Nu prea conteaza cat e ca suma, daca e mica e usor de dat, daca e mare, recuperezi gaura din alte luni.
Doamna, nu plecati de la ideea ca e un caz pierdut, conteaza cum va aparati, cat cheltuiti cu copilul lunar, cum sunt distribuite intervalele de vizita. Daca are cateva zile pe luna vizita si in tot anul cumuleaza 7 saptamani, situatia fiind diferita daca ar avea o luna intreaga.
Am avut un tatic pe forum care a reusit
Copilul merge la gradinita PP: mancarea este 9 lei/zi, deci 198 lei lunar. Transportul-cu mijloace de transport in comun: minim 3,2 lei/zi sau abonament lunar 60 lei.
N-am pomenit de fondul clasei/grupei/ fondul gradinitei, de profesoara de engleza si de gimnastica de la gradi-si alea sunt minim 30 lei lunar pentru un copil.
Acesta e numai capitolul gradinita, fara serbari sau teatru de marionete sau excursii cu copiii, organizate tot de gradinita ; nu poti sa lasi copilul cu ingrijitoarea pana ceilalti vizioneaza spectacolul fiindca nu poti plati.
Nu stiu cat mai este intretinerea la bloc, pentru 1 persoana - cred ca variaza de la 100 la 200 lei/luna/ persoana.
Daca copilul mai merge si la gimnastica, tenis, etc., astea sunt cheltuieli suplimentare.
Copilul creste, are nevoie mereu de hainute si incaltaminte noi. Preturile acestora - daca nu le cumperi de la second hand - sunt comparabile cu ale adultilor, cu deosebirea ca trebuie sa le achizitionezi mult mai des.
In medie, pentru un copil de gradinita,sanatos, 700 lei lunar este aproape suficient daca parintele e fara pretentii :gradinita de stat, mijloace de transport in comun, minim necesar de hrana si imbracaminte.
In aceasta situatie, este chiar penibil sa ceara anularea pensiei de intretinere pentru zilele petrecute la el, mai ales daca este in perioada vaxcanteio de vara, cand cheltuielile de intretinere sunt mult mai mici.
@ gi_jane2.
Cu tot respectul dar cred ca dvs va contraziceti singura sau pe fiecare topic publicati dupa cum doriti. Prin anul 2011 am deschis topicul "Anularea pensiei alimentare pe luna in care copilul este la mine." in care dvs ati spus, citez "nu vad de ce v-ar scuti instanta pt o luna de plata in conditiile in care la dvs sta copilul 3 saptamani pe an. nicio sansa. mama f bine poate cheltui pensia pe o luna in saptamana in care copilul e la dansa. nu cred sa aveti vreo sansa", inchei citatul.
In concluzie, s-a schimbat ceva in Codul familiei sau Codul civil si eu nu stiu?
Avocatul meu cu care tin legatura nu ma informa de noutati?
Sper sa nu mai da-ti cu presupusul in stanga si in dreapta, va rog sa nu mai speriati oamenii sau la altii sa le da-ti sperante desarte doar pentru a se vedea ca aveti activitate pe site.
O seara placuta!