Nu ma contrazic deloc. In cazul dvs ati vrut sa nu platiti o luna pensie pt ca sta copilul la dvs 3 saptamani. Ati avut vreo sansa in cererea dvs ?Eu cred in continuare ca NU
Si da, s-a schimbat cate ceva.. codul familiei e abrogat, iar codul civil s-a schimbat de la postarea dvs incoace. Sunt mai multe schimbari in ce priveste obligatia de intretinere, plata ei.
Chiar nu vedeti diferenta intre a sta la celalalt parinte cate doua zile pe saptamana si a sta o luna intreaga ?
eu nu cred ca ar trebui sa se faca diferenta intre 3 saptamani si 7 saptamani cat am specificat eu, perioada cumulata a vacantelor intr-un an calendaristic.
ori se aplica pt toata lumea, ori doar sunt supozitii, fiecare se da cu parerea fara sa fie la curent.
midaria, este normal ca fiecare sa-si dea cu parerea, fiindca nu exista articol de lege care sa scrie clar ca pensia de intretinere se datoreaza exclusiv pe zilele cat minorul doarme la parintele rezident, asemenea bonurilor de masa, care se acorda salariatilor pentru zilelel efectiv lucrate.
In aceasta situatie, decide judecatorul, dupa propria constiinta, asa glasuieste codul civil.
Si fiindca judecatorul e om, si constiinta lui difera de la individ la individ.
De aceea, in nenumarate procese cu acelasi obiect, se dau hotarari contradictorii si, uneori, se mai fac si Recursuri in interesul legii, pentru interpretarea unitara a legii la instantele din tara. Cazul dvs. fiind rar, nimeni nu va initia un asemenea demers, deci sunteti la cheremul constiintei judecatorului.
E discutabil, asta inseamna sa intorci efectul unei hotarari definitive de pensie, retroactiv.
Adica daca eu am o pensie de intretinere de la parintii mei de 2 lei, peste 2 ani si 11 luni ei imi fac cerere de restituire pentru perioada cat am venit in vacante la ei acasa pe motiv ca... ca ce? Ca nu erau datorati? Ca mi-am luat manuale pentru vacanta de vara, 15 carti etc. Mi-am cumparat ciorapi pentru inceputul anului scolar si bascheti pentru viitoarele ore de sport.
Toate aceste considerente ale vacantelor ar avea castig de cauza daca partea adversa le invoca in timpul judecarii; sigur, sa aiba si temei.
Este o obligatie civila, adica instanta se va putea pronunta in favoarea unei pensii de la data punerii in intarziere; pentru cealalta parte, instanta se poate pronunta si fara punerea in intarziere?
Cred ca doamna ar putea merge si pe, in extremis, intretinerea voluntara, nedatorata legal.
Oricum, in fapt acele 7 saptamani cum sunt grupate? Ca ma tem ca e dificil sa scoti pruncul de la intretinere 3 zile acum si 10 luna viitoare.