avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recuperare pensie alimentara perioada vacantei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recuperare pensie alimentara perioada vacantei

Buna ziua,

am o Hot Jud prin care fostul sot trebuie sa plateasca 1/4 din venituri pensie alimentara minor in urma divortului.

acum m a dat in judecata pt recuperarea sumei platite pe perioada vacantelor cat sta la el (total 7 saptamani pe an).

are vreo sansa de castig?
multumesc.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2013
ContSters284642, utilizator
gi_jane2 a scris:

Nu ma contrazic deloc. In cazul dvs ati vrut sa nu platiti o luna pensie pt ca sta copilul la dvs 3 saptamani. Ati avut vreo sansa in cererea dvs ?Eu cred in continuare ca NU
Si da, s-a schimbat cate ceva.. codul familiei e abrogat, iar codul civil s-a schimbat de la postarea dvs incoace. Sunt mai multe schimbari in ce priveste obligatia de intretinere, plata ei.
Chiar nu vedeti diferenta intre a sta la celalalt parinte cate doua zile pe saptamana si a sta o luna intreaga ?

Iar "dati " se scrie legat.

Stimata d-na, am cerut in anul 2012 sa fiu scutit de plata pensiei alimentare atat timp cat este copilul la mine(3 saptamani in vacanta si cate 2 weeknd-uri pe luna), ceea ce inseamna ca totul s-a judecat dupa noul cod, corect?, iar instanta a decis respingerea cererii datorita faptului ca toate aceste zile nu sunt legate iar pensia alimentara nu poate fi fractionata. Daca dvs stiti ca ar exista o asemenea lege va rog sa ne spuneti si noua.
Stiu si eu ca toate procesele se judeca dupa lege, va rog sa ne explicati cum d-nul poate avea sanse de castig, conform codului.
Subiectul l-ati deschis in martie 2011, nu aveam de unde sa stiu cand ati depus cererea sau daca ati depus.
"mama f bine poate cheltui pensia pe o luna in saptamana in care copilul e la dansa." , am zis atunci. Dvs nu platiti pensie pe zi, ci pe luna, nu se imparte contributia pe zile. Daca ati avea copilul o luna intreaga se poate hotari ca in acea luna sa nu platiti.
Dvs cereti, celalalt se apara, depinde de cum isi argumenteaza fiecare cererea, fiecare caz e analizat in parte.

doamna Avlil, el dispune de cate 2 serii de 3 saptamani in vara si o saptamana in iarna.
are 3 sapt in iulie si 3 sapt in septembrie.
multumesc.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2013
ContSters284642, utilizator
gi_jane2 a scris:

Subiectul l-ati deschis in martie 2011, nu aveam de unde sa stiu cand ati depus cererea sau daca ati depus.
"mama f bine poate cheltui pensia pe o luna in saptamana in care copilul e la dansa." , am zis atunci. Dvs nu platiti pensie pe zi, ci pe luna, nu se imparte contributia pe zile. Daca ati avea copilul o luna intreaga se poate hotari ca in acea luna sa nu platiti.
Dvs cereti, celalalt se apara, depinde de cum isi argumenteaza fiecare cererea, fiecare caz e analizat in parte.

Aici aveti perfecta dreptate, pensia alimentara se da pentru o luna, nu pentru o zi, ceea ce inseamna ca nu se pot acumula zilele dintr-un an pentru a se scuti de plata pensiei alimentare, la o prima vedere ar fi o scutire de 1,8 luni pentru tot anul. Sunt foarte curios sa aflu ca o instanta din Romania da castig de cauza celui care cere asa ceva.
O zi buna tuturor!
Dna Avlil, ma intereseaza punctul Dvs de vedere.

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Compensarea pensiei de intretinere minor SeaPoison SeaPoison Buna ziua, Fostul sot a cerut copilul sa stea la el in vacanta de vara 2 saptamani. La terminarea celor 2 saptamani a cerut sa il mai las 1 saptamana. Dupa ... (vezi toată discuția)
Pensie intretinere copil- compensare cu alte contributii cocos144 cocos144 Buna seara ! Prin documentele de divort,tatal este obligat la plata lunara a unei pensii de intretinere pentru copilul minor ramas in ingrijirea mamei ( ... (vezi toată discuția)
Ingrijire copil vs pensie alimentara ankalupu ankalupu am un copil dintr o fosta casaatorie caruia ii platesc pensie alimentara i mai am si un copil de 1an,si 8 luni pentru care vreau sa intru in ingrijire copil o ... (vezi toată discuția)