avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinea de plata a datoriilor catre Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinea de plata a datoriilor catre Asociatia de proprietari?

Mi se impune sa platesc datoriile mai vechi.
Eu doresc sa platesc restantele la intretinere in ordinea dorita de mine.
Se invoca urmatoarea baza legala: CPC codul de procedura civila, art.115, litera B, pagina 797 . Eu nu am gasit asa ceva !!
Eu stiu ca daca nu exista o Decizie a comitetului executiv cu privire la ordinea de plata a sumelor, pot sa achit in orice ordine doresc
Va rog sa ma ajutati sa clarific aceasta situatie,
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
mioaranoni, utilizator
Cititi va vog raspunsul primit de mine de la ANRSC !
www.avocatnet.ro/content/for...
Va multumesc,
=D>
mioaranoni a scris:
Desi am fond de rulment constituit cand eram 3 persoane si nu aveam
cetrala de apartament, am fost pus pe Lista sa achit alte sume la FR.

Fondul de rulment, potrivit art. 24 din HG 1588/2007 se dimensionează astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Cuantumul acestuia este suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociaţia de proprietari în anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei. Nu se stabileste fondul de rulment in functie de numarul de persoane, suprafat apartamentului, existenta sau nu a centralei termice...
Pentru ca am contestat si nu am achitat, aceste sume neachitate de la FR au produs si majorari de intarziere.

Conform art. 49 din Legea 230/2007, asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată, asadar si pentru fondurile neachitate in termenul stabilit.
In lege am citit ca Asociatiile care au pana in 50 apt au doar Administrator.

In ce lege ati citit asa ceva? Poate este de folos si altora o asemenea prevedere. Nu am auzit pana acum de aceasta prevedere.
De asemenea Presedintele este si el retribuit.

Este legal ca presedintele (ca si membrii comitetului) sa fie retribuit asa cum prevede art. 32 din legea 230/2007, pe baza unui contract de mandat, pentru ca munceste si pentru ca răspunde personal sau în solidar, după caz, în faţa legii şi a proprietarilor pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.
Ultima modificare: Vineri, 29 Martie 2013
Adriantot, moderator
multumesc @thran,
din raspunsul lor rezulta ca mi-am izolat inutil tevile in apartament;
desi am investit in Centrala, in calorifere noi si in izolarea tevilor,
furnizorul are de partea lui Legea si imi ia bani in continuare..
...
multumesc @Adriantot,
da,
FR se dimensionează astfel încât să poată acoperi cheltuielile
curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice..
nu,
FR este influentat de numarul de persoane, de cota parte indiviza,
inclusiv de faptul ca, mai nou am Centrala termica.
Ideea este ca in prezent Fondul meu de rulment acopera 3 luni.
Sper ca Legea este si pentru Asociatie, nu numai pentru mine:
- daca mi-au fost facturate iar cheltuieli in contul FR, apoi imi
calculeaza si penalizari de intarziere, unde este dreptatea.?

ps: Da, am intalnit aceasta prevedere, ca in asociatiile cu pana la
50 de apartamente se angajeaza numai Administrator; promit sa
caut textul de lege si sa-l pun aici, pentru cei interesati.
Sa nu fie vreun text din ziare.... ca atunci nu prea e de discutat nimic.

Alte discuții în legătură

Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)
Sumele neachitate se afiseaza ca restante? virgil1968 virgil1968 Am o mare nelamurire si va rog sa ma lamuriti, apelez la cei care administreaza asociatii de proprietari, presedinti sau contabili sau care au avut de-a face ... (vezi toată discuția)
Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)