avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Ordinea de plata a datoriilor catre Asociatia de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Ordinea de plata a datoriilor catre Asociatia de proprietari?

Mi se impune sa platesc datoriile mai vechi.
Eu doresc sa platesc restantele la intretinere in ordinea dorita de mine.
Se invoca urmatoarea baza legala: CPC codul de procedura civila, art.115, litera B, pagina 797 . Eu nu am gasit asa ceva !!
Eu stiu ca daca nu exista o Decizie a comitetului executiv cu privire la ordinea de plata a sumelor, pot sa achit in orice ordine doresc
Va rog sa ma ajutati sa clarific aceasta situatie,
multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 27 Martie 2013
mioaranoni, utilizator
Daca stabiliti un salariu pentru administrator, casier, contabil in valoare de 400 lei, ce va intereseaza daca acesti bani sunt luati de o persoana sau de trei??
Daca nu este depasit fondul de salarii stabilit atunci totul este ok!!
Buna ziua,

Toate analogiile de mai sus au in acelasi timp o doza de realitate si una de relativitate.

Conform prevederilor art. 12, lit. d) din HG 1588/2010 aveati dreptul sa contestati calculul cotei de contributie in termen de 10 zile de la afisarea listei de plata, iar presedintele asociatiei trebuia sa va raspunda la contestatie in termen de 7 zile.

Daca s-a intamplat altfel ... contestatia nu-si mai are obiectul, prin urmare ati devenit un simplu restantier la plata intretinerii.

Daca sunteti in termenul celor 10 + 7 zile, atunci mai aveti la dispozitie inca 3 zile (pana la implinirea termenului legal de scadenta a listei de plata) plus inca 30 de zile termen in care nu vi se percep penalizari, timp in care mai puteti plati intretinerea.

Daca presedintele constata ca a fost intemeiata contestatia dvs., va dispune administratorului regularizarea pe lista de plata a lunii urmatoare a sumei calculate gresit.

In alta ordine de idei, trebuie sa aveti in vedere ca Asociatia nu are alti bani in afara celor pe care proprietarii i-au pus laolalta in fondul de rulment, iar facturile trebuie platite luna de luna din banii care se incaseaza conform listelor de plata si care completeaza fondul de rulment.

Restul .... e istorie.
Eu recomand userului care a deschis topicul sa se adreseze cu o cerere de recalculare pentru ultimile 2 sezoane la societatea care se ocupa de repartitoare. Cererea sa fie adresata directorului punctului de lucru al acelei societati. O sa vedeti ca se tine seama de izolatia tevilor verticale. Succes.
Eu multumesc tuturor celor care mi-au raspuns. Va dati seama ca m-am necajit si eu o perioada indelungata pentru situatia care s-a creat. Nu eu am generat aceasta succesiune de erori. Eu am reactionat doar in fata abuzurilor, care cred ca sunt intalnite si de Dvs in activitatea de zi cu zi. Normal ca trebuie sa-mi platesc cheltuielile. Dar numai ce este corect calculat, nu si adaugirile, care sunt mici, dar in 3 ani se aduna. De ce nu respecta Legea si Asociatia? Legea este numai pentru prostime? Acum sunt intr-un Proces cu Asociatia, la finalul caruia restantele mele o sa fie achitate. In loc sa-mi recalculeze sumele corect si sa achit imediat, ei ma obliga sa ma judec cu ei. Desi nu sunt "de specialitate" nu am pierdut niciodata vreun proces. O parte din datoriile mele au depasit 3 ani, iar eu o sa invoc prescriptia acestora. Ce castiga Asociatia actionand cu atata prostie? In Cererea mea am
solicitat un control financiar-contabil. Personal imi dau seama in ce rahat sunt astia de la
Asociatia de proprietari. Nu-mi trebuie sa fiu contabil ca sa vad ce erori grosolane au in acte.
Ma gandesc daca nu ar fi normal sa ne intelegem pe cale amiabila si sa nu mai dam banii pe prostii, (cheltuieli de judecata, expertiza samd)
Inca odata multumesc pentru ajutor,
Va obliga prevederile din legea contabilitatii si Ordin 1969, pentru asociatiile de proprietari care tin contabilitate in partida simpla, si anume de a inregistra in contabilitate in mod obligatoriu cronologic si sistematic toate operatiunile economice consemnate in documentetele justificative.

Alte discuții în legătură

Contestare penalitati aplicate de asociatie AsociatiaMihaiViteazuTV1 AsociatiaMihaiViteazuTV1 Buna seara. Am dori si noi niste raspunsuri in legatura cu un caz din cadrul asociatiei noastre. Un locatar contesta penalitatile care i-au fost atribuite ... (vezi toată discuția)
Sumele neachitate se afiseaza ca restante? virgil1968 virgil1968 Am o mare nelamurire si va rog sa ma lamuriti, apelez la cei care administreaza asociatii de proprietari, presedinti sau contabili sau care au avut de-a face ... (vezi toată discuția)
Fond rulment, proaspat proprietar aditza26 aditza26 Luna trecuta am semnat actele pentru un apartament, astfel am devenit proprietar. Dupa toate aranjamentele cu fostul proprietar, acesta m-a intrebat cum ... (vezi toată discuția)