 juzi in plus).
Sper sa intelegeti acest sistem, ca va ajuta mai mult decat daca il contrati; sunt grefieri care aduc pixuri sau hartie de acasa ca sa isi poata face treaba. :(
Inteleg ca deja v-a dat in judecata nu? Precizati-ne temeiul de drept indicat de reclamant si va vom da raspunsuri mai precise.
Oricum- asa cum deja s-a scris - nu exista o practica unitara, iar cererea mie imi apare ca fiind meschina si spune destul de multe despre reclamant.
Multumesc Avlil, multumesc Gerberga.
Nu am la mine citatia, dar voi posta deseara temeiul de drept indicat precum si fragmente din cererea lui.
Eu oricum ii dau lui o treime din pensie inapoi timp de 30 ani, e o invoiala facuta la partaj, ca nu vroia sa ma scoata benevol din contractele lui si a facut o doar dupa ce am acceptat aceasta plata.
Acum vrea si banii pe vacante ...
Nu confundati ce datorati dv. lui cu ce datoreaza el copilului.
Mie nu imi pare meschina, cred ca e in interesul tuturor ca partile sa se implice impreuna in viata copilului. Cred ca astfel si tatal, in cazul de fata, va fi constient de ce inseamna intretinerea unui copil. Ca el il primeste cu cateva jucarii, bidonul de apa de drum, 2 perechi de pantofi si 14 tricouri, 4 carti si 2 puzzle... or ce-ar fi sa le cumpere de fiecare data? Macar jumatate?
In iulie si in septembrie copilul nu are un curs optional?
Uite, tu ii dai 3 lei pe luna, da? Platesc eu toate obligatiile copilului din 3 lei * 2 si iti dau restul in fiecare vacanta din asta, e bine?
Cati parinti inteleg ca celalalt parinte, ca sa fie implicat, deci parinte cu adevarat, trebuie sa stie daca copilul lui mananca struguri sau mere? cate cursuri face? Unde e materia lui slaba? Cati fac lista sau scrisorica la inceput de vizita cu informatii necesare celuilalt parinte despre obiceiuri, teme, activitati?
Dna Avlil, ce spuneti dvs e posibil doar in filmele americane.
In RO, unde este greu traiul, unde o mama cu un copil sau mai multi e coplesita de viata grea, de cheltuielile zilnice, nu merge aceasta colaborare. Pe langa orgolii exista si frustrarea ca unui parinte singur de regula nu ii este mai usor financiar dupa un divort.
Mi se pare greu de colaborat cu tatal la nivelul care ziceti, sa impartim necesarul copilului.
Nu incerc sa conving pe nimeni ca am dreptate, sunt doar curioasa de sansele legale ale fostului sot.