mioaranoni a scris:
Desi am fond de rulment constituit cand eram 3 persoane si nu aveam
cetrala de apartament, am fost pus pe Lista sa achit alte sume la FR.
Fondul de rulment, potrivit art. 24 din HG 1588/2007 se dimensionează astfel încât să poată acoperi cheltuielile curente ale condominiului la nivelul unei luni calendaristice. Cuantumul acestuia este suma necesară pentru acoperirea cheltuielilor lunare înregistrate de asociaţia de proprietari în anul expirat, la nivelul lunii cu cheltuielile cele mai mari, majorate cu rata inflaţiei. Nu se stabileste fondul de rulment in functie de numarul de persoane, suprafat apartamentului, existenta sau nu a centralei termice...
Pentru ca am contestat si nu am achitat, aceste sume neachitate de la FR au produs si majorari de intarziere.
Conform art. 49 din Legea 230/2007, asociaţia de proprietari poate stabili un sistem propriu de penalizări pentru orice sumă cu titlu de restanţă, afişată pe lista de plată, asadar si pentru fondurile neachitate in termenul stabilit.
In lege am citit ca Asociatiile care au pana in 50 apt au doar Administrator.
In ce lege ati citit asa ceva? Poate este de folos si altora o asemenea prevedere. Nu am auzit pana acum de aceasta prevedere.
De asemenea Presedintele este si el retribuit.
Este legal ca presedintele (ca si membrii comitetului) sa fie retribuit asa cum prevede art. 32 din legea 230/2007, pe baza unui contract de mandat, pentru ca munceste si pentru ca răspunde personal sau în solidar, după caz, în faţa legii şi a proprietarilor pentru daunele şi prejudiciile cauzate proprietarilor în mod deliberat.